Nieznajoma

La sconosciuta
2006
7,3 9,0 tys. ocen
7,3 10 1 9023
6,2 4 krytyków
Nieznajoma
powrót do forum filmu Nieznajoma

Warto zobaczyć nawet jeśli to najsłabszy film Tornatore. On nigdy nie schodzi poniżej pewnego poziomu.

aptur

Film miał coś w sobie, coś każdy może zrozumieć całkiem inaczej... Takie filmy są dla mnie jacenniejsze. Dla mnie 10.

oliwkaw

Moja przygoda z 'Nieznajomą' i Giuseppem Tornatorem zaczęła sie od mojej koleżanki. Poleciła mi bym poszla do kina na 'Nieznajomą' a ponieważ mamy podobne gusta filmowe wybrałam sie z przyjemnośćią...
Jednak tak mniej wiecej w połowie tego filmu coś we mnię pękło i wyszłam z kina...Był dla mnie zbyt przygnębiający,zbyt dosłowny,no poptostu mnie przerażał.
Najdziwniejsze jest to ,ze mimo mojej osobistej porażki tego filmu zainteresowałam się samym reżeserem bo film zrobił na mnie mimo,ze nie obejrzałam w całości ogromne wrażenie było w nim coś czego nie widzialam jeszcze w żadnym filmie.
Potem obejrzałam 'Malenę' , 'Cinema Paradiso' i zakochalam sie w klimacie tych film. :)
Gorąco polecam te filmy,zwłaszcza 'Malenę' (to jeden z najlepszych fimów jakie widzialam !) .

ocenił(a) film na 8
aptur

Dlaczego uważasz,że ze wszystkich obrazów ten jest najsłabszy?

użytkownik usunięty
aptur

Jak dla mnie to odmienny film Tornatore. Przyzwyczaił mnie do pierdołowatych, ale poetyckich wręcz obrazów, a ten film zaskoczył mnie bo był mocny. Muzyka Morricone rewelacyjna, ale scenariusz jak dla mnie przekombinowany, uważam jednak, że warto obejrzeć i znać, bo jest to film całkiem niezły. Jak dla mnie - 7+/10

Pozdrawiam