Dla fanów starych dobrych filmów akcji film obowiązkowy !!! Wydawałoby się, że już takich nie robią - aktorów, filmów a tu nagle pojawiają Niezniszczalni (1 i 2). Po prostu dobre kino z przymrużeniem oka, taka podróż w czasie z mnóstwem humorystycznych nawiązań do klasyków kina akcji ;) No i ten Chuck... Na pewno obejrzę jeszcze raz - 9/10 i ląduje w ulubionych !
widze że kolega też ma w ulubionych parszywą dwunastke ;) stallone wypowiedział się w wywiadzie że jak pierwszy raz pisał scenariusz to brał przykład właśnie z parszywej dwunastki, pozdrawiam
Bo już takich nie robią. Seria Niezniszczalni jest wyjątkiem w dzisiejszych czasach i w sumie można to traktować jak pożegnanie z oldschoolowym kinem akcji. Chyba że ktoś w przyszłości wpadnie na zrobienie akcyjniaka starą szkołą, ale ja w to wątpię.
Już takich nie robią ? A Elita Zabójców ,Safe ,Tylko strzelaj ,The Punisher :Strefa Wojny ,Uprowadzona 1,2 ?
Ale mi chodziło o to, że Ex2 jest robione starą szkołą - tak jak 20 lat temu. A te wszystkie dzisiejsze akcyjniaki już nie są robione starą szkołą.
Wszystkie nie ale te co wymieniłem tak ,nie ma w nich efektów specjalnych tylko jest widowiskowa akcja .Ogladałaś przecież Protektora (Safe ) z Stathamem i był tam przecież zrobiony starą szkoła .Tylko faktem jest to że takich filmów coraz mniej powstaje ,na pewno nie tak czesto jak w latach 80 i 90 .A tutaj polecam Uprowadzoną jesli nie widziałaś http://www.youtube.com/watch?v=DXSfdoClxyg
Uprowadzonej nie widziałam, ale jak byłam na premierze Ex2, to pokazywali trailer drugiej części Uprowadzonej i całkiem fajnie to się zapowiada. Będę musiała sięgnąć po pierwsza część.
uprowadzaona 1 (bo 2 nie widziałem), killer elite, safe, tylko strzelaj fajne filmy ale bym ich nie porównał do ex2. ta lista jest znacznie dłuższa, wiele dobrych i niezłych filmów powstało w ostatnich latach ale rożnią się one i są inne niż ex2
ten nowy punisher to zupełnie odpada dla mnie
Ten ostatni Punisher był taki niezły. Moja ranking Punisherów wygląda tak:
1. Punisher 1989 - 10/10
2. Punisher 2008 - 7/10
3. Punisher 2004 - 6/10
Wiem że się różnia od Niezniszczalnych 2 ,Niezniszczalni 1i2 zdecydowanie lepsze ale tamte filmy dobre i niezłe są i przypominają mi trochę stylem ,formuła klasyczne kio akcji lat 80 ,dobrze mówie ? Przynajmiej Elita Zabójców czy Blood and Bone . A w TeleTygodniu napisali że ta najnowsza wersja Punishera jest najlepsza ,najbardziej uznawana przez fanów .Ja najbardziej lubię tą z 2004 roku ,potem tą z Lundgrenem .
mi się najbardziej podoba ta z lundgrenem. co do blood and bone to film mi się nie spodobał za bardzo, według mnie najsłabszy film jeśli chodzi o sztuki walki/mordobicie/akcje
Ten Punisher z Lundgrenem nie ma sobie równych. W ogóle wizualnie na mściciela pasował tylko Lundgren z tym swoim chłodnym spojrzeniem.
Jak najsłabszy ?Już za tą walkę powinien mieć pozytywną ocene .http://www.youtube.com/watch?v=FXRb1-ld2sc
nie musisz wklejać mi linka bo film widziałem i gdyby nie niektóre walki w tym filmie to ocene bym jeszcze bardziej obniżył. obejrzyj sobie z nowszych: ip man 1i2, człowiek pies, udisputed 2 i 3, bezwzględna gra, strefa śmierci nieustraszony, the raid, fighter in the wind - według mnie są o wiele lepsze niż blood and bone pod względem walk i fabuły ale to moja ocena
Ok .Tych filmów nie widziałem po za człowiek -pies ,to obejrze Wiec może dlatego byłem tak zachwyczony Blod and Bone . Dzięki za polecenie.
Człowiek pies jest fajne. Jedna z tych, gdzie Jet mógł pokazać swoje zdolności aktorskie, które oceniam na 5+ ;-)
Seagal miał być w tym filmie? To byłaby katastrofa, tak samo z Człowiekiem demolką, gdyby za Sly'a wzięli Stefana.
film jest mówiąc najprościej "fajny" - w stylu filmów : Szklana Pułapka, Prawdziwe Kłamstwa- celem jest zrobić rozpierduche, a widz ma się dobrze bawić :) Nikt na siłę nie stara się z tego zrobić filmu z głębszym dnem i to mi się podoba :)