Niewinne kłamstewka

Les Petits Mouchoirs
2010
7,3 5,0 tys. ocen
7,3 10 1 5049
6,5 2 krytyków
Niewinne kłamstewka
powrót do forum filmu Niewinne kłamstewka

Bardzo dobre francuskie kino!
Zaciekawił mnie opis i te wszystkie preczytane pochwały, szybko znalazłem film, jednak co prawda dopiero po paru dniach zdecydowałem się go obejrzeć.

Jakoś nie mogło mnie opuścić wrażenie, że przez dwie i pół godziny w którymś momencie nie dopadnie mnie znużenie. Zabawne, na początku nawet na to byłem gotowy i czekałem, ale później zdałem sobię sprawę, że nie ma co liczyć na nudę!

Jest to zwyczajny, lecz bardzo fajny film o życiu, przyjaźni grupki osób, różnicy charakterów, reakcji na tragedię wspólnego przyjaciela oraz współnych wakacji podcza których poznajemy bohaterów razem z ich ''kłamstewkami'' - niech będzie jak w tytule. Kłamstewkami równoznacznymi z problemami większymi lub mniejszymi życia codziennego.

Z dramatu film bardzo zgrabnie przechodzi w lekką komedię obyczajową, jest dużo zabawnych, interesujących i delikatnie zaskakujących wątków, które sprawiają, że aż chce się dalej oglądać dalej, aby z wraz z rozwinięciem film przeistoczył się w wyciskacza łez. Nie będę niczego więcej zdradzał, bo od początku przyjemnie się oglądało dlatego...

Polecam. Z przyjaciółmi, z rodziną. Warto usiąść w wolny wieczór poświęcić mu czas.

ocenił(a) film na 9
Rubin91

Zgadzam się z Tobą Rubin91. Film godny polecenia. Obowiązkowa lektura dla miłośników francuskiego kina i nie tylko ;-)