Niezniszczalni 2

The Expendables 2
2012
6,9 125 tys. ocen
6,9 10 1 124686
6,6 32 krytyków
Niezniszczalni 2
powrót do forum filmu Niezniszczalni 2

Pytam bo poprzednia część Niezniszczalnych mnie trochę rozczarowała.

Gh0st

O niebo lepszy!!!!!!! Więcej akcji więcej humoru. Zdecydowanie polecam

ocenił(a) film na 7
Gh0st

imo slabsza

ocenił(a) film na 10
Gh0st

I to jak ;-) Nie zawiedziesz się.
Pozdrawiam Kasia ;-)

użytkownik usunięty
Gh0st

ZNACZNIE słabszy.

ocenił(a) film na 4
Gh0st

Słabszy . . . więcej nie znaczy lepiej.

ocenił(a) film na 10
le52ek

O 100 razy lepszy. Już za sam montaż, który wygląda jak w latach 80tych i 90tych. Więcej akcji, więcej hardocorwej przemocy, humoru. Podkreśle to jeszcze raz. Najlepszy film akcji od czasów RAMBO III.!!! Niedługo wybieram się poraz trzeci.

ocenił(a) film na 10
caleb_83

Druga część jest lepsza od pierwszej. Przede wszystkim jest znacznie wyraźniejsza postać czarnego charakteru - Van Damme to typowy fighter w przeciwieństwie do Erica Robertsa który w cz.1 zagrał krawaciarza...

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 10
buttle

... co?
Skoro nie lubisz filmów akcji to po jakiego wała oglądasz niezniszczalnych i oceniasz film na 1/10? Jak chcesz to możemy się tak bawić, ja wejdę na forum filmu "Korporacyjna żywność" i ocenię go na 1/10, bo "dzieci uważają, że to mądry film, pewnie to same ofermy które najpierw muszą pomacać krowom cycki zanim zaczną je jeść, ja to bym się nie dogadał z takim, jakbym zamuczał (przez przypadek) to od razu by też zamuczał i wszystkie ofermy by wszystko rozumieli. Dlaczego kogoś obchodzi jakiś film dokumentalny, który jest nudny i nic się na nim nie dzieje. Dlaczego nikt nie czuje się winny, że doi krowy?" itd.

Nie piszę tego tylko do Ciebie, ale kieruję ten wpis także do innych, którzy oglądając Niezniszczalnych 2 nie mają pojęcia o czym jest ten film. Ten film ma być ukłonem w stronę filmów takich jak: "Terminator", "Rambo", "Szklana Pułapka", "Transporter", "Krwawy Sport", "The Punisher" i innych filmów akcji. Ten film miał zawierać przemoc, akcję i stare gwiazdy kina akcji, które dla zabawy zarówno ich jak i widzów, sieją zniszczenie tak jak 20-30 lat temu. NIE ma tu żadnych, arcygenialnych wątków fabularnych. A jak ktoś stara się szukać jakieś głębszej myśli w takim filmie, to radzę mu nie oglądać tego filmu bo nic nie zrozumie.
Oczywiście, masz prawo oceniać filmy 1/10. Tylko z łaski swojej oceniaj je według odpowiednich kryteriów. Niezniszczalnych 2 powinieneś ocenić tak jak normalny film akcji z lat 80-tych.

Pozdrawiam i mam nadzieję, że mimo swego "debilizmu i prostaty" zdołałem Cię trochę oświecić i nauczyć czegoś o kinie w szerokim tego słowa pojęciu.

ocenił(a) film na 10
buttle

To ja się pytam po co człowiek to ogląda? Czego innego się spodziewał? Schwarzeneggera wygłaszającego poemat? Nie mogło być inaczej, ten film musiał być tylko i wyłącznie akcją. Jako akcja, poparta dobrym humorem, spisał się moim zdaniem rewelacyjnie.

A ja jem mięso i co, z tego powodu mam oceniać film o krowach na 1/10? Każdy ma prawo do własnego zdanie i nie powinien narzucać go innym, ale bez sensu jest nakładać czerwoną kurtkę i za chwilę marudzić, że kurtka ma beznadziejny kolor. Trzeba było jej nie zakładać, nie oglądać filmu który Cię nie interesuje.

ocenił(a) film na 10
buttle

Pewnie, że zjem, dzięki za dobre słowo ;P

Uprzedzę Cię od razu: nie oglądaj trzeciej części niezniszczalnych. Jestem prawie pewien, że w niej również nie będzie żadnych ideologii, tak więc film Ci się nie spodoba.

ocenił(a) film na 8
Dentarg

Po co Ci to? Popatrz na Jego ortografię oraz ilość przekleństw i obraźliwych słów w stosunku do Tych, którzy posiadają odmienny gust, a od razu pojmiesz, jaki sens ma Twój wysiłek i gdzie Twoje słowa trafiają.

ocenił(a) film na 10
dareus79

Trochę liczę na to, że ktoś niezainteresowany filmem przeczyta co napisałem i nie będzie go oglądał.
Nie rozumiem po co ktoś ogląda film akcji, taki jak ten, skoro nie lubi takich filmów. Tacy ludzie nie powinni oglądać żadnych Niezniszczalnych, bo nie do nich jest kierowana ta seria.

ocenił(a) film na 8
Dentarg

A skąd wiesz, że On go oglądał? Dla mnie nejdzie tu trollem na odległość.
Poza tym czasem człowiek idzie do kina kompletnie nieprzygotowany i oczekuje od filmu czegoś zupełnie innego niż film może mu oferować. Tzn, że film jest kiepski czy widz niekompetentny? Może się film nie spodobać, ale to nie znaczy, że obraz jest zły, ale być może ja nie zrozumiałem jego przesłania. Ale tutaj mamy do czynienia z kimś, kto absolutnie nie przyjmie do wiadomości opcji innej niż ta, że ten film to "gówno".

ocenił(a) film na 10
dareus79

Nie zgodzę się. Idąc na Niezniszczalnych do kina trzeba być przygotowanym (a raczej ktoś kto kojarzy filmy z tamtych lat to wie jaki będzie ten film), więc po jakiego grzyba oglądać coś, czego nie lubimy? Nie można oczekiwać czegoś innego od filmu który na celu ma głównie pokazanie konkretnej rozwałki.
Facet nie lubi przemocy, nadmiernej strzelaniny, prostych lecz dziarskich tekstów, a legendy kina akcji nie robią na nim żadnego wrażenia. Nie lubię obrażać ludzi, szczególnie tych których nie znam, ale mając taki gust to trzeba być skończonym kretynem żeby w ogóle oglądać tego typu film.
A jeśli go nie oglądał, a jedynie ocenił na 1/10, bo film nie jest o czymś co lubi to jeszcze gorzej o nim świadczy.

ocenił(a) film na 8
Dentarg

Pewnie, że trzeba być przygotowanym. Ale skąd pewność, że każdy będzie?
Nieważne, szkoda na gościa czasu. Ja idę dzisiaj wieczorem i mam zamiar spędzić zajebisty wieczór w kinie. :-)

ocenił(a) film na 8
buttle

Tak jak mówiłem - troll. Szkoda nawet czytać, bo po pierwszym zdaniu się odechciewa.

ocenił(a) film na 7
Dentarg

Przeciez to troll. Nie trac czasu na bezcelowa dyskusje.

ocenił(a) film na 8
Dentarg

Dentarg - pełen szacun, ale nie staraj się wszystkim wyjaśniać, po co został ten film nakręcony i czemu służy. Kto od razu nie pojmie jego wartości, temu żadne tłumaczenie nic nie pomoże.

buttle

Aha

ocenił(a) film na 10
Gh0st

Zdecydowanie lepszy od jedynki : ). Tylko czekać na trzecią część.

ocenił(a) film na 10
Prezydent_2

Oby. Jak na razie to ta część przebija wszystkie ;-) Zobaczymy, jak wyjdzie trójeczka ;-)

użytkownik usunięty
karoman4

Jak może przebijać wszystkie skoro do tej pory była tylko 1 część.

ocenił(a) film na 10

No, do tej pory była 1 część - czyli dwójka przebija wszystkie, co do tej pory się ukazały ;-D A po ukazaniu się trzeciej części zobaczymy, czy będzie lepsza czy gorsza od dwójki.

ocenił(a) film na 8
Gh0st

moim zdaniem, ogląda się go lepiej niż jedynkę. ciekawsza sceneria etc.

ocenił(a) film na 9
Gh0st

dla mnie jedynka była po prostu słaba. scenariusz był kiepski i tyle 4-5/10, dwójka może bedzie lepsza

ocenił(a) film na 9
Gh0st

Dwójka rewelacyjna,
polecam!!! koniecznie zobaczcie. Dużo akcji, Chuck Noris miażdży. Statham jak zwykle cudowny. Popłakałam sie ze śmiechu.

ocenił(a) film na 8
Gh0st

Wg mnie lepsza 2-ójka.
Fabuła podobna ale ten bardziej przypominał mi taki film akcji z dawnych lat.