Niezniszczalni 2

The Expendables 2
2012
6,9 125 tys. ocen
6,9 10 1 124687
6,6 32 krytyków
Niezniszczalni 2
powrót do forum filmu Niezniszczalni 2

W piątek byłam na premierze ,, NIEZNISZCZALNI 2 '', na który trochę się naczekałam i
muszę Wam napisać, moi Drodzy, że wydane przeze mnie pieniądze na bilet są niczym, w
porównaniu z tym, co zobaczyłam na dużym ekranie i jakie emocje temu towarzyszyły. Ten
film oddał celny strzał w 10-tkę. ,, Stara Gwardia Kina Akcji '' i jej podopieczni nie próżnowali
i pokazali nam, jak należy urządzić totalną rozpierduchę. Do tego niekończąca się seria
humory, którym uraczyli nas nasi twardziele. Wszystko to, okraszone wspaniałymi
dźwiękami Brian'a Tyler'a, które idealnie komponowały się z filmem.

To wszystko składa się na jedną słuszną ocenę: 10 i serduszko, bo dostałam to, co lubię
najbardziej - Wspaniałe Kino Akcji jak za dawnych lat.

,, Co oni wiedzą o zabijaniu? ''
Ten film jest odpowiedzią na to pytanie.

ocenił(a) film na 10
karoman4

wiedziałem żę tobie się film spodoba ;)

ocenił(a) film na 10
Expendable91

Inaczej być nie mogło. A wiesz, że mam też gazetę/ miesięcznik FILM i na okładce jest Ex2 i całe pięć stron o nich opisane. A na tylną okładkę mozna potraktować jako plakat, bo jest na niej ten poster
http://www.filmweb.pl/film/Niezniszczalni+2-2012-595010#poster-30

A za nim weszłąm do kina to wzięłam sobie chyba za 10 tych mini ulotek reklamujących film ;-P

ocenił(a) film na 10
Expendable91

http://www.film.com.pl/ O tym miesięczniku Ci pisałam powyżej.

ocenił(a) film na 10
karoman4

W sumie nie mogę się nadziwić jednej rzeczy: jak to możliwe że dziewczyna ma w ulubionych taki film jak np. "Ostry poker w małym tokio"?

P.S Po prostu szacunek :)

ocenił(a) film na 10
robert_28

Kolego, ja uwielbiam, a wręcz kocham kino akcji zwłaszcza te najlepsze z lat 80-90 ;-) Kalsa sama w sobie. Ostry poker z Dolphem był wspaniały. Jak i większość filmów jego i innych aktorów.

ocenił(a) film na 10
robert_28

A tam Couture'owi też docinali z tym jego uchem - było kilka takich momentów. Crews wspomniał o jego uchu, Lundgren i chyba Statham też - ale widać, że się Tool Road wpieniał ;-D

ocenił(a) film na 10
karoman4

Film zasłużył na 10/10. Oglądało mi się dużo lepiej niż jedynkę. Cały czas albo się śmiałem, albo cieszyłem oko panującą masakrą na ekranie.

ocenił(a) film na 10
Dentarg

Ja też z uśmiechem na twarzy to oglądałam od samego początku ;-D

ocenił(a) film na 10
Dentarg

A jakie zwiastuny u Was były?
U mnie dawali, po kolei: Resident evil, Pamięć absolutna, Uprowadzona 2 i Sędzia Dredd.

SPOILER !!!!! SPOILER !!!!! SPOILER

A i w filmie znalazłam jeszcze jedno nawiząnie, a mianowicie do Die Hard 3. W Ex2 było kilkanaście wywrotek z plutonem i na ich czele jechał Van Damme, a w DH3 było kilkanaście wywrotek tyle, że ze złotem i na ich czele jechał Simon Gruber [ Jeremy Irons ]

ocenił(a) film na 10
karoman4

U mnie był: Sędzia Dredd, Uprowadzona 2 i jakaś komedyjka. Poza tym była reklama z Norrisem przed filmem ;P

ocenił(a) film na 10
Dentarg

U mnie były jakieś nudne reklamy z multikina.

ocenił(a) film na 5
karoman4

teksty z innych filmów i tekst arniego o rambo powodował łzy ze śmiechu :D szkoda że li nie grał więcej :/ dziwne

ocenił(a) film na 10
P_r_e_d_a_t_o_r

Ale jego pożegnanie z ekipą też było fajne, zwłaszcza jak Gunner się z nim żegnał

SPOILER !!!!! SPOILER !!!!! SPOILER

G: No i kogo teraz będę dręczył?
Y: Znajdź sobie inną mniejszość.

Potem on wyskakuje ze spadochronem, a Lee Christmas mówi: ,,Chińszczyzna na wynos '' - i śmiech na sali kinowej ;-D

ocenił(a) film na 10
karoman4

Te ich teksty rozkładały ludzi na fotelach :D

ocenił(a) film na 10
Dentarg

Dokładnie dobra akcja i zabawne teksty ;-)

ocenił(a) film na 8
karoman4

Czyli jak w reklamie :podróż do Egiptu 2000 zł, nocleg w hotelu 300zl bilet na seans Expendables II BEZCENNY:) Jak się sprawiła ekipa Niezniszczalnych, po raz kolejny zafundowali przeciwnikom mega krwawą łaźnię?

ocenił(a) film na 10
ActionMan_filmaniak

A jak, wypadli jeszcze lepiej ;-) Pokazali wszystkim, co wiedzą o zabijaniu ;-) [ Ten denny tekst na plakacie, który zamieścili ]

ocenił(a) film na 8
karoman4

Coraz bardziej załuję ze nie bedzie mi raczej dane obejrzeć tego filmu na dużym ekranie

ocenił(a) film na 10
ActionMan_filmaniak

Nie ma u Ciebie w kinie?

ocenił(a) film na 8
karoman4

No nie, tak tragicznie to nie jest, po prostu nie mam się z kim wybrać, żona niestety ku mojemu ogromnemu żalowi nie jest fanką tego typu filmów, a przecież sam nie pójdę.

ocenił(a) film na 10
ActionMan_filmaniak

Ja byłam sama ;-D Dobrze, że jestem singielką, bo mi chociaż nikt nie truje ;-D

ocenił(a) film na 8
karoman4

Hehehe, czasem się zastanawiam po co mi to bylo:)

ocenił(a) film na 10
ActionMan_filmaniak

Nie popadajmy w skrajności ;-D

ocenił(a) film na 8
ActionMan_filmaniak

Tez bedzie sie dobrze bawila bo sa momenty ktore smiechu absolutnie nie wymuszaja... no i zawsze mozesz powiedziec, ze (w ostatecznosci) nastepnym razem pojdziecie na film ktory wybierze ona ;)

ocenił(a) film na 10
ActionMan_filmaniak

O właśnie, mój poprzednik ma rację. Powiedz jej, że jak Twoja żona pójdzie z Toba na Ex2, to Ty w zamian pójdziesz z nią na jakąś komedię romantyczną. Teraz jest w kinach ,,Zakochani w Paryżu'' Woody'ego Allen'a, więc masz co zaoferować ;-)

ocenił(a) film na 8
karoman4

W sumie macie rację, ale niestety ostatnio bylismy n a"Mroczny rycerz powstaje" który ja wybrałem, więc niestety teraz bardziej na nią kolej, to raz, dwa, mamy małą córeczkę, którą w weekandy nie zawsze się da dziadkom podrzucić, a seans w tygodniu odpada.

ocenił(a) film na 10
ActionMan_filmaniak

No to lipa ;-)

ocenił(a) film na 8
karoman4

Przeżyję:)

ocenił(a) film na 10
ActionMan_filmaniak

Poczekaj do płyt ;-D Albo na zalukaj albo na kinomaniaku będzie można obejrzeć ;-)

karoman4

już dawno można online obejrzeć, film został wrzucony do sieci już w 2 dni po światowej premierze

jest to oczywiście cam, na dvd niestety przyjdzie poczekać do grudnia gdzieś podejrzewam

ocenił(a) film na 10
Izabelka_filmweb

No właśnie wersję CAM, to można wiesz o co potłuc ? ;-D Ale z ciekawości zerknę na to.
Aj to poczeka się ile będzie trzeba ;-)

karoman4

mnie to tam nie przeszkadza, grunt że klimat i dobry dzwięk zostały zachowane, a ta wersja nawet nie jest taka zła, bywały naprawdę tragiczne kopie.

Tak , na dvdczeka się na ogół z pół roku, podejrzewam że krążki będą więc dopiero dostępne zimą:(

ocenił(a) film na 10
Izabelka_filmweb

Expendable 91 ostatnio pisał, że gdzieś około grudnia powinny być. Może na święta, pod choinkę sobie sprawię krążek z twardzielami ;-D

karoman4

Tak, grudzień to chyba najpóźniejszy termin, podejrzewam że na Gwiazdkę będzie już w sklepach. Też se go chyba sprawię;p

ocenił(a) film na 10
Izabelka_filmweb

Taki prezent od Mikołaja to skarb ;-D

karoman4

Bardzo fajna recenzją. Film po prostu super ale, inaczej być nie mogło :)

ocenił(a) film na 10
prof_mateusz27

Dziękuję ;-D

karoman4

oby więcej nam ziemia takich kobiet rodziła jak Ty - bo naprawdę mało jest dziewczyn które lubią filmy akcji, zwłaszcza te starsze tytuły

ocenił(a) film na 10
Izabelka_filmweb

Jak się od dzieciaka zamiast bajek, to filmy akcji oglądało, to co zrobisz ;-D Akcja góra - niezniszczalni też ;-)

karoman4

Spoko, ja i bajki i filmy akcji oglądałem. Do dziś pamiętam jak moja matka opieprzyła starego za to , że mi "Najemników" zLundgrenem z wypożyczalni VHS wziął - wiesz seks,przemoc a ja wtedy łepek bo raptem jakieś 12 lat może miałem

ocenił(a) film na 10
Izabelka_filmweb

Jak tam żadnych ''gorących'' scen nie było.

karoman4

Jak to nie było. Najemnicy to obok Ostrego pokera jeden z njalepszych i najbritalniejszych filmów Lundgrena ( Lundgren pos ówa tam jakąś miejscową tubylczynię z tej wyspy, a ś.p Trevor Goddard jako Keefer oblizuje jak pies su kę tą babkę co grała w J.A.G Wojskowe Biuro Śledcze.)

ocenił(a) film na 10
Izabelka_filmweb

Oj oblizywał, bo był napalony, ale nie było żadnych aktów. A co do brutalności to się zgodzę - film był brutalny, np jak sobie ten człowiek rękę sam odciął.