Mam pytanie. Czemu Peter przemienił się w spidermana. Ugryzł go pająk, ok. Ale co to za pająk? Dlaczego po zwykłym ugryzieniu pająka o którym nie wiadomo dokładnie nic Peter staje się człowiekiem pająkiem???
I czy on sam "robił" te nici, czy "produkował" po przemianie? Jak w poprzedniej części? Bo była scena, która świadczyła o tym, że konstruował je jakoś. Ale skąd wziął materiał itd. A może coś źle zrozumiałam?
Jak on wchodził do tego pomieszczenia gdzie były te pająki to w poprzednim te roboty ładowały takie jakby malutkie akumulatorki(chyba z nicią tych pająków) peter zostal ugryziony przez co stal sie silniejszy i mógł chodzić po scianach i w ogóle. Ale sieci sobie wyprodukował z jego zegarka i procesora i tych akumulatorków(podejrzewam że ukradł kilka) co było według mnie bardziej realistyczne niż fakt ze strzela ,,od tak sobie''.
Te pająki były jakoś wychodowane w labolatorium, jakieś krzyżowki lub hybrydy, połączenia z DNA z innymi pająkami i Bóg wie co tam jeszcze napakowali tym kolorowym pajączkom, ktory jeden z nich ugrzył Parkera ;D
na początku było widać że to ojciec parkera coś sobił z tymi pająkami. To raczej były jakieś radioaktywne bo jak ten ugryzł parkera to od razu zezgonił .Albo peter się nie umył a na dodatek spocił jak zobaczł gwen
Cezarywi, ha ha ha ;D Jak jego starzy nie żyją przecież i mieszka ze swoją ciocią i wujkiem. Wójka oczywiście ginie od kulki zbira.
nie widzę żeby bł chociaż cień powodu dla kórego śmiejesz się z mojej wypowiedzi. To że jego ojeciec nie żyje nie znaczy że Connors dalej nie prowadził badań. To że było pokazane w filmie o transgenetyce nie znaczy że connors nie wpadl na pomysl i nie skończył tego projektu z pająkami. Być może nie testowali ugryzień tych pająków to nie wiedzieli że moga być takie skutki, bo wtedy na pewno by się każdy dął ukąsić nie? Ale że Peter kochał naukę(:P) i był wścibski to sie zakradł i spróbował. Ale w końcu mial prawo to bła robota jgo ojca
osobiście to się zastanawiam, czy nie wczepili mu czegoś jako dziecku - w ramach eksperymentu czy coś - i dzięki temu ugryzienie tego pająka tak na niego podziałało. ale to się okaże może później...
Hahaha! I jego rozice mieliby odwagę tak ryzykować. A potem wyjechać nie wiedząc jakie będą następstwa? naciągane
Korena, on ich nie produkował ani nic z tych rzeczy. Poprostu zawsze wystrzeliwał je ze swoich rąk. OMG, obejrzyj Spider mana pierwszą częśc z 2002 r. jak nie oglądałaś.
akurat to był głupi wymysł tamtej serii bo odkąd powstał komiks o pajączku to strzelał on z własno ręcznie skonstruowanej wyrzutni sieci,tylko chyba przez jedna krótka seryjkę z powodu dalszych postępów mutacji przez chwile sam wytwarzał sieć
czytam ten temat i sie zastanawiam czy ten sam film oglądaliśmy. Pajęczyne zrobił z linki produkowanej przez OSCORP, jest scena jak oglada o niej film instruktażowy w którym jest powiedziane ze linka jest cienka i w ch*j wytrzymała. Kupuje ją w nabojach i konstruuje z zegarków wyrzutnie.
Struj robi z gotowego stroju dla sportowców (prawdopodobnie trykot bobsleistów. Fakture sieci nakłada sam jakiś sitodrukiem, to samo z logo, oczy w masce robi z okularów przeciwsłonecznych, na szkła nakleja jakąś fakturę zeby przypominały oczy owada. Wszystko jest w filmie wystarczy go obejrzeć.
Co do pająków to Connors wspomniał, że wyhodował je z ojcem Parkera. W sumie nie za bardzo wyjaśnili o co w nich chodziło, ale były jakoś zmutowane nie myliś z radioaktywnością. Podobno w kolejnej części ma sie wyjaśnić ze DNA Petera było juz zmienione wcześniej dlatego tak zareagował na ugryzienie.
Do piractwa nic nie ma, sam korzystam, ale oglądać wersje CAM? Współczuje skąpstwa, bo na dobry film można wydać to 15 zł.
Bartusezg, nigdy nie oglądam wersji CAM to po pierwsze :) Nie oglądaliśmy tego samego Spider mana, bo ja jeszcze tego najnowszego nie oglądałem, a ja mówie jak to wyglądało w tym pierwszym z 2002 r. Sam'a Raimi'ego. Wpisz w wyszukiwarke filmweb.
Ja raczej jestem bliski tezie, że pająki posiadały jakiśfragment DNA ojca Petera, dlatego w interakcji z częsciowo identycznym kodem genetycznym nastąpiła reakcja 'alergiczna' w postaci upajęczenia.
Skąd w ogóle takie informację o tym, że ojciec Parkera coś pozmieniał w DNA pająków? Pomijam już fakt, że to totalny bezsens i wersja w zupełności odbiegająca od realiów komiksu.
W filmie, albo któymś trailerze z wyciętymi scenami już nie pamiętam, ale było mówione, że Parker genetycznie ulepszył pająki, aby były w stanie tkać pajęczynę mogącą być wykorzystaną jako lina. Więc moja teoria jest całkiem możliwa.
ogladalem kazdy trailer i nic tam takiego nie było. Co to w ogóle miałoby do rzeczy? Przecież sieć Peter konstruuje sam, przez ugryzienie zdobył tylko wiedzę jakich składników użyć do stworzenia sieci.