PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=898}
7,9 20 tys. ocen
7,9 10 1 19853
8,1 44 krytyków
Niewinni czarodzieje
powrót do forum filmu Niewinni czarodzieje

taka nuda ze ciezko wytrzymać, do tego żenująca narracja, taka denna w sumie jak polskie społeczeństwo wtedy:(
i jeszcze te oceny , kazdy stary film dostaje 8 porażka, ten film pokazuje ze prawie 50 lat temu tez gnioty krecono na miare ówczesnego polskiego kina

ocenił(a) film na 2
phil_anselmo

Przde wszystkim pani Stupułkowska nie potrafiła odegrać swojej roli, przez cały film ma jedną, nabardziej bezbarwną minę.

ocenił(a) film na 7
Madame_90

Co do min, to warto przed napisaniem takiej opinii obejrzeć jeszcze raz, choćby scenę gdy grają pudełkiem zapałek:
A. gdy wygrywa (buty /spodnie)
B. gdy przegrywa (spodnie itd.)

ocenił(a) film na 4
phil_anselmo

Tadeusz Łomnicki w roli amanta???Ta farbowana blond czupryna ze śladami obecności grzebienia we włosach przez cały film.Dwója z charakteryzacji.Poza tym słaba rola K.Stypułkowskiej. W końcowej części filmu kiedy Bazyli(T.Łomnicki) budzi Edmunda(Zbyszek Cybulski), nieudolnie wchodzą sobie w słowo, ja wiem...improwizacja,ale strasznie raziło.Tyle z minusów, plusów natomiast niewiele.

ocenił(a) film na 2
phil_anselmo

Chociaż ktoś widzi prawdę. Dzięki phil, że miałeś odwagę powiedzieć "król jest nagi". C h a p e a u b a s!!!

ocenił(a) film na 10
phil_anselmo

Właśnie! Gdzie wybuchy? Gdzie pościgi? Jakieś napięcie, flirtowanie, granie ze sobą?
Bezsensu.

ocenił(a) film na 4
phil_anselmo

Podchodziłem do tego filmu parę razy i rozczarowanie. Obsada znakomita i muzyka...to byłoby na tyle