A więc tak. Na film nastawiałam się już od paru miesięcy, czytając wiele opinii tutaj ( w większości pozytywne) byłam nastawiona na niezłą rozpierduchę, że się tak wyrażę no i muszę przyznać, że ją otrzymałam i to w jak najlepszym wydaniu :-) . Warto zwrócić uwagę na śmieszne dialogi oraz teksty, które nawiązują do filmów z lat 80, które już teraz są klasykami, wejście Norrisa - bezcenne - do tej pory pamiętam salwę śmiechu na sali :D Mnóstwo brutalnych scen i całkiem dobrych scen walki, jedynie mogę się przyczepić do walki końcowej Sly i Van Damme, trochę za dużo dialogu aniżeli akcji. Ogólnie film wywarł na mnie dobre wrażenie , czekam z niecierpliwością na następną część mam nadzieje równie dobrą i mocną :-)
pierwsza część wypada znacznie gorzej od 2, co muszę przyznać rzadko się zdarza.
Stallone pokazuję, że wystarczy porządnie się przyłożyć do kontynuacji, żeby wyszła lepsza część od poprzedniej.
Dla mnie Niezniszczalni 2 to najlepsze kino akcji od czasów Liberatora 2 !!! .Co ciekawe że zwiastunów i spotów nie zapowiadało się aż tak dobrze . Myślałem że bedzię trochę lepiej niż pierwsza cześc a tu się okazało że zdecydowanie lepiej .Widać że wszyscy aktorzy dali z siebie 100 procent wysiłku i wyszedł superfilm .!!!
Dziwię się że wolisz Liberatora 2 od 1. Może faktycznie więcej akcji jest w części drugiej ale nie ma tego czegoś co część pierwsza. Nie ma też świetnego Tommy Lee Jonesa.
W dwójce Seagal lepiej walczy ,jest wiencej efektownej walki i akcji .Zderzenie dwóch pociągów na końcu super. Ale masz racje w 1 cześci bezkonkurencyjny był Tommy Lee Jones .Swoją grą akorską wszystkich zgasił :Seagala ,Busey ,Eleniak itp Stworzył bardzo wyrazistą i charyżmatyczną postać .Dla mnie był by wymarzonym czarnym charakterem w Niezniszczalnych 3 pod warunkiem że zagrał by tak jak w Liberatorze ,Eksplozji czy Batman Forever .
Zgadzam się z opinią, film to kwintesencja kina akcji klasy B z lat 80tych :) Co do sceny walki Sly'a z Van Dammem... zdecydowanie mało dynamiczna, ale trzeba docenić sam fakt jej zrealizowania :) Teraz czekamy na Expendables 3, który - jak niektórzy podejrzewają ma być w klimacie s-f ;)
zobaczymy co z tego będzie, ja nadal trzymam się swojej wersji że ta plotka o s-f ma wywołać takie zamieszanie jak plotka o pg-13 ;)
Miałem dać siódemkę, ale jednak daje 8/10. Dostałem dokładnie to czego się spodziewałem. Ba, powiem więcej - czas spędzony w kinie minął mi wyjątkowo szybko, na koniec zdziwiłem się że "to już minęły te półtorej godziny?". Po prostu dobry film.
Zgadzam się, film mógłby potrwać trochę dłużej, jakieś dodatkowe, spektakularne sceny walki byłby mile widziane. No ale cóż, nie narzekam bo ogólnie film wyszedł przyzwoicie :-)