Niewygodna prawda

The Whistleblower
2010
7,4 21 tys. ocen
7,4 10 1 20785
Niewygodna prawda
powrót do forum filmu Niewygodna prawda

Moja opinia

ocenił(a) film na 3

Mroczny, raczej ciężki w odbiorze. Umiarkowanie wciągający. Nie twierdzę, że film jest zły, owszem - teoretycznie może to i dobry obraz, ale problem leży w tym, że to raczej nie jest moje ulubione kino. Dla mnie subiektywnie jednak troszeczkę za ciężki.

ocenił(a) film na 8
DamaMarcia

film mocny owszem, ciężki, głęboki ,posiada wiele scen , na które nie ma się ochoty patrzeć ale podobno oparty jest na faktach i to właśnie wstrząsa najbardziej. Osobiście bardzo mi się podobał, film z morałem i przesłaniem. Nie jest to również mój ulubiony film ale podobał mi się właśnie przez to , że jest mocny i daje nam do myślenia , wzbudza ochotę by coś zrobić nie tylko z własnym życiem ale i aby zacząć doceniać to co się ma.

ocenił(a) film na 3
czarnawm

Ja rozumiem przesłanie, ale szczerze mówiąc,zglębiając tematykę handlu ludźmi chętnie obejrzałabym na ten temat jakies materiały, z tym, ż wybrałabym wtedy formę filmu DOKUMENTALNEGO. Nie ukrywam, że filmy FABULARNE oglądam w 95% raczej dla rozrywki i żeby troche oderwać się od szarej rzeczywistości, przeżyć jakąś fajną przygodę... Tak jak pisałam juz wyżej, nie twierdzę, że film jest zy bądź słaby, chodzi mi tylko o to, że jest taki trochę "nie w moim stylu". To wszystko zależy od tego, czego, kto poszukuje w kinie. Ja akurat nie jestem fanką dramatów, z nielicznymi wyjątkami, np. w postaci dzieł Ingmara Bergmana.
No cóż, komentowany film z pewnością nie należy do tych, które chciałabym obejrzeć w miłe niedzielne popołudnie (nic na to nie poradzę... sorry...)

ocenił(a) film na 8
DamaMarcia

nie neguje Twojej opinii tylko zaznaczam , że film ma przesłanie i mógłby mieć formę dokumentu ale ktoś wpadł na pomysł nakręcenia tego w formie filmu i do mnie osobiście trafił , generalnie gdyby nie leciał w TV pewnie nawet bym nie wpadła na niego ale pomysł fajny i pokazywał co trzeba , a dokumentów na ten temat na yt jest na pewno sporo , a film ten ogląda się zdecydowanie lepiej w tyg pod kocem niż w niedzielne popołudnie