Niezniszczalni 2

The Expendables 2
2012
6,9 125 tys. ocen
6,9 10 1 124686
6,6 32 krytyków
Niezniszczalni 2
powrót do forum filmu Niezniszczalni 2

Ale roz...

ocenił(a) film na 9

Rozpierducha z jajem i dużą dozą autoironii. No, no! Po pierwszych Niezniszczalnych pomyślałem sobie: "Fajne! Ale to jednorazowy wyskok Sly&Co" GRUBO SIĘ POMYLIŁEM! Tyle, że w drugiej części brakuje mi Jeta Lee.Ponury zrzęda dodawał temu filmowi sporo specyficznego, komediowego kopa kiedy na przykład żądał podwyżki na dzieci których nie miał. Teraz zagrał chwilę u boku Lundgrena i zniknął. A SZKODA! No, ale godnie go zastąpili MISTRZOWIE GATUNKU: Chuck Norris (znakomity), Arni (cudownie ironiczny) i jak zwykle w formie Bruce Willis. No i znów kopie z półobrotu van Damme.
WAAAAAAAAARTO OBEJRZEĆ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A najfajniejsza w tym filmie jest wybitna "chemia" pomiędzy Sly a Stathamem. Znakomicie się uzupełniają i widać, że im wspólna praca sprawia ogromną frajdę. Choćby i dla ich wzajemnych przyjacielskich docinek warto to obejrzeć! A także dla paru smaczków: Arni krzyczy "I'm back!" a Sly na uwagę, że samolot to stara ruina patrzy się zz rozbawieniem na rozmówcę i mówi: "Jak my"
To bynajmniej nie jest dzieło wybitne na miarę przełomu w dziejach kina, ale bardzo dobre! Myślę, że 9/10 to w sam raz!

ocenił(a) film na 10
rejmons

aż miło się czyta tyle pozytywnych opini :)

Expendable91

Kiedy doczekamy się Twojej opinii ? :) Widać że bardzo interesujesz się tą produkcją i dużo się tu udzielasz, dlatego nie mogę doczekać się, kiedy opiszesz swoje wrażenia na forum :) Ja wybieram się do kina gdzieś na początku września, dlatego puki co umilam sobie czas, oglądając stare, dobre filmy z bohaterami "Niezniszczalnych 2" (Van Damme, Norris, Schwarzenegger). Nie mogę doczekać się wizyty w kinie. Masa pozytywnych komentarzy, bardzo optymistycznie nastraja mnie na to widowisko. Coś czuje w kościach, że to będzie wielki przebój i film będzie klasyką :D

Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 10
Zelgadiss

no ja też ostatnio dużo sobie filmów przypomniałem

ja moją opinie napisze pewnie w środe wieczorem albo w czwartek rano, pewno będzie pozytywna i nie będzie zbytnio różnić się od pozytywnych opini innych użytkowników

ocenił(a) film na 9
rejmons

Fajnie i zrecznie to opisales i podpisuje sie pod tym. Moim zdaniem ten film to pewnego rodzaju " Hołd " oddany w kierunku tych ktorzy ogladali i szanowali ich produkcje za czasow ich swietnosci, to swego rodzaju "zakonczenie" epoki dobrych filmow akcji lat 80/90.
Potwierdzeniem tego jest wlasnie duza ilosc autoironi i elementow bardzo zabawnych no i oczywiscie konczacy film wspomniany wyzej tekst " Ten somolot nadaje sie do muzeum !!! " na co Arni " Jak my wszyscy "
Mnie ten film rozsmieszyl berdziej niz nie jedna " super komedia " .Moze wiec warto zobaczyc ten film pod takim katem :)

ocenił(a) film na 10
rejmons

Fajnie, że ten film się podoba. To jest klasyka ;-)

użytkownik usunięty
karoman4

Ten film to dopiero za 20 lat będzie można klasykiem nazywać

ocenił(a) film na 10

Wiem, że teraz jest za wcześnie, by tak go nazywać, ale dla mnie to już jest klasa ;-) Cudownie ;-)

użytkownik usunięty
karoman4

klasa to Randy Couture i okulary do czytania ;p

ocenił(a) film na 10

Okulary?

Klasa to jest w szkole, Proszę Pana i to nie jedna ;-p

użytkownik usunięty
karoman4

Mam wrażenie że nie zrozumiałaś o co chodzi mi z tymi okularami.

ocenił(a) film na 10

Właśnie nie bardzo.;-) Chodziło o tą scenę w Ex1, gdy Couture czytał książkę o przetrwaniu w okularach?

użytkownik usunięty
karoman4

w dwójce czytał jakąś książkę i miał okulary ze sobą, dziwne bo nie zauważyłem żeby w jedynce je miał, o to mi chodziło że fajnie mu w profesorskich cynglach, a co by było jak założyłby je na nos i pękają pod naciskiem skroni

ocenił(a) film na 10

W Ex1 była taka scena w samolocie, po tej akcji ze strzałem ostrzegawczym Gunnera.