Niesamowity Spider-Man

The Amazing Spider-Man
2012
6,7 162 tys. ocen
6,7 10 1 161534
6,4 44 krytyków
Niesamowity Spider-Man
powrót do forum filmu Niesamowity Spider-Man

idę zaraz z moim 5 letnim fanem na spidermana i chciałbym wiedzieć jak stoi z dubbingiem.
zły? gorszy? i czy... są tamsceny których mójbrat nie powinien widzieć (seks,krew wiecie...
tylko jak się całują po prostu to tego nie zaznaczajmy:D)

TheDomis10

co do dubbingu to raczej odradzam. jak się ogląda znapisami to jest klimat
Są sceny walki alenie brutalne krew trochę

ocenił(a) film na 9
TheDomis10

Jesłi chodzi krew itd to nie ma tego duzo pare scen niezbyt brutalnych. Gorzej z Dubbingiem który jak dla mnie w filmie aktorskim przepraszam za wyraznenie kastruje aktora grajacego i caly film

ocenił(a) film na 8
TheDomis10

Dubbing w tym filmie został wykonany starannie. Głosy się zgadzają i do niczego się nie można przyczepić. Polecam polską wersję językową tego filmu, bo naprawdę stoi na wysokim poziomie. Byłem w kinie na wersji dubbingowanej i czasami zapominałem, że film jest dubbingowany. Jeśli chodzi o sceny brutalne to jest ich pare, ale nie za dużo. Dziecko może spokojnie obejrzeć ten film. Kiedy byłem w kinie to było dużo dzieci z przedszkola. Tak samo poszło też tam dużo dzieci z rodzicami. Ogólnie lubię filmy z dubbingiem i czekam na kolejny. Dobrze, że udostępnili obie wersje językowe. Dzięki temu każdy jest zadowolony i oby zawsze był wybór.

ocenił(a) film na 9
TheDomis10

Nie znam komiksów ze Spider-Manem, jedynie produkcje animowane, ale film wydaje się być w miarę wierną adaptacją konwencji komiksowej, czy też innych filmów pokroju Marvela z PG-13. Jesli oglądałeś z synem animacje bądź filmy pokroju "Avengers" to tego możesz się spodziewać. Scen seksu tam nie zobaczysz, a przemoc jest w wydaniu komiksowym czyli w miarę finezyjna. Spokojnie na film mozna zabrać dzieci w każdym wieku. Co ciekawe tego typu produkcje są dla osób w każdym wieku i dla dzieci i dla dorosłych.

A co do dubbingu i wszelakich ujadaczy KTÓRZY DUBBINGU W KINIE NIE WIDZIELI i wypisują bzdury wyssane z palca, to muszę powiedzieć, że polski dubbing do "Niesamowitego Spider-Mana" stoi na naprawdę bardzo wysokim poziomie wykonania. Do niczego nie można się przyczepic. Według mnie właśnie tak powinno się dubbingowac filmy aktorskie, biorąc pod uwagę co dystrybutor potrafi wypuścic do kin (ale nie dotyczy to UIP, tylko bardziej Imperialu).

TheDomis10

dziękuję wam wszystkim za odpowiedzi, byłem już na filmie
film wymiata a dubbing... nie przeszkadza, czasem się zaśmiałem ale tak na prawdę dubbing poszedł nieźle
co do reakcji brata
przestaszył się trochę jaszczóra ale tak to było ok