Nieznajoma

La sconosciuta
2006
7,3 9,0 tys. ocen
7,3 10 1 9024
6,2 4 krytyków
Nieznajoma
powrót do forum filmu Nieznajoma

dawno nie obejrzałam tak dobrego dramatu ,muzyka Morricone , wszystko składa się w całosci rewelacja !!!!

ocenił(a) film na 9
nathalie34

Wygląda na to, że Giuseppe Tornatore, to mistrz z najprawdziwszego zdarzenia. Kolejny jego film, który rzucił mnie na kolana. Zgodnie z tym co napisałaś: REWELACJA!

ocenił(a) film na 8
deeper_darkside

:-) Tak , film rewelacja , bardzo zapadł mi w pamięć . A jaki jego film polecasz ?

ocenił(a) film na 9
nathalie34

Mnie osobiście rozłożył na łopatki "Koneser" - http://www.filmweb.pl/film/Koneser-2013-624525
...a w dniu wczorajszym nie mniej mocno odebrałem "Cinema Paradiso" - http://www.filmweb.pl/Cinema.Paradiso
Zdecydowanie polecam zarówno jeden, jak i drugi, ale subiektywnie sugeruję zacząć od Konesera... :)

ocenił(a) film na 8
deeper_darkside

Dziękuję, w wolnej chwili obejrzę :-)

ocenił(a) film na 7
nathalie34

Ja widzialam tylko "Konesera" i juz nie moge sie doczekac az zobacze reszte jego filmow bo z tego co czytam to zapowiada sie super

ocenił(a) film na 9
nathalie34

Zgadzam się rewelacyjny film z mocnym, głębokim przekazem emocjonalnym!!!! Polecam!

ocenił(a) film na 8
ocenił(a) film na 9
nathalie34

Też sobie obejrzę tego Konesera i Cinema Paradiso.... Kiedyś bardziej mnie interesowały horrory i takie thrillero-horrory, a teraz szukam filmów z mocnym, głębokim przekazem. Lubię filmy smutne, wzruszające, a zarazem mocne i bez żadnej ściemy, a film Nieznajoma jest właśnie takim filmem, gdyż posiada wszystkie te cechy...

ocenił(a) film na 3
Maartenmetz

A jaki to "głęboki,emocjonalny" przekaz?

ocenił(a) film na 9
Berith7777

Po prostu poczułem to i tyle, ja filmy oceniam tylko na podstawie tego jak na mnie podziałają, w jakim stopniu pojadą mi po emocjach...

ocenił(a) film na 3
Maartenmetz

To po co piszesz o "przekazach"?

ocenił(a) film na 9
Berith7777

Piszę o przekazach emocjonalnych - czyli o oddziaływaniu filmów na moje emocje, zmysły...

ocenił(a) film na 3
ocenił(a) film na 3
nathalie34

A ja dodam,że film jest beznadziejny:)

ocenił(a) film na 8
Berith7777

Bardzo dobry , dziwię się że Ci się nie podobał , ale są gusta i guściki , można dyskutować , ale w sumie jak każdy miałby podobny świat filmu byłby ubogi , pozdrawiam :-)