Niezniszczalni 2

The Expendables 2
2012
6,9 125 tys. ocen
6,9 10 1 124669
6,6 32 krytyków
Niezniszczalni 2
powrót do forum filmu Niezniszczalni 2
ocenił(a) film na 3
eltoro10000

Nie czepiam sie wieku aktorow. Byc moze taki Willis zagra jeszcze w niejednym dobrym filmie akcji. Czepiam sie totalnego braku sensu. Z tego co sie zorientowalem produkcja cieszy sie aprobata wsrod malych dzieci i moze taki byl target? Mniej wymagajacy widz, mniej inteligentny, niedojrzaly, zachlystujacy sie jeszcze komiksami, byle co jest go w stanie zadowolic, wazne by bylo duzo bum. Mozna to zrozumiec.

per333

ja myślę że w ogóle nie o to chodziło. Aktorzy chcieli po prostu zagrać ze sobą wspólnie i dobrze się przy tym bawić, a przy okazji zarobić, za to że my możemy obejrzeć ich wszystkie mordy w jednym filmie :P

użytkownik usunięty
5476

Tez mi sie tak wydaje, Poza tym wiadomo, ze ten film nie jest arcydzielem, nie jest w mojej opinii nawet tak dobry jak Die Hard czy Predator. Moze to znak czasow. Na serwisach o grach takze pisza, ze ,,juz takich gier jak kiedys sie nie robi'' i cos w tym jest

ocenił(a) film na 3
5476

Pewnie o to chodzilo aktorom, ktorzy chcieli sie zabawic i zarobic. Ale o co chodzi widzowi, gdy idzie do kina? Ja na przyklad nie ide na film by zobaczyc "jakas morde", ale by zetknac sie z ciekawie opowiedziana historia, moze niebanalna, moze oryginalna, zaskakujaca, trzymajaca w napieciu, ogolnie interesujaca. Tutaj zadnej "intrygujacej intrygi" :D nie doswiadczylem... Ciekaw jestem czy ktos ogladal ten film w napieciu, z wypiekami na twarzy, zaciekawiony dalszym rozwojem akcji ;)

per333

ja na to nie liczę w żadnym filmie akcji od powyżej 2000 roku... Gdyż już wiele razy się przeliczyłem. Współczesne kino akcji to już tylko sieczka, pościgi, strzelaniny, bijatyki i brak sensownej fabuły. Oczywiście zdarzają się wyjątki. Ale idąc na niezniszczalnych 2 spodziewałem się tego co będzie i się nie zawiodłem

ocenił(a) film na 3
5476

A ja mysle, ze rocznie pojawia sie kilka interesujacych produkcji sensacyjnych. Z ta roznica, ze nie przypominaja one kina akcji z lat 80-tych. A to z tego powodu, ze w kinie tez istnieje pewna progresja. Kino sie rozwija, nie powiela starych schematow, szuka nowych sciezek. Stara sie zaskoczyc czyms nowym.

Patrze na ostatnio obejrzane filmy i konstatuje, ze Niezniszczalni 2 to bez watpienia jeden z najgorszych obrazow przeze mnie obejrzanych w tym roku. Rownie nisko (na 3) ocenilem pseudohistoryczna turecka produkcje Fetih 1453. Skrajna jedynke dalem Freelancers. Na trojke ocenilem tez Battleship: Bitwa o Ziemie. Wszystkie inne filmy z ostatnich 3 miesiecy (a ogladam sporo) dostaly ode mnie wyzsze noty.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 10
per333

Ja ogladałem ten film z wypiekami na twarzy ,zaciekawiony dalszym rozwojem sytuacji .Dla mnie rewelacyjna produkcja z gatunku -kino sensacyjne .A teraz 26 pażdziernika Skyfall -kolejna procja sensacji i to w najlepszym wydaniu !!!

ocenił(a) film na 3
5476

"Aktorzy chcieli po prostu zagrać ze sobą wspólnie i dobrze się przy tym bawić" żeby coś takiego zobaczyć to trzeba odpalić Oceans 11 ,12,13 bo w Exp2 może i dobrze się bawili ale o grze zapomnieli.

ocenił(a) film na 10
5476

zgadzam się. sam willis i sly powiedzieli w wywiadzie że chcą się zabawić póki są jeszcze młodzi ;)

per333

Nie uważam się za małe dziecko, mam już swój wiek. Nie jstem również mniej wymagajacym widzem, mniej inteligentnym, niedojrzalym, zachlystujacym sie jeszcze komiksami i byle co nie jest mnie w stanie zadowolic. Poszedłem do kina z pewnymi oczekiwaniami, o dziwo zostały spełnione w 150% dlatego oceniłem ten film jako bardzo dobry. Oczywistą sprawą jest że jeśli porównam Niezniszczalnych z Hamletem to ten film jest bez sensu i bez fabuły. Jeśli jednak chcę zobaczyć film akcji ze strzelaninami, trupami, wielkim bum nie ide do kina na Foresta Gumpa bo wtedy nawet tak dobry film okazuje się słabym.

ocenił(a) film na 10
FabioZ

Właśnie i w tym sęk. Dobrze to ujołeś.