Niewygodna prawda

The Whistleblower
2010
7,4 21 tys. ocen
7,4 10 1 20785
Niewygodna prawda
powrót do forum filmu Niewygodna prawda

Autentyczna historia, film, który ma miejsce w rzeczywistości dalej i dalej. Straszna i przerażająca prawda o tym, że ONZ to tylko przykrywka dla torturowania i czerpania zysków z handlu młodymi kobietami. Polecam ten film, bo każdy powinien wreszcie zobaczyć, prawdę o tej obłudnej organizacji, której dyplomaci opływają w luksusy kosztem niewinnych osób, łamiąc i rujnując ich życie.

zima300___

Dokładnie cala ta walka z terroryzmem , która spowodowała agresje na Afganistan i Irak tylko przykrywka do kradzenia ropy ,sprzedaży narkotyków , mordowania cywilów i handlu ludźmi , a ONZ jak patron sprawiedliwość nie tylko popiera ale sam uczestniczy w tego typu działaniach i niszczeniu ludzi którzy poszukują prawdy i sprawiedliwości . Żadna firma nie została oskarżona o te praktyki , mimo dowodów ,zeznań tych dziewczyn . Film właśnie pokazuje cala ta machine działań prywatnych i państwowych firm czerpiących korzyści z niewoli innych w tym wypadku w byłej Jugosławi . Co do filmu przedstawiony bardzo rzetelnie , dobra gra aktorów , scenariusz opary na faktach , dobry klimat utrzymujący napięcie i strach tych dziewczyn porwanych i wykorzystywanych przez tych co mieli bronic . Film dla ludzi o mocnych nerwach , kilka bardzo brutalnych scen .

ocenił(a) film na 10
jackmovie

i najgorsza ta bezsilność. Jedyne co można zrobić to pokazać prawdę o tej organizacji szubrawców. Cieszę się, że obejrzałeś ten film, ale on powinien być obowiązkową pozycją we wszystkich szkołach licealnych.

ocenił(a) film na 8
zima300___

Trafny pomysł aby ten film był obowiązkową pozycją we wszystkich szkołach licealnych. Popieram! Temat ważny niestety staranie przemilczany przez media i rządy.

ocenił(a) film na 10
Nunez

To prawda, zmowa milczenia - świetnie ujęte. Ale jak się czyta w wikipedii na temat ONZ to można przeczytać, że głównym zadaniem jakie przestrzeganie praw człowieka, może według nich kobiety to nie ludzie?

ocenił(a) film na 7
zima300___

jak sobie przypominam szkołę i to jak nam wbijano prawdziwe i naprawdę piękne ideały a potem oglądam film o ludziach którzy te ideały podobno wnoszą w życie to już mi się odechciewa wierzyć w ludzi. a już w ogóle w organizacje pomocy.
właśnie obejrzałam ten film. i jest mi przykro.