Niezniszczalni 2

The Expendables 2
2012
6,9 125 tys. ocen
6,9 10 1 124687
6,6 32 krytyków
Niezniszczalni 2
powrót do forum filmu Niezniszczalni 2

Kiepska jakość obrazu 

użytkownik usunięty

Ex2 to pierwszy film od lat na którym będąc w kinie nie mogłem się nadziwić, jak marna jest jakość obrazu. Ziarna jest bardzo dużo, ale nie byłby to problem gdyby było to normalne filmowe ziarno, tyle że tutaj często wygląda to jak charakterystyczny dla cyfrówki szum. Do tego mamy sporo zwyczajnie nieostrych ujęć, a inne z kolei wyglądają jakby po nakręceniu były zoomowane. Nieciekawie to wygląda i zastanawiam się jak ten film będzie wyglądał na blu-ray.

a to pewnie dlatego, że film był kręcony specjalnie kamerą z lat 80tych

ocenił(a) film na 10

film miał być nakręcony w stylu lat 80 i 90 więc zamiast kamer cyfrowych użyto kamer panavision

użytkownik usunięty
Expendable91

Kamery Panavision nie oznaczają automatycznie gównianego obrazu z jakim tu mamy do czynienia.

ocenił(a) film na 10

Gieferg racja..wczoraj byłem w kinie i wyszedłem zmieszany bo cały czas sie zastanawiam czy z tym kinem było coś nie tak czy z filmem. Nastawiłem sie na dobrą akcje no i była tyle, że jakoś starsznie rozmazane te sceny poza tym często gęba stallone nie była ostra. Wiem, że film jest dobry i w takim przekonaniu czekam na blu ray, ale w kinie spaprali na całego przez to sam nie wiem co o tym wszystkim mysleć. Na pewno te wszystkie trailery i spoty w sieci lepiej sie prezentują niż film w kinie, pewnie na blu ray też będzie dobrze to wyglądało

ocenił(a) film na 10
Flavkreskowkapl

Przez to wszystko wstrzymuje ocene filmu do wydania na dvd i blu ray, bo z jednej strony wiem, że był lepszy od jedynki, ale z drugiej strony coś mi tu nie pasowało.

ocenił(a) film na 10
Flavkreskowkapl

może to zależy od kina w jakim do puszczają

Expendable91

Kamera nie ma znaczenia dla jakości obrazu, jedynie rodzaj taśmy i obiektyw.

ocenił(a) film na 10
Expendable91

A mnie się dobrze oglądało. Nie mam żadnych zastrzeżeń ;-D

ocenił(a) film na 10
karoman4

jak to sama napisałaś: zawsze bedą niedopieszczeni ;)

ocenił(a) film na 10
Expendable91

Tak, będą. Ah, co to było za przeżycie ;-)

użytkownik usunięty
karoman4

Bo się nie znasz. O.

ocenił(a) film na 10

Jak mówię, że mi się dobrze oglądało, to znaczy, że mi się dobrze oglądało.

użytkownik usunięty
karoman4

Nawet z VHSa może się "dobrze oglądać" ale to nie temat o subiektywnych odczuciach "jak się oglądało" ale o faktycznych problemach z jakością obrazu. Ktoś kto "nie jest w temacie" nie porównuje/analizuje transferów HD, nie wie czym się charakteryzuje tak a nie inaczej nakręcony film faktycznie może powiedzieć, że nie ma zastrzeżeń.

ocenił(a) film na 8

to moze nastepnym razem idz do kina a nie sciagasz z Torrentow

użytkownik usunięty
socio

Przeczytaj jeszcze raz posta otwierającego i powiedz, której częsci nie zrozumiałeś.

co ty chcesz miec za obraz przeciez w monolith zawsze byly kinowe obrazy nawet na dvd, pare dni temu ogladalem jedynke niezniszczalnych na blu ray i obraz jest taki sam jak na dvd bez roznicy, lepiej sie oglsda filmy na blu ray z produkcji warner bros czy inne bo te kolory sa wyraziste

użytkownik usunięty
dantom83

Monolith to tylko polski dystrybutor, a głosy o fatalnej jakości tego filmu dobiegają z całego świata (IMDB, Blu-ray.com itd.)

Nie wiem jakie Blu-ray oglądałeś, ale angielskie wydanie które mam na półce miażdży DVD jakością i nie można się tam do niczego przyczepić.

ocenił(a) film na 10

Pewnie nie stać Sly na dobry sprzęt .

ocenił(a) film na 10
Prezydent_2

ale za to seagal jest najlepszy

ocenił(a) film na 10
Expendable91

też mam Niezniszczalnych na Blu ray i miażdzy dvd i inne filmy jakością. Ogólnie Wydanie blu ray john rambo z 2008 i niezniszczalni wyszło bardzo dobrze, po prostu w kinie coś skopali i tyle a nie sam film.

ocenił(a) film na 10
Flavkreskowkapl

Dzisiaj sobie obejrzałem walke van dama ze stallone na Yt ten fragment i musze przyznać, że wyglądało to o niebo lepiej niż w samym kinie, więc o wydanie blu ray czy dvd możemy być spokojni

użytkownik usunięty
Flavkreskowkapl

Nie mów hop. Że coś dobrze wygląda na YouTube, na małym ekranie nie znaczy zaraz że będzie dobrze wyglądało na, dajmy na to, 50 calach. No ale okaże się dopiero gdy film wyjdzie na DVD/BD, pozostaje czekać.

racja brachu blu-ray miażdży wszystko

może to celowy zabieg, bo słyszałem że film kręcono na starym sprzęcie panavision, tak jak w latach 80/90

użytkownik usunięty
Izabelka_filmweb

Jeśli nawet, to zwyczajnie przesadzili.

ja tam się na tym nie znam mówiąc szczerze, ale skoro twierdzisz że obraz był marny to z pewnością tak było

Zgadza się. Też się zdziwiłem, że w tych czasach taki kijowy obraz miejscami...miejmy nadzieję że to tylko polski dystrybutor zrobił jakies niechlujne wersje do kin...

to chyba specjalny zabieg jezeli chodzi o jakosc obrazu,ogladalem film w irlandii w nowoczesnym kinie i momentami obraz wygladal jak za starych czasow ze zjechanej vhski na magnetowidzie aiwa