Niesamowity Spider-Man

The Amazing Spider-Man
2012
6,7 162 tys. ocen
6,7 10 1 161512
6,4 44 krytyków
Niesamowity Spider-Man
powrót do forum filmu Niesamowity Spider-Man

przypominajac sobie stare czasy dziecinstwa znalazlem idealnego kandydata do roli Normana Osbourne'a .Jest to Latham Gaines który w power rangers zagrał dobrze postać Mesogoga - złoczyncy i dobrotliwego tatuska Antona Mercera

Jeden umysl 2 osoby

Power rangers moze to nie jest najlepsza rekomendacja ale dobrze ja zagrał

co wy na to

ocenił(a) film na 10
dawid10809

Kojarzę, kojarzę. Faktycznie, dobrze mu ta rola wyszła i z wyglądu mi nawet pasuje, chętnie bym go zobaczyła w tym filmie, jak sobie poradzi itp., ale reżyser raczej nie chciałbym ryzykować. Niemniej fajny pomysł.

deathmaster

albo gdyby zrobic taka ankiete kto ma zagrac Normana ?
wszyscy niech glosuja na niego i wtedy rezyser by go wybral

deathmaster

tu lista aktorow ktorzy mogliby zagrac
Nicolas Cage
Willem Dafoe
Ralph Fiennes
Sean Penn
Latham Gaines
Hugo Weaving

deathmaster

a co ty na to zeby dac do filmu jako pomocnika ,Scarlett Spidera

deathmaster

jeszcze jedna kwestia : kostium goblina , fajny nadawał mu takiego respektu ale jestem za halloweenową wersją taką jak ta

http://www.google.pl/imgres?hl=pl&biw=1280&bih=881&gbv=2&tbm=isch&tbnid=21xJ5XHO aSeLUM:&imgrefurl=http://home.fuse.net/spiderhamhype/&docid=VJdNfthBnIVcLM&imgur l=http://home.fuse.net/spiderhamhype/CF0003ST.JPG&w=640&h=480&ei=aDDeT-KZM87AtAb 09MzrDQ&zoom=1&iact=hc&vpx=980&vpy=590&dur=1937&hovh=194&hovw=259&tx=168&ty=50&s ig=115325116020514801973&page=1&tbnh=161&tbnw=224&start=0&ndsp=27&ved=1t:429,r:2 6,s:0,i:151

i ta:http://www.google.pl/imgres?hl=pl&biw=1280&bih=881&gbv=2&tbm=isch&tbnid=TSJGt lWLEAZPGM:&imgrefurl=http://forums.superherohype.com/showthread.php%3Ft%3D333596 %26page%3D9&docid=8vo9jGGILliBpM&imgurl=http://www.comics101.com/comics101//news /Comics%252520101/100/goblin.jpg&w=625&h=833&ei=aDDeT-KZM87AtAb09MzrDQ&zoom=1&ia ct=rc&dur=375&sig=115325116020514801973&page=2&tbnh=163&tbnw=125&start=27&ndsp=3 0&ved=1t:429,r:3,s:27,i:166&tx=95&ty=86

dawid10809

Właśnie tak się zastanawiałem czy nie założyć oddzielnego tematu dotyczącego wrogów Spidermana . Ciekawe czy w kontynuacji (kontynuacjach ? ) pojawią się całkiem nowi czy niektórzy ci sami wrogowie , którzy pojawiali się w filmach z Tobey Magurem . Historia będzie opowiedziana na nowo więc niektóre postacie jeżeli chodzi o czarne charaktery mogą się powtórzyć w ewentualnych kontynuacjach. Przyznam się ,że nie znam się na komiksowej tematyce i nie wiem ilu i jacy jeszcze wrogowie głównego bohatera pojawiali się w komiksach. Wiem tylko o czymś takim jak Gang Kingpina czy jakoś tak.

misiek73169

tutaj do Rhino
Bill Goldberg
Nathan Jones
Brock Lesnar

Venom
Dominic Purcell
Alexander Skarskaard
Roland Kickinger

Shocker

Christian Slater
Sam Worthington

Kraven
Robert Downey Jr
Clive Owen
Scott Adkins
Dave Batista
Josh Brolin

dawid10809

schocker
to wykapany slater
natomiast kraven to albo przypakowany lekko przygrubawy downey albo owen

aew4334555

a jakiego konkretnie wroga chcialbys zobaczyc w kontynuacji ?

ja licze na Shockera albo Scorpiona ,ewentualnie Hobgoblin

dawid10809

tzn moim ulubionym przeciwnikiem w universum pajaka jest octopus zaraz za nim jest goblin
musze powiedziec ze zarowno dafoe jak i molina byli stworzeni do tych rol,tylko cos poszlo nie tak...nie wiem czy to kostiumy czy script czy w ogole caloksztalt ale cos nie wyszlo.

ciekawie prezentowalby sie tez misterio.
jezeli bylaby to trylogia
1# to jaszczur
2# ock
3# ... sam nie wiem ale podobnie jak u nolana postacie z pierwszych czesci mogly by sie epizodycznie pojawiac w ontynuacjach w finalnym spokaniu ktos na prawde narozrabia.
kurcze jakos nie moge sobie przypomniec przeciwnika ktory pograzyl pajaka na tyle a ile zrobil to bane z batmanem
ew volture ktory wyssal witalnosc z petera ale ten zaraz sie pozbieral .
mala pomoc mile widziana;p

misiek73169

chodzi ci o Podstępną Szóstkę ?

bo oni tak jakby byli jego najemnikami no i jeszcze Alystair Smythie

dawid10809

Może i Podstępna Szóstka ale mnie obiła się o uszy taka nazwa jak Gang Kingpina . Może to jest jedno i to samo , nie wiem . Jak już wspominałem nie znam się na tematyce komiksowej Nawet nie wiem czy poprawnie napisałem nazwę gangu.W każdym bądż razie nie było ich w poprzednich filmach o człowieku Pająku.

misiek73169

w podstępnej szóstce byli: dr octopus , shocker,scorpion,chameleon,rhino i mysterio

octopus byl w 2 czesc

misiek73169

zreszta w podstepnej szostce byly czasem zmiany w skladzie wiec trudno byloby ich wymienic

dawid10809

Jeżeli chodzi o Octopusa to widziałem go w 2ce . Nie wiedziałem , że on należał do tego Gangu czy Podstępnej Szóstki czy jak ich tam zwał . Może w następnych częściach pokażą ich razem .

misiek73169

wątpie za dużo wrogów za mało kasy

misiek73169

wiesz za co cie lubie ? bo nigdy nie czytales zadnego komiksu o sm i przynajesz sie do tego a nie udajesz znawcy

dawid10809

No dzięki. Wyznaje zasadę , że lepiej samemu się przyznać do nieznajomości tematu niż potem ktoś ma mi zarzucać , że się wymądrzam , dlatego zadałem pytanko odnośnie wrogów Spidermana , bo wiem , że tutaj są lepsi fachowcy od komiksów . Np Twoja osoba. Pozdrawiam

misiek73169

człowieku ja mam przeczytanych tylko 50 nr

dawid10809

Tylko ? Ja nie mam na koncie żadnego . Nie bądż taki skromny , jakąś wiedzę posiadasz.

misiek73169

wiedze o powstaniu goblina ,hob goblina ,demogoblina

nie pamietam ktory to nr ale pamietam ze harry osbourne tam zmarl

wczoraj w piwnicy znalazlem jedyny komiks ktory ocalal : bylo to cos w rodzaju sadu wszystkie postacie:Carnage shriek,demogoblin itp sadza spidermana , nie wiem jaki tytul bo nie ma okladki i paru kartek

misiek73169

pare numerow z shockerem ,scorpionem i vulturem ,chameleonem
walka Ediiego ze Spidermanem w czasie sniezycy

jednak nie mam zadnego z hydromanem sandmanem ,electro itp

misiek73169

a propos tych komiksów : ja ich nie kupywałem , kiedys jak sie wprowadzilem na tamta ulice ,to pierwsze co zrobilem poszlem zniesc pare rzeczy do piwnicy , zarowka byla przepalona ,potknalem sie o karton ,pare sie wysypalo

dawid10809

poszedlem...^

dawid10809

czyli prawie polowe
i zalezy czy mowimy tu tylko o wydaniach amazing tm-semic czy np torment mm czy poniejsze omiksy z dobrego komiksu.
a pro po to wydanie extra z dobrego komiksu o jaszczurze jest swietne,polecam

aew4334555

a tak widze wprowadzenie wrogów
Shocker

zaczyna się napad na bank ,bandyci atakują klientów
wtedy jeden z cywili Herman Schultz postanawia pomóc ludziom wywiązuje się bójka bandyci zastrzelili każdego ,ogłuszyli Schultza ,położyli koło niego broń po czym niezauważeni uciekli

Herman budzi się ,widzi co się stało , ucieka jednak Spiderman go schwytuje i oddaje w ręce policji
W sądzie nikt mu nie wierzy ,zapadł wyrok -dożywocie za wielokrotne zabójstwa

mijają 2 lata ,dzięki dobremu sprawowaniu Herman pracuje w warsztacie gdzie tworzy rękawice zdolne wytworzyć fale ogłuszające ,zabiera je do celi po czym ze swojego więziennego stroju tworzy uniform ,ucieka zabijając przy tym 2 strażników,

chce się zemścić na spidermanie za przeszłość

dawid10809

calkiem spoko.

aew4334555

a teraz

Scorpion

Mac Gargan jest zerem , nie ma pieniedzy ,domu jest nikim

w tym samym czasie widzi jak na Jonah J Jamesona napadają nazwijmy ich dresy

Garganowi udalo sie go obronic ale z powodu niedowagi mocno oberwal,J widzi w nim potencjal i zaprasza go na eksperyment genetyczny , po nim staje sie silniejszy,szybszy,inteligentniejszy , dostaje kostium i ogon z kwasem , nie wie jednak że J chce go wykorzystac jako pomoc do odkrycia tozsamosci Spidermana,podczas pierwszej potyczki z nieswiadomym celem wpada w obled

dawid10809

to sa opisy z serialu animowanego?czy sam to wymyslasz?

aew4334555

w animówce było ze Mac Gargan byl detektywem ktory mial sie dowiedziec jak Peter robi zdjecia spidermanowi , ale nie potrafil wykonac tego zadania wiec poszedl na eksperyment genetyczny , a reszte juz znasz

aew4334555

a Shocker to nie wiem ,nie pamietam ale wiem ze byl wiezniem i tam z ubrania zrobil sobie stroj

aew4334555

bardziej chodzi mi o to ze kostium jest zmieniony więc pochodzenie wrogów też można trochę zmienić,tu są wszystkie kostiumy

http://www.heroesmovies.pl/forum/archive/index.php/thread-2291.html

ocenił(a) film na 10
dawid10809

za dlugo film by musial byc, ale tez jestem za shockerem bo to moja ulubiona postac.

spiderman_

ale w filmach 2 lata mogą byc przez 20-40 minut
film jako ze to pierwsza czesc by trwal 2 h 42 min

ale trzeba jeszcze dac wiezienie jakies takie calkowicie zmodernizowane, z zaostrzonym rygorem

ocenił(a) film na 10
dawid10809

no tak, moze by to nawet wyszlo.

spiderman_

jeszcze trzeba było by zmienić aktora krającego rolę główną,nie mam nic do Garfielda ale on jest zastary do tej roli

użytkownik usunięty
dawid10809

Co do Goblina to już tylko teoretyzowanie. Na 99,9 % gra go Michael Massee-to ten gość gada z Connorsem na trailerze. Bardzo dobry i oryginalny wybór. Co do innych villianów:
Doc Ock-Danny Huston/Paul Giamatti
Venom-Ray Stevenson/Kevin Durand
Hobgoblin-Josh Lucas
Kraven- tylko i wyłącznie Clive Owen
Vulture-Tobin Bell
Menace-Abbie Cornish
Mysterio-Crispin Glover
Morlun-Richard Armitage
Morbius-Stephen Moyer
Carnage-Benedtic Cumerbatch
Schocker-Thomas Kretschman
Alistair Smythe-Josh Stewart