Po co powstał ten film? Nie w nim ani jednej lepszej rzeczy niż w poprzedniej wersji, podobała mi się dosłownie JEDNA scena, gdy Spider-man gania się z Jaszczurem po regałach w bibliotece, resztę niemal przespałam... Nawet tzw. 3D nic nie pomogło, tym bardziej że większość scen jest go całkiem pozbawiona. Myślałam, że to będzie coś zobaczyć pająka w akcji w 3D, ale tylko zmarnowałam kasę...Płytkie postacie, chaotyczny scenariusz, wieje nudą, poza tym wiele nieścisłości itd... Dzieciakom może się spodobać zakończenie, bo chyba nic więcej, nawet głównego bohatera ciężko nazwać "ciachem", chociaż zależy co kto lubi ;)
Tak masz w zupełności racje badziewie a nie film taką bajke można wciskać dziecią do lat 7 a nie prawdziwej młodzieży . Film Sama Raimiego z 2002 roku jest o 100 procent lepszy od tej bajeczki, a zwłaszcza Spiderman 2 z 2004 roku jest najlepszy z całej trylogii, i pomyśleć ze twórca scenariusza Alvin Sargent z drugiej wspaniałej częsci i współtwórca ze 3 część napisał do tego scenariusz z Jamsem Varbernoitem .