Niezniszczalni 2

The Expendables 2
2012
6,9 125 tys. ocen
6,9 10 1 124680
6,6 32 krytyków
Niezniszczalni 2
powrót do forum filmu Niezniszczalni 2

8/10

ocenił(a) film na 8

A więc tak. Na film nastawiałam się już od paru miesięcy, czytając wiele opinii tutaj ( w większości pozytywne) byłam nastawiona na niezłą rozpierduchę, że się tak wyrażę no i muszę przyznać, że ją otrzymałam i to w jak najlepszym wydaniu :-) . Warto zwrócić uwagę na śmieszne dialogi oraz teksty, które nawiązują do filmów z lat 80, które już teraz są klasykami, wejście Norrisa - bezcenne - do tej pory pamiętam salwę śmiechu na sali :D Mnóstwo brutalnych scen i całkiem dobrych scen walki, jedynie mogę się przyczepić do walki końcowej Sly i Van Damme, trochę za dużo dialogu aniżeli akcji. Ogólnie film wywarł na mnie dobre wrażenie , czekam z niecierpliwością na następną część mam nadzieje równie dobrą i mocną :-)

ocenił(a) film na 10
Double_Blast

Każda pozytywna opinia cieszy moje oko ;-)

ocenił(a) film na 10
karoman4

do tej pory są same pozytywne, nawet od osób którym ex1 się nie spodobała

ocenił(a) film na 8
Expendable91

pierwsza część wypada znacznie gorzej od 2, co muszę przyznać rzadko się zdarza.

ocenił(a) film na 10
Double_Blast

Stallone pokazuję, że wystarczy porządnie się przyłożyć do kontynuacji, żeby wyszła lepsza część od poprzedniej.

ocenił(a) film na 10
Expendable91

Dla mnie Niezniszczalni 2 to najlepsze kino akcji od czasów Liberatora 2 !!! .Co ciekawe że zwiastunów i spotów nie zapowiadało się aż tak dobrze . Myślałem że bedzię trochę lepiej niż pierwsza cześc a tu się okazało że zdecydowanie lepiej .Widać że wszyscy aktorzy dali z siebie 100 procent wysiłku i wyszedł superfilm .!!!

użytkownik usunięty
bradock

Dziwię się że wolisz Liberatora 2 od 1. Może faktycznie więcej akcji jest w części drugiej ale nie ma tego czegoś co część pierwsza. Nie ma też świetnego Tommy Lee Jonesa.

ocenił(a) film na 10

W dwójce Seagal lepiej walczy ,jest wiencej efektownej walki i akcji .Zderzenie dwóch pociągów na końcu super. Ale masz racje w 1 cześci bezkonkurencyjny był Tommy Lee Jones .Swoją grą akorską wszystkich zgasił :Seagala ,Busey ,Eleniak itp Stworzył bardzo wyrazistą i charyżmatyczną postać .Dla mnie był by wymarzonym czarnym charakterem w Niezniszczalnych 3 pod warunkiem że zagrał by tak jak w Liberatorze ,Eksplozji czy Batman Forever .

ocenił(a) film na 7
Double_Blast

Zgadzam się z opinią, film to kwintesencja kina akcji klasy B z lat 80tych :) Co do sceny walki Sly'a z Van Dammem... zdecydowanie mało dynamiczna, ale trzeba docenić sam fakt jej zrealizowania :) Teraz czekamy na Expendables 3, który - jak niektórzy podejrzewają ma być w klimacie s-f ;)

ocenił(a) film na 10
Geralt90

zobaczymy co z tego będzie, ja nadal trzymam się swojej wersji że ta plotka o s-f ma wywołać takie zamieszanie jak plotka o pg-13 ;)

ocenił(a) film na 8
Double_Blast

Miałem dać siódemkę, ale jednak daje 8/10. Dostałem dokładnie to czego się spodziewałem. Ba, powiem więcej - czas spędzony w kinie minął mi wyjątkowo szybko, na koniec zdziwiłem się że "to już minęły te półtorej godziny?". Po prostu dobry film.

ocenił(a) film na 8
simply_cactus

Zgadzam się, film mógłby potrwać trochę dłużej, jakieś dodatkowe, spektakularne sceny walki byłby mile widziane. No ale cóż, nie narzekam bo ogólnie film wyszedł przyzwoicie :-)

ocenił(a) film na 7
Double_Blast

Dawno na lepszej komedii nie byłem :)