Właśnie wróciłem z kina i powiem tyle :Ten film wręcz powalił mnie na kolana !!!! .To najlepsze kino akcji od 20 lat !!!! W tym filmie wszystko było co składa się na prawdziwy mega mocny film akcji : Strzelaniny ,pościgi ,efektowne pojedynki ,eksplozje ,wyczyny kaskaderskie ,prawdziwi charyzmatyczni twardziele ,wyraziste czarne charaktery ,mega -komiczne one linery .Niektóre sceny (Spojler) powalały np wejście Chucka , Arnolda .Van w roli czarnego charaktery wyśmienity !!!!!.Spojler.. Scena jak wbija nóż w Liamowi świetna ,znakomita też były pojedynki Stathama z Adkinsem i Stallona z Van Dammem . Choć mogły być troszke dłuższę .W sumie to jedyny minus tego superactionera . Reszta beż zarzutu .Najbardziej podobały mi się dwie sceny w tym filmie : Jak ci ludzie z wioski otoczyli w hotelu ekipę Stallona ,,i rano Crews wychodzi i ich zobaczył ,na wraca się wlatuje do hotelu i mówi ,,Hiuston mamy problem ,a druga ja Lundgren zrobił bombę w kopalni i ona nie wybuchła ,a potem Arni wjechał do kopalni i mówi ,,I am back .Po prostu miażga .Jednym słowem Niezniszczalni 2 to podrecznikowy przykład jak robić prawdziwy ,najlepszy film akcji .Brawo dla Sylwka i całej ekipy twardzieli bo wszyscy sprawdzili się w 100 procentach .
W kinie wrecz widownia szalała ,wszyscy się dobrze bawili .Niektóre teksty po prostu miażdzą (Spojer ) jak np Jeta Lee wypuści z tym chinczykiem na spadochronie ,to Statham mówi do Stallona :Chinczyzna na wynos ,albo przed odejściem Jeta ,Lundgren do Jeta :Kogo ja teraz bedę dreczył .Jednym słowem miazga !!!!
mnie bardziej utkwił w pamięci tekst który Lundgren wypowiedział do Li (w scenie gdy wkroczyli na początku na teren wroga i zaczęli strzelać)
Lundgren: uważaj na głowę (chodzi oczywiście o wzrost Li)
Li: zamknij się!!!!
No ,też dobre .Albo jak gadali w hotelu ,kto co by zjadł przed śmiercią a Lundgren patrzy się na tą chinkę i mówi że ma ochotę na chinszczyznę . Albo jak zobaczyli jak Chuck wkracza ,to Stallone mówi do swojej ekipy :Tylko nie panikujćie . Albo dowcip Chucka o Kobrze . Dobrę też było jak Jet Lee odlatywał ,a Lundgren do niego :Kogo bedę teraż dreczył ,Jet Lee -Znajdziesz sobię kogość .
A u nas w kinie jak odlatywał Jet, to było tak
Gunner: No i kogo teraz będę dręczył?
Yang: Znajdź sobie inną mniejszość.
jest również scena w której wszyscy wkurzają Couture na temat jego ucha (nie pamiętam o co tam chodziło)
a inna scena to jak tym nękanym przez Sangów ludziom się przedstawiają z narodowości Crews mówi CZARNA STOPA i Couture ich pięknie podsumuje: DEBILE
Arni do Chucka :Kto się tu zjawi jeszcze ? Rambo ? . Van Damme do Stallona : Jak mnie zabijesz ? Jak człowieka czy jak baranka !
Według mnie Norris wypadł świetnie jak na niego. Był pokazywany dość krótko, ale gdy już się pokazał to ludzie na sali śmiali się bardziej niż na większości komedii ;] I to jest jak najbardziej na plus bo na tym filmie można się naprawdę pośmiać ;]
Nawet nie wiesz jak ja się cieszę na ten film :))) Jestem wielkim fanem części pierwszej, a skoro według większości fanów część druga jest lepsza, to czekają mnie nieziemskie wrażenia w kinie :))) Ja wybieram się dopiero na początku września i na razie oglądam codziennie trailery i filmy z gwiazdami „Niezniszczalnych 2”.
Pozdrawiam
A śmiech to zdrowie, więc jak najbardziej ten film jest wskazany w walce z chorobami przygnębieniem ;-)
Ale śmiali się z powodu pojawienia się Chucka ,który jest kojarzony z dowcipami czy raczej dlatego że miał świetne wejścia np przy mużyce westernowej ?
śmiali się w sensie nie wyśmiewali tylko po prostu z sytuacji np jak chuck wbił jak w westernie albo z tekstów, tak jak ja
Chuck wypadł dobże ,mi się podobał .Tylko szkoda że nie zagrał trochę dłużej ale ogólnie pozytywnie .Na lotnisku jedna akcja z nim mnie rozwaliła ,jak obejrzysz film to będziesz wiedział .
Chuck jakoś mocno się nie nagrał ale sytuacje z nim to była na sali euforia śmiechu.
Czyli już wyzdrowiałeś i byłeś na premierze. ;-)
Wiedziałam, że Tobie ten film musi się spodobać - inaczej być nie mogło. W takim razie przybij piątkę ;-P
Tak już wyzdrowiałem ,film bardzo ,bardzo mi się podobał .Po prosty rewelacja .Na taki film czekałem całe życie
Muszę jednak przyznać, że jedno mi się w tym filmie nie podobało: za mało Jet Li :D Na szczęście cała obsada jest tak genialna, że da się to przełknąć ;D
Oj z tym czekaniem to prawda. Kiedyś nawet do głowy by nie przyszło, że oni wszyscy razem w jednym filmie - no coś niesamowitego i niespotykanego tak na prawdę.
Akcja i humor na najwyższą skale !!!! To był film mojego życia !!!. W niedzielę idę drugi raż ,postaram zabrać że sobą kuzyna .Musi taką przygodę razem przeżyć .Po prosty ten film jest genialny !!!!
Jak ja byłam na premierze w piątek, to przyszedł mężczyzna z 10-letnim synem, któremu również podobał się film. No i nie dziwie się młodemu, bo ja w jego wieku miałam tak samo ;-)
Poprzeczka została ustawiona bardzo wysoko dla trzeciej części :) Ciekawe czy trójka odniesie taki sukces jak dwójka. Pożyjemy, zobaczymy.
Spojler. Rozwalił też mnie taka akcja w filmie ,jak Arni wyrwał dzrzwi z samochodu i mówi do Bruce że jego but jest wiekszy od tego samochodu a Bruce do Arniego : Postrzelaj trochę .Dobrę !!!
Idealne połączenie świetnej akcji i humoru. Sceny akcji imponujące, wspaniali aktorzy, film naprawdę warty obejrzenia.Moment z rozbiciem tego samolotu w kopalni był nie realny, ale oprócz tego rewelacja! No i te momenty kiedy ludzie śmiali się głośniej niż na nie jednej komedii.
Trafnie to ujełaś .Alice .U mnie też były momenty kiedy ludzie śmiali się głośniej niż na nie jednej komedi .
też włąśnie wróćiłem z kina i miałem łzy w oczach przez cały film !:D takiego filmu jak ten już nie będzie również brawa dla sylwka :D:D
oj bedzie ;p Expendables 3 :P
Film normalnie LEGEN ....czekajcie...DARNY !! znalazlem 3 błedy podczas ogladania ale tak male ze da sie przezyc..no i poza tym ze film zjada wszystkie inne filmy akcji na podwieczorek , to jak dla mnie jest, za krodki ;/ za malo Jeta i Norrisa, za krodkie walki Statham vs Atkins i Sly vs JCVD.. a tak to ..bardziej epickiego filmu nie bedzie :) ..teraz zostalo moze 2 action manow naszych czasow;/
kieedys za dzieciaka zastanawialem sie jak by to bylo jak by sędzia Dredd spotkal Terminatora..no i już wiem :D teraz czekam na pojedynek Transportera i Dominica Torreto :D
Wielki szacun dla Sylwka, że chce jeszcze kręcić dobre kino akcji w starym stylu - nigdy w żadnym filmie nie widziałem tak doborowej obsady!!! A co do tekstów, to mi podobał się też moment, kiedy Barney Ross rozejrzał się po zasypanej kopalni, w której utkwił wraz z towarzyszami broni i mieszkańcami wioski (jego wyraz twarzy - bezcenny!), po czym stwierdził: "trochę tu zabawimy" :)
A mi się ten tekst podobał ,Arni po wyrwaniu dzrzwi mówi ze jego but jest wiekszy niż ten samochód .A Bruce na to :Weż trochę jeszcze postrzelaj .Normalnie jak to uszłyszałem to bym chyba padł że śmiechu .Po prostu miazga
Bzdura wielka że to jest najlepszy film akcji od 20 lat . NAJLEPSZY PRZYGODOWY FILM AKCJI bo taki jest prawidłowy gatunek tego filmu to można się jeszcze zgodzić. Widziałem że to mi nie przypomina typowego filmu akcji/sensacyjnego.
Jeśli nie Niezniszczalni 2 to jaki jest najlepszy film akcji od 20 lat według ciebie ?
Bardziej gustuje w typowym kinie akcji, niż w przygodowym kinie akcji/sensacyjnym z elementami filmu wojennego jak Niezniszczalni II.
Jakie lepsze proszę bardzo było ich kilka.
Ścigany (1992)
Liberator (1992)
Uniwersalny Żołnierz (1992) mimo że z elementami Sc-Fi
Szklana Pułapka 3 (1995)
Lot Skazańców (1997)
Transporter (2002)
Dalej musiałbym się zastanowić.
Oczywiście większość z nich nie ma tak wysokich ocen jak EX 2 ale to głownie ze względu na obsadę.
Niezniszczalni II 8/10
Ścigany ,Liberator ,Uniwersalny Zołnierz ,Lot Skażanców były rzeczywiście dobre ale w tych filmach było przecież mniej akcji i mniej akcji z jajami i lekim humorem .A Ścigany ? Przecież to jest bardziej dramat sensacyjny niż typowy film akcji .A Transporter to przecież przesadzona bajka ,kino akcji w stronę s-f .W Szklanej Pułapce 3 tez jest mniej akcji niż w Niezniszczalnych 2 ,choć film dobry .
"Ścigany ,Liberator ,Uniwersalny Zołnierz ,Lot Skażanców były rzeczywiście dobre ale w tych filmach było przecież mniej akcji"
W filmie akcji nie chodzi tylko o to by przez cały film się naparzali z broni liczą się też inne czynniki, a Niezniszczalni II to
zlepek nawiązań ze starych filmów czyli brakuje oryginalności.
" mniej akcji z jajami i lekim humorem."
Od humoru to są komedie. :)
" Przecież to jest bardziej dramat sensacyjny niż typowy film akcji"
Tak samo niezniszczalni to Przygodowe Kino Akcji według imdb i nie tylko. Dla mnie podchodzące trochę pod film wojenny i jeszcze niektórzy mówią że to komedia. :)
Co do Ściganego to masz racje nie jest to typowy film akcji/sensacyjny ale raczej bardziej Thriller Sensacyjny/akcji.
".A Transporter to przecież przesadzona bajka ,kino akcji w stronę s-f ."
To można powiedzieć że Niezniszczalni to dopiero bajka. Nie rozumiem twojego zdania.
.
No może trochę przesadziłem z tym Transporterem że to bajka ale np w porównaniu do Tosamość Bournea to ma mniej realizmu .Ale ogólnie wiem o co ci chodzi .Po prostu według ciebie było zbyt dużo akcentów parodiowych w tym filmie ,co powodowało że mogło by się wydawać że ogląda się komedie sensacyjną ,a ty pewnie wolisz ogladać poważne ,brutalne ,typowe kino akcji typu Liberator ,Uniwersalny Zołnierz czy Transporter .Mi natomiast duża ilość humoru nie przeskadzała ,wrecz przeciwnie pomagała ,a akcji też było dużo i to na wysokim poziomie .