PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=693142}

Niezłomny

Unbroken
2014
7,2 78 tys. ocen
7,2 10 1 77901
5,8 26 krytyków
Niezłomny
powrót do forum filmu Niezłomny

Film denny,głupi,oblany tanim patosem. Angelina niech się nie bierze za reżyserowanie, bo jej to zwyczajnie nie wychodzi.
W filmie było pełno debilizmów, uff nawet nie wiem od czego zacząć...

Dlaczego rekiny nie przegryzły po prostu pontonów? Pływały tam dzień w dzień i nie pomyślały, żeby zjeść rozbitków.

Scena, gdzie Louis opiera się, żeby uklęknąć, a później dostaje bambusem przez uda, jest zwyczajnie głupia i sztuczna. Był jakiś głupi czy po prostu nie słyszał? Co za znaczenie kiedy uklęknie...

Szef obozu dla jeńców osobiście znęca się nad więźniami? Yy serio? To nie miał jakiegoś zastępcy? Ten cały szef, który w filmie wszystko robił (może jeszcze pracował za jeńców?) w rzeczywistości siedział by na tyłku w swojej kwaterze i wychodził, żeby przywitać nowych jeńców.

Pamiętajcie, że Zamp to Jezus. Patrzcie! Bierze ogromną belę i w świetle zachodzącego słońca ją podnosi. To nie był czasem piątek? Jeszcze tego brakowało, żebyśmy się dowiedzieli, że Louis ma w tym momencie 33 lata. Bo to Jezus w końcu, pamiętajcie...

Końcówka to po prostu pokaz głupoty reżysera. I nie, nie obchodzi mnie, że film jest biografią. Otóż jeńcy wchodzą do rzeki, żeby się umyć, a przy okazji zginąć. I co? Leci JEDEN samolot jankeski. Wszyscy więźniowie się cieszą. Ale zaraz, podobno Japońce mieli ich zabić. Przestraszyli się tego jednego samolotu, który nawet nie strzelał? To są jakieś jaja... Z kogo Angelina chce zrobić idiotę? Z siebie czy z widzów? Mam wrażenie, że udało się jej wykonać obie rzeczy...

Pod koniec filmu miałem po prostu dość Louisa. Jego postać był irytująca i wyjątkowa głupia. Jak można taki chłam zrobić. Nie polecam, chyba żeby się pośmiać. Jest parę scen wartych uwagi w tym filmie, ale ogólnie efekty słaba. Wszystko jest w tym filmie słabe, nawet muzyka, która nie powala.

Shalimar00

Tu też zgadzam się w stu procentach. Ale nadal nie rozumiem tak wysokiej oceny filmu i tyle pozytywnych opinii. Chociaż pewnie tak jak pisałam w innym poście- standardy się obniżają, a społeczeństwo nam głupieje i dlatego zachwyca się takimi szmirami

pliseq

gimnajzum rozumiem?

"Dlaczego rekiny nie przegryzły po prostu pontonów? Pływały tam dzień w dzień i nie pomyślały, żeby zjeść rozbitków. "
rekiny reaguja na krew w wodzie i wyczuwają mięsko, ale nie są na tyle inteligentne żeby wiedzieć kiedy przegryżć ponton a kiedy przegryźć stalowa (czy z czego tam sie robi) lodzie statki jachty ;) ale gimnajzum to wie

"Scena, gdzie Louis opiera się, żeby uklęknąć, a później dostaje bambusem przez uda, jest zwyczajnie głupia i sztuczna. Był jakiś głupi czy po prostu nie słyszał? Co za znaczenie kiedy uklęknie..."
pokazanie ze sie nie godzi? ze walczy pomimo tego? pewnie chlopaki w rurkach o tym nie wiedza co to honor odwaga szacunek itp. ps. podwin jeansy zeby kostki pokazac ;)

"Szef obozu dla jeńców osobiście znęca się nad więźniami? Yy serio? To nie miał jakiegoś zastępcy? Ten cały szef, który w filmie wszystko robił (może jeszcze pracował za jeńców?) w rzeczywistości siedział by na tyłku w swojej kwaterze i wychodził, żeby przywitać nowych jeńców. "
czesto tak maja, poczytaj ksiazki biograficzne, takie sa FAKTY a Ty chcesz wysmiac fakty no to jak nie chcesz wierzyc ze 2+2= 4 to co my poradzimy?

"Pamiętajcie, że Zamp to Jezus. Patrzcie! Bierze ogromną belę i w świetle zachodzącego słońca ją podnosi. To nie był czasem piątek? Jeszcze tego brakowało, żebyśmy się dowiedzieli, że Louis ma w tym momencie 33 lata. Bo to Jezus w końcu, pamiętajcie..."

idiota z Ciebie? to nie mialo byc nawiazania do Jezusa. to w Twojej glowie urodzil sie Jezus i tylko Twojej nikogo innego.

"Końcówka to po prostu pokaz głupoty reżysera. I nie, nie obchodzi mnie, że film jest biografią. Otóż jeńcy wchodzą do rzeki, żeby się umyć, a przy okazji zginąć. I co? Leci JEDEN samolot jankeski. Wszyscy więźniowie się cieszą. Ale zaraz, podobno Japońce mieli ich zabić. Przestraszyli się tego jednego samolotu, który nawet nie strzelał? To są jakieś jaja... Z kogo Angelina chce zrobić idiotę? Z siebie czy z widzów? Mam wrażenie, że udało się jej wykonać obie rzeczy..."
a kto powiedzial ze Japonce chcieli zabic tych jencow w rzece? to wiezniowe mysleli ze jest po nich. po drugie nie wiesz czasem ze Japonia podpisala akt o kapitulacji i miala wypuscic wszystkich jencow owlno i tak zrobili na filmie? nikt sie nie przestraszyl jednego samolotu Japonczyki przestraszyli sie po Hiroszimie - odsylam do neta.

wlasnie obalilem Twoije wszystkie tezy w ciagu 5 min jak to pisze

cos jeszcze chcesz dodac?

ocenił(a) film na 4
Freddie

"rekiny reaguja na krew w wodzie i wyczuwają mięsko, ale nie są na tyle inteligentne żeby wiedzieć kiedy przegryżć ponton a kiedy przegryźć stalowa (czy z czego tam sie robi) lodzie statki jachty ;) ale gimnajzum to wie"
Ale już wyciągnięte nogi rozbitków mogły zeżreć, jak już się czepiasz ataku na pontony.

"pokazanie ze sie nie godzi? ze walczy pomimo tego? pewnie chlopaki w rurkach o tym nie wiedza co to honor odwaga szacunek itp. ps. podwin jeansy zeby kostki pokazac ;)"
Ojej wzruszyłem się. Po pierwsze aktorstwo było w tej scenie żenująco słabe, po drugie gość wiedział, że i tak umrze, po trzecie Twoje teksty o rurkach nikogo nie śmieszą. Więc nie popisuj się tutaj swoją nikłą wiedzą...

"czesto tak maja, poczytaj ksiazki biograficzne, takie sa FAKTY a Ty chcesz wysmiac fakty no to jak nie chcesz wierzyc ze 2+2= 4 to co my poradzimy?"
Film wcisnął widzowi, że szef obozu nie ma żadnych obowiązków, oprócz znęcania się nad JEDNYM więźniem. Skoro lubisz nie myśleć podczas seansu to OK.

"idiota z Ciebie? to nie mialo byc nawiazania do Jezusa. to w Twojej glowie urodzil sie Jezus i tylko Twojej nikogo innego."
Skąd wiesz, że nie było? Dla mnie właśnie było to nawiązanie, zresztą bardzo słabe. Ciekawe jest to, że gdy Zamp trzymał tą belę, to wszyscy jeńcy się ZATRZYMALI. Przecież to śmieszne jest...

"a kto powiedzial ze Japonce chcieli zabic tych jencow w rzece? to wiezniowe mysleli ze jest po nich. po drugie nie wiesz czasem ze Japonia podpisala akt o kapitulacji i miala wypuscic wszystkich jencow owlno i tak zrobili na filmie? nikt sie nie przestraszyl jednego samolotu Japonczyki przestraszyli sie po Hiroszimie - odsylam do neta."
To była ostatnia szansa na zabicie świadków wszystkich okrucieństw. Mieli pewnie informacje, że wojna się kończy. Widzisz, g#wno wiesz, a się tu wymądrzasz...

pliseq

"Film wcisnął widzowi, że szef obozu nie ma żadnych obowiązków, oprócz znęcania się nad JEDNYM więźniem. Skoro lubisz nie myśleć podczas seansu to OK. "

myslenie polega na tym ze nie wszystko ma byc podane na tacy jak Ty bys chcial i chcialbys zeby pokazano w filmie kazda minute co robi szef obozu? skupiono sie na relacji naszego wieznia z nim. a reszta Twoja wyboraznia musi sobie dopowiedziec musisz przemyslec...

co do tego JEzusa zachowujesz sie jak Ci ktorzy tworza klucze na ma tury z polskiego. jakby Ci tu przyszla Jolie z reszta tworcow i powiedziala ze w zamysle nie mialoby nic zwiazanego z Jezusem to Ty i tak twierdzilbys sie ze oni sie nie znaja...

co do tych szefow. polecam ksiazki Svena Hassela...

Freddie

skoro tam niby gimnazjum tu u Ciebie ewidentnie przedszkole:)

Freddie

I jako obiektywny "widz" tej dyskusji muszę przyznać, że NICZEGO nie obaliłeś tylko się upokorzyłeś, a dodatkowo w każdym zdaniu próbowałeś obrazić drugą osobę jakimiś cieniutkami tekstami. I Ty pisałeś cokolwiek o jakichś wartościach? Honorze, szacunku? Szczerze mówiąc po tym, co piszesz z Ciebie wychodzi osobowość chłopca w rurkach. Więc proponuję żebyś Ty podwinął nogawki, ale te intelektualne ;)

Candy_Perfume_Girl

zagiąłeś mnie. nie wiem co powiedzieć. same inwektywy. wracam do swojej jaskini :)

Freddie

i nawet nie potrafi rozróżniać płci. cholera, przykry przypadek

ocenił(a) film na 6
pliseq

Rekiny zazwyczaj nie atakują ludzi. Tylko nieliczne gatunki to robią, a i tak w szczególnych okolicznościach. Rekiny z reguły nie atakują ani pontonów, ani łódek. Nie myślą w kategoriach ludzkich, że można coś przegryźć by zatopić. Częściej wieloryby taranują łodzie (też w wyjątkowych sytuacjach), natomiast rekiny, jeśli nie wyczują świeżej krwi i nie są niczym rozdrażnione, olewają temat.