Niezniszczalni 2

The Expendables 2
2012
6,9 125 tys. ocen
6,9 10 1 124683
6,6 32 krytyków
Niezniszczalni 2
powrót do forum filmu Niezniszczalni 2

Od jakiegoś czasu pojawiają się spekulacje, która z postaci zginie. Padają głównie 2 nazwiska: Li i Hemsworth. I tu mam dylemat. Z jednej strony bardzo lubię Li i grane przez niego postacie (nawet czarne charaktery, jak w Zabójczej Broni 4) i nie chciałbym żeby padło na niego. Jednak obawiam się, że śmierć kogoś takiego jak postać grana przez Hemsworth'a by mnie "obeszła" i nie delektowałbym się tą zemstą niezniszczalnych :) Jest to film o zemście, a ona będzie smakowała chyba lepiej, jak dotyczyć będzie kogoś ze "starej" ekipy. Dopiero wtedy wywoła to oczekiwane emocje, a nie śmierć kogoś mało znaczącego. Dopiero wtedy nie będziemy się mogli doczekać aż czarne charaktery zostaną ukarane :)

ocenił(a) film na 7
Spooky82

Pewnie zginie Jet Li. Z tego względu, że właśnie ma być tak, jak piszesz: to ma być zemsta, którą i widzowie będą się delektować. Jakby uśmiercili Hemswortha, to nawet wielu (w tym i ja) by skoczyło z radości, bo co niby taka ciepła klucha ze Zmierzchu robi wśród koksów. Dodatkowo... Wiem, że trailery rządzą się swoimi prawami, ale zaintrygowała mnie pewien fragment: http://www.youtube.com/watch?v=TgEqVYcryWc w 1:23 wg mnie team jest już po śmierci kolegi - brakuje Li i Hemswortha. Z kolei w 1:18 wydaje się, że jest to początek tej sceny. Prawdopodobnie czwarty od prawej to właśnie Hemsworth. Także wszystko wskazuje na to, że to Jeta będą mścić.

Z drugiej strony, głupio by Stallone zrobił, gdyby go uśmiercił. To ma być w końcu film z gwiazdami kina akcji, nieśmiertelnymi herosami, którzy kopią dupska komu tylko popadnie. Jet Li właśnie taką jest, więc byłoby to wg mnie co nieco za bardzo "nie teges".

Swoją drogą... Ciekawi mnie, co się stanie z postacią graną przez Van Damme'a.

ocenił(a) film na 10
Freeman47

z tego co mi wiadomo to hemsworth nie grał w zmierzchu ;)

tutaj poczytajcie na temat śmierci bo nie chce mi się 2 razy wklejać (spamować) http://www.filmweb.pl/film/Niezniszczalni+2-2012-595010/discussion/czy+mi+si%C4% 99+wydaje+czy+na+plakacie+jest+jet+li+tutaj+razem+z+lundgrenem,1960909

pozdro

ocenił(a) film na 7
Expendable91

Oczywiście, że Hemsworth nie grał w Zmierzchu. To był taki sarkazm z mojej strony :) bo Liam to w sumie taki sam laluś jak Pattiston.

Za bardzo się sugerujecie tym zdjęciem, rany nie wydają się zbytnio jakieś naprawdę poważne. Zresztą, gdyby miał zginąć, nie wydaje mi się, żeby upubliczniał takie zdjęcie. W Hollywood wszystko działa jak machina, nawet rozmaite nieoficjalne fotosy lubią sobie wyciekać do sieci "pod nadzorem" speców od pijaru. Weźmy na przykład "norrisową" aferę z PG13. Od początku śmierdziało mi tam marketingową zagrywką: za wcześnie było na trailer, za wcześnie na konkrety, więc aby o filmie było głośno i przy okazji żeby absolutnie niczego nie zdradzać, buchnęli wiadomością, którą natychmiast wszyscy podłapali i od razu mówiło się o filmie wszędzie (a tak naprawdę mówilo się o niczym). Za paręnaście dni sprostowanie i znów Expy 2 gorącym tematem (dwie pieczenie na jednym ogniu).

Chociaż biorę też pod uwagę inną możliwość... Mogą zginąć i Li i Hemsworth ;]

ocenił(a) film na 10
Freeman47

mnie jeszcze interesuje kwestia rourke czy coś o nim będzie wspomnianie (bo na początku jego mieli pomścić) i czy ma cameo. na początku rourke miał zagrać większą role ale zdecydował się na film seven psychopats z którego i tak odszedł bo pokłócił się z reżyserem. szkoda że nie dostał jednej z głównych roli w Ex2 bo go naprawde lubie. jest jedynie szansa na jakieś cameo. PODOBNO dzienikarze widzieli jak rourke gadał ze stallone w nowym orleanie dzień przed kręceniem tam scen (przed studiem czy gdzieś dzień) w sumie zdjęcia w nowym orleanie trwały tydzień (potem do hong kongu wyruszyli) więc mam cichą nadzieje na jakieś chociaż cameo rourke

ocenił(a) film na 7
Expendable91

Być może będzie miał jakąś scenę na końcu lub po napisach końcowych - jak to ostatnio w modzie u Marvela - np. zapowiadającą trzecią część.

ocenił(a) film na 10
Spooky82

Ja to bym wolała, żeby Jet w ogóle nie ginął. Jak NIEZNISZCZALNI, to NIEZNISZCZALNI. ;-p
Ale patrząc obiektywnie, to masz rację. Zemsta musi mieć swoją przyczynę, a byłaby nią właśnie śmierć Jet'a.
Ja chciałabym zobaczyć m.in. relacje Yin Yang'a i Gunner'a. Niby zawarli pokój w pierwszej części i jestem jak ta ich przyjaźń odbudowała się na nowo ;-D

ocenił(a) film na 10
karoman4

i jestem ciekawa jak ta ich przyjaźń odbudowała się na nowo ;-D [ tak miało być] ;-P

ocenił(a) film na 10
karoman4

no pod koniec ex1 już se chłopaki pogadali

ocenił(a) film na 10
Expendable91

No wiem, dlatego chcę zobaczyć jak ta przyjaźń się ma ;-)

Spooky82

Hemsworth musi zginąć w filmie.

ocenił(a) film na 10
actionhero

Było by fajnie, bo Hemsworth nie pasuje do ekipy twardzieli, ale w tedy jak pisał Freeman47 film nie dał by nikomu żadnych emocji (nie licząc sweet nastolatek:D)

frycek49

ja stawiam na li i liama

frycek49

No i niestety Hemsworth. Widzę, że to było do przewidzenia :D Źle nie zgrał, szkoda go, bo byłby dość nietypowy wśród ekipy (snajper w końcu). Mam nadzieję, że jeszcze w niejednym dobrym filmie zagra.