Nie wiem czy czegoś nie pominęłam, może ktoś mi rozjaśni pewne kwestie w filmie :)
Kto i dlaczego odciął rękę jednej z ofiar? (tej zgwałconej i zamordowanej przez ojczyma) Jak i dlaczego ręka znalazła się w jaskini?
Co miał wspólnego z tym stwór z lasu?
Z góry dziękuję :)
Nie wyjaśniono. Poza tym ze przypuszczali że mógł to zrobić ojczym ofiary lub Victor. A te kości to w jaskini to ofiary z poprzednich lat przed morderstwami... Prawdopodobnie jakies miejsce kultu.. Też nie wyjaśniono- była mowa tylko, że nad tym pracują...
Mnie za to intryguje kogo gonił pies na moście i te orzechy zostawiane wszędzie?? Choc ciotka wyjaśniala, ze tak czarownice urok rzucaly w mitologii Basków
Podsumowując --- dobry film, trzymający w napieciu. 8/10
Była scena gdzie matka Amaia położyła koło niej orzech. Jak dla mnie pies gonił Florę.
Hmm, teraz jak tak czytam to przychodzi mi do głowy scena kiedy ta ciocia/babcia mówi Aime że orzechy to narzędzie czarownic i po zjedzeniu powodują choroby czy migreny, za ich pomocą rzuca się uroki na kogoś. Była scena kiedy pieseł tam na mieście wąchał ten orzeszek :) Może go zjadł i dlatego pod koniec filmu mu się zmarło? No ale nie pytajcie kto mu te orzechy rzucał i w jakim celu.