Niestety z przyczyn ode mnie niezależnych musiałam wyjść z kina przed zakończeniem
seansu. Czy mógłby ktoś napisać co wydarzyło się od momentu kiedy antidotum zadziałało
na "Jaszczura" i wrócił do ludzkiej postaci?
Zmarł Kapitan Stacy. Przed tym powiedział Peter-owi, żeby obiecał jemu, że już się nie zbliży do Gwen. Umarł. Potem pogrzeb, na którym Peter się nie zjawił. Teoretycznie zjawił, ale siedział gdzieś w jakimś miejscu i patrzył. Potem Gwen przyszła do niego rozżalona, że byli wszyscy tylko nie on. Płakała. Peter powiedział jej, że to już koniec i nie mogą być razem (coś w ten deseń). Potem Peter przychodzi na lekcję spóźniony, mówi, że już się nie spóźni, nauczycielka mówi nie obiecuj, gdy nie możesz dotrzymać słowa (coś takiego), Peter siada za Gwen i szepcze do niej na ucho, że na przykład tej tajemnicy nie może dotrzymać (coś podobnego :P) i Gwen się zaczyna uśmiechać. Następnie Spider-Man leci, bo jakiś pościg jest, pokazany jest z przodu jak strzela pajęczyną i koniec. Po głównych napisach jest jeszcze scena ale ja jej nie widziałem. Ale to chyba taka, że do Connorsa do więzienia (bo on poszedł do pierdla) przychodzi ktoś. Nie wiem kto, ale krążą plotki, że może to być Osborn.