Niezniszczalni 2

The Expendables 2
2012
6,9 125 tys. ocen
6,9 10 1 124678
6,6 32 krytyków
Niezniszczalni 2
powrót do forum filmu Niezniszczalni 2

Jakich bohaterów brakowało Wam w dwóch częściach Niezniszczalnych?

Wg. mnie najbardziej by się przydał Danny Trejo i Steven Seagal - jako czarni charakterzy,
do ekipy dobrych zatrudniłbym Kurta Russela. Ewentualnie do złych pasowałby jeszcze Ray
Liotta.

A najbardziej bym zobaczył Bogusia Lindę, podczas jakiejś rozpierduchy wyjdzie z mgły
*SPOILER* jak Chuck *SPOILER* rozwali wszystkich, a do pozostałych przy życiu powie
klasyczne "wypierdalać" :D

A wg. Was?

ocenił(a) film na 8
iluvatar11

Mi by spodobala sie sytuacja gdzie dwie druzyny by polaczyly sie w celu, no wlasnie jakim ;) ratowania swiata? Mel Gibson, Wesley Snipes, Kurt Russel ich brakuje na pewno.

ocenił(a) film na 10
Navil

Lionel Messi, Steven Gerrard, Cristiano Ronaldo .

ocenił(a) film na 8
Prezydent_2

Dwoch pierwszych jeszcze bym przezyl ;)

ocenił(a) film na 10
Navil

Wayne Rooney, Semir Stilic, Waldemar Sobota .

Prezydent_2

Bogusław Wyparło

Krakau

Janusz Jojko

ocenił(a) film na 9
nickto

Bez Rasiaka nie obejrzę.

ocenił(a) film na 10
iluvatar11

Temat był wałkowany kilka krotnie. Poczytaj najpierw tematy, i dopiero zakładaj.

ocenił(a) film na 10
Optimus22

Takich tematów jest pełno na tym forum.

ocenił(a) film na 10
karoman4

Dokładnie. Tylko co nie którym się nie chce przeglądać i czytać jak widać.

ocenił(a) film na 10
Optimus22

A niektórzy to w ogóle nie biorą udziału w setnym takim temacie ;-D

ocenił(a) film na 10
karoman4

No racja ; d

ocenił(a) film na 10
Optimus22

zaczyna się :D

czytając pierwsze wypowiedzi widać że se już niektórzy jaja robią

ocenił(a) film na 10
Expendable91

No bo ileż to można razy pisać to samo?

ocenił(a) film na 6
iluvatar11

Może John Travolta albo Harrison Ford :D

ocenił(a) film na 10
Meija17

Travolta i Ford na pewno - to wk ońcu świetni aktorzy. Seagal absolutnie odradzam!

ocenił(a) film na 10
AdamBayern01

A od kiedy Travolta i Ford są ikonami kina akcji lat 80./90 ? Seagal ,Gibson ,Eastwood ,Snipes oni by najbardziej pasowali bo mieli na końcie wiele udanych filmów akcji i są dość kojarzeni z kinem akcji .

użytkownik usunięty
bradock

Głupoty gadasz bo Jet Li, Statham, Counture, Hemsworth czy Crews to tez nie są gwiazdy lat 80/90 a mimo to grają. Wolę już oglądać lepszego Travolte niż grubawego Seagala na którego teraz nie da się patrzeć. Nie zgadzam się ze stwierdzeniem że to film dla gwiazd lat 80/90 jak współczesnych jest więcej.

ocenił(a) film na 10

W sumie masz racje ,dużo tam gra nowych twarzy .No i chyba muszę przyznać ci racje że to nie jest film dla miłośników staromodnych filmów akcji mimo że w 2 cześci gra 6 gwiazd z lat 80 .Ale oczywiście ich role są mniej znaczące niż Stathama ,Counture ,czy Crews . No i też przyznaje ze ci racje ze gupoty gadałem by brać Seagala ,w sumie masz racje on już jest gruby ,powolny ,wypalony i nigdy nie był wielką gwiazdą kina akcji .Lepiej brać Harisona Forda ,Johna Travolte ,Nicolasa Cage ,Jackie Chan .

użytkownik usunięty
bradock

Wyczuwam ironie. :)

"No i chyba muszę przyznać ci racje że to nie jest film dla miłośników staromodnych filmów"

Tego nie powiedziałem. Miej pretensje do Stallona że zatrudnia nowych.

"No i też przyznaje ze ci racje ze gupoty gadałem by brać Seagala ,w sumie masz racje on już jest gruby ,powolny ,wypalony i nigdy nie był wielką gwiazdą kina akcji"

Tak jest bardzo wypalony. Jakaś super gwiazdą kina akcji nigdy nie był, brakuje mu sporo do Arniego czy Slya.

"Lepiej brać Harisona Forda ,Johna Travolte ,Nicolasa Cage ,Jackie Chan "

Harrisona Forda jakoś nie widzę ma 70 lat. Travolta ponoć miał zagrać w EX2 ale tak się nie stało. Cage się nadaje od 1995 ma kilka udanych filmów akcji. Co do Jackie Chana to przecież tez legenda kina akcji lat 90/00 czy nawet 80.

ocenił(a) film na 10

Tak ,trochę sobie żazrtowałem ale chyba się nie obrażisz .A teraż na serio : Co z tego ze zagrały w tym filmie nowe twarze jak Statham ,Jet li ,Hemsworth ,Counture czy Crews jak i tak sam film jest naładowany ikonami kina akcji lat 80/90 .Co miały by grać sami aktorzy z lat 80/90 np Christopher Walken czy Sean Bean ? .Po za tym ten film jest skierowany do określonej grupy odbiorców ,tych którzy wychowali się na filmach tych aktorów .Wybobraż sobie ze byłem w kinie z moimi dwoma kuzynami którzy dobrze nie pamietają tych czasów i kiedy Schwarzenegger wjechał do kopalni koparką i powiedział I am Back to oni wogóle się nie smiali ,nie szczaili do czego ten tekst nawiązywał ,a inni się smiali .Co do Seagala to rzeczywiście on nie był taką gwiazdą jak Arni czy Sylwek ale ogólnie był duża gwiazdą ,taką samą jak Van Damme .Seagal w swoim czasie prime był wiekszy niż Norris i Lundgren a oni zagrali .Mi głównie chodziło o to że jesli Seagal miałby zagrać w Niezniszczalnych 3 to zapewne Sylwek zaciągnie go na cieżki ,solidny trening gdzie znowu nabierze iskry .Bo wieksośc aktorów starszych co tam grali np Van Damme ,Lundgren trzymali formę w tym filmie .Sylwek o to zadbał .No i jeszcze jedna ważna rzecz ,Teraz gdy wiadamo ze Chuck nie zagra w Niezniszczalnych 3 to żeby film przyciągnoł widzów jak magnes to muszą zagrać Van Damme albo Seagal ,bo oni są bardzo popularni .

użytkownik usunięty
bradock

Nie obrażę się. :)

Ja to wszystko rozumiem sam wychowałem się na tych dawnych gwiazdach ale nie widzę przeszkody by ktoś nowszy ten doszedł. Co do Seagala to niech się pojawi ale na drobny epizod nie wyobrażam sobie by go cały czas pokazywali i wątpię żeby ten pan przyciągnął do kina skoro większość woli go nie oglądać, Chuckiem to on nie jest. Clint też powinien wystąpić w końcu to ostatni żyjący twardziel. Dalej Jackie Chan przecież to też stara gwiazda kina akcji może bardziej komediowego ale tak jest.

Przekroczyłem dobowy limit wypowiedzi jako nowy użytkownik więc jednak przez ten miesiąc będę musiał pisać jako pomidorek2. Jak zostanie zniesiony wrócę do nowego.

ocenił(a) film na 10

Tak jak mówisz Steven mógłby by zagrać jakiś 10-15 minutowy epizod ,byle żeby był w spisie .

użytkownik usunięty
bradock

Ja osobiście bym mu dał 5 minut nie więcej bo nawet Chuck 10 nie miał. Co do Norrisa jeszcze to bardzo go szanuje że od kilku lat nie bawi się w już kino akcji sam dobrze wie ile ma lat i woli odpoczywać od filmów, niech Seagal bierze przykład. Ale dobrze się stało że zagrał drobny epizod w EX 2.

ocenił(a) film na 10

To jak będzie więcej scen ze Stefanem, to zamknij oczy i nie patrz ;-D

użytkownik usunięty
karoman4

Nie da się tak. Ale pewnie i tak nie zagra w EX 3 przecież woli B-C klasowe produkcje. :)

ocenił(a) film na 10

Jak się chce, to wszystko można ;-) Obejrzyj sceny z nim, z przymrużeniem oka.

ocenił(a) film na 10

Jeżeli by Seagal zagrał w Niezniszczalnych 3 to napewno nie był w takiej sztrasznej formie jak w swoich B-C klasowych produkcjach made in Rumunia . Przecież Chuck przez zagraniem w Niezniszczalnych 2 też miałe słabe produkcje typu Zadanie Specjalne ,Człowiek Prezydenta 1,2 ,itp To były straszne niewypały a zobaczie jak dobrze wypadł !!!

użytkownik usunięty
bradock

Dobrze wypadł bo z 4 minuty tylko zagrał w sumie za mało by go aż tak oceniać. :)

ocenił(a) film na 10

Norris zagrał najkrócej ale dla wielu osób najlepiej wypadł !

użytkownik usunięty
bradock

W Maczecie Seagal tez zagrał gdzieś ok. 5 minut a mimo to nie spisał się za dobrze. A ostatnia walka z Trejo blado wyglądało jedyny plus że Steven się dał pokonać. Nie wierze że nagle dojdzie do formy z początku lat 90 zwłaszcza w wieku 60 lat.

użytkownik usunięty
bradock

"dla wielu osób najlepiej wypadł !"

Wszystko dlatego że każdy go lubi i stał się stereotypowym człowiekiem żartów. :)

użytkownik usunięty
bradock

Co do Van Damma jeśli dadzą go do EX 3 to spie***** sprawę. Rozumiem gdyby go nie uśmiercali to powinien być ale jako że został uśmiercony to nie ma prawa tam być. Motyw z bratem bliźniakiem to strasznie naciąganie które nie ma sensu. Zwłaszcza że JCVD super aktorem nie jest to będziemy mieli wrażenie że oglądamy to samą postać.

ocenił(a) film na 10

Chuck Norris ma 72 lata i wystąpił w filmie. Ford mógłby mieć nawet takie cameo, jak Willis i Schwarz w Ex1 i też byłoby miło.

użytkownik usunięty
bradock

EX 2 to raczej film z gwiazdami lat 80/90 i współczesnych więc czemu Travolta nie mógłby zagrać

Gwiazdy lat 80/90: Stallone, Van Damme, Arni, Norris, Lundgren, Willis
Gwiazdy współczesne: Statham, Crews, Couture, Li, Hemsworth, Adkins

Uważasz że należy dać wypalonego, grubego 60 latka i wywalić tych współczesnych?

ocenił(a) film na 10

Nie ,nie uważam tak .Tylko nie wiadomo jak by zagrał Seagal w Niezniszczalnych 3 w jakiej formie by był .Może by się poprawił i zagrał przyzwoicie ,o to mi chodzi .Van Damme zagrał świetnie w Niezniszczalnych 2 ,Stallone też a to są jego rówieśnicy .Zresztą Stallone i inni bedą podejmować decyzje kto ma zagrać a kto nie ,oni wiedzą lepiej niż my .

ocenił(a) film na 10

Oni są świeżą krwią ;-)

użytkownik usunięty
karoman4

Zauważyłem że EX i EX 2 to taka ostoja dla starych gwiazd i tych nowych których film ma wykreować na następców.

ocenił(a) film na 10

A ja się ostatnio zastanawiałam jak to byłoby, gdyby Lundgren uczył mnie chemii w szkole średniej. Chyba nie mogłabym się skupić na spalaniu całkowitym ;-D

użytkownik usunięty

http://www.youtube.com/watch?v=-zlGeCq8E_A

Top 5 fights Jackie Chan

http://www.youtube.com/watch?v=bqzQ2qrtBeg

Pamiętna walka Bruca Lee z Chuckiem Norrisem. :)

ocenił(a) film na 8
iluvatar11

Travolta, Cage, Eastwood, Seagal

użytkownik usunięty
iluvatar11

No i poco znowu ten temat .....

użytkownik usunięty
iluvatar11

Moje propozycje z tych największych:

Steven Seagal- Gwiazda akcji lat 90, w ostatnich latach wrak człowieka. Moim zdaniem niech pojawi się na jakieś 3-5 minut ale w prawdzie mówiąc jest mi obojętny.

Danny Trejo- Sama jego twarz jest groźna, idealnie nadaje się do roli podobnej z EX 1 Steve Austina.

Wesly Snipes- Jeśli wyjdzie w więzienia to czarnoskóry aktor powinien dostać rolę w EX 3.

Nicolas Cage- Od roku 1995 stał się taką małą gwiazdą kina akcji/sensacyjnego. Świetnymi rolami w Con Air, Twierdzy czy Bez Twarzy udowodnił że pasuje do EX 3. Chociaż jego ostatnie jego słabe filmy akcji- fantasty Ghost Ridery czy Piekielna Zemsta pokazują że idzie drogą Seagala.

Clint Eastwood- Najstarszy żyjący twardziel słyszałem od kogoś takie słowa. Clint pomimo wieku może się na chwilę pojawić w drobnym epizodzie na pewno umiliłby oglądanie filmu.

Jackie Chan- Tutaj z kolei legenda kina akcji komediowego. Świetny z scenach walki człowiek z pewnością podniósłby poziom walk w EX 3.

Bogusław Linda- Nasz twardziel wcale nie gorszy od Sylvestra czy Arniego. :D

ocenił(a) film na 10
iluvatar11

Hulka Hogana w 3 bym zobaczył! zasługuje na to. Pozdro

iluvatar11

zapomniany przez boga i ludzi Wesley Snipes (poza wymienionym wcześniej)

ocenił(a) film na 10
nickto

Kto powinien być w 3 cześć: Mel Gibson ,Steven Seagal, Wesly Snipes wiadomo.
Pozostali kandydaci :
- Danzel Washington za Człowiek w Ogniu i Safe House.
- Antonio Banderas za Desperado i Zabójcy.
- Kurt Rusell za Snake.
- Jane Reno za Leon Zawodowiec

ocenił(a) film na 10
iluvatar11

Myslę, że Nikoś Cage by się nadał

iluvatar11

a co z aktorami drugiego planu? Taki np Danny Trejo!!! Jak można zrobic film bez niego...

ocenił(a) film na 8
iluvatar11

Russel,Travolta,Seagal jak najbardziej,może Billy Blanks,sporo miał kopanych filmów w latach 90-tych