Niesamowity Spider-Man

The Amazing Spider-Man
2012
6,7 162 tys. ocen
6,7 10 1 161534
6,4 44 krytyków
Niesamowity Spider-Man
powrót do forum filmu Niesamowity Spider-Man

Ludzie co wy za głupoty wypisujecie na temat tego filmu.

film jak film, starego spider mana reżyserował kto inny a tego kto inny to jest inne podejście do tematu poza tym to jest INNY SPIDER MAN . adaptacja komiksu AMAZING.

poza tym starego spiderman były 3 części a tego dopiero jedna.
mi się ogólnie podobała ta część po pierwsze jest nowy przeciwnik, co jest ważne i gościu nie strzela siecią z rąk jakby był nie wiadomo kim tylko ze zmodyfikowanego zegarka czy jak to tam zwał,co jest myślę większym urealnieniem niż strzelanie z rąk i skakanie po kilkanaście metrów jak to był we wcześniejszych częściach.

Proszę nie wypisywać bzdur, że ta część jest słabsza bo wcale nie jest , a pójdzie jeden baran z drugim do kina zobaczy że Garfild wygląda inaczej niż Maquire i twierdzi że film jest słaby.

ocenił(a) film na 5
black1233

Zgadzam się z tobą .Według mnie Garfield zagrał lepiej niż Maquire. Plusem filmu jest Jaszczur(po przemianie w gada), który chce pomóc światu , niestety na swój sposób.Kolejnym plusem jest Gwen Stacy, która w obliczu zagrożenia próbuje coś robić,a nie jak Mary Jane ,która stoi i "drze ryja" ( MJ była porywana przez głównych wrogów ponad 6 razy w całej trylogii-bezsens). Kolejną dobrą rzeczą jest kostium Spider-mana : został on kupiony i przerobiony ,a nie jak w filmie Raimi'ego uszyty (sąd on wziął materiały). Nowy Peter Parker był fleją tylko przed ukąszeniem przez pająka, a nie jak u Raimi'ego ,gdzie był nim praktycznie cały czas.Uważam też, że muzyka jest lepsza, ale to już kwestia gustu.