Ty też się dobrze znasz na twardzielach kinach akcji z czasów VHS .Widziałem u ciebie na profilu ranking najlepszych aktórów kina akcji i masz tam zamieszczonych wszystkich najlepszych i najważniejszych postaci kina sensacyjnego .Najlepszy ranking jaki widziałem !!. No i jak tam widziałeś Zło które czyni człowiek z Bronsonem ? Jeśli nie to polece ci jeden klip z tego filmu żeby cię zachęcić http://www.youtube.com/watch?v=F7kDO763qs8
Właśnie nie tak dobrze bo jak wspomniałem mam sporo tytułów do nadrobienia a inne już dawno oglądałem i nie pamiętam co tam się działo (np Rocky 2-5 czy Robocopy), albo nie pamiętam żadnych filmów z tymi trzema aktorami o których wcześniej wspominałem, trochę też z Wellerem i Hauerem muszę też nadrobić i mam kilka tytułów już zaznaczonych, a co do rankingu to Ex91 ma lepszy bo skromniejszy, Zło które czyni człowiek jeszcze nie oglądałem ale wkrótce obejrzę, za to wczoraj oglądałem Porządni faceci ubierają się na czarno z Norrisem i powiem Ci że to dobry film i mogę Ci go polecić jeśli nie oglądałeś, bałem się że to będzie coś na miarę Bohater i strach lub Utajona furia ale film mnie zaskoczył (zwłaszcza sceny początkowe, walki Chucka oraz sam klimat)
Robocopa 2 to właśnie skończyłam oglądać. No i muszę Wam przekazać moją złota myśl, że: STARY KLASYK NIE RDZEWIEJE. Pozdrawiam wszystkich fanów filmowych klasyków.
Jak Robocop to tylko 1 i 2 bo trójka jest dużo gorsza inny aktor inny klimat i gorsze wykonanie .
Od trzech lat jestem już pełnoletnia i jestem świadoma swoich decyzji. Także dziękuję za niepotrzebną troskę i pozdrawiam.
Po treściach twoich postów i wypowiedzi bez trudu można wywnioskować że jesteś bardzo mądrą, inteligentną i spostrzegawczą osobą. A to bardzo dobrze o tobie świadczy Kasiu .
I tu się zgadzam z tobą ,3 zdecydowanie słabsza .Wreście ćoś mądrego z twojej strony .Oby tak dalej panie Prezydencie
Mówiłam, że Twoja troska na nic się zdaje. Właśnie skończyłam oglądać Robocopa 3 i nic złego mi się nie stało. Według Ciebie ta część jest ''dużo gorsza''? Jak dla mnie ten film nie jest w cale taki zły. Tak, zmienili aktora, klimat troszkę inny niż poprzednie dwie części, ale mimo wszystko wciągnął mnie.
Ja też musze nadrobic serię Rocky i Robocop bo słabo pamietam . Porządni faceci ubierają się na czarno to widziałem bardzo dawno ,w połowie lat 90 na wideo .Wogóle z tym filmem to miałem taką przygodę ,bo przetem znalem Chucka tylko z serialu Strażnik Teksu on w tym serialu zupełnie inaczej wygladał niż w latach 70 .Włączam ten film ,ogladam ,patrze jest Booker ,ale gdzie jest Chuck ? To nie jest Chuck ,czyżbym pomylił film ? Mówię do kuzyna :Co robimy dalej ? A kuzyn :Oglądamy ! A z tych wczesnych filmów z Chuckiem typu Porządni faceci ubierają się na czarno ,Oko za Oko czy Utajona Furia jakie lubisz ?
Samotny Wilk McQuade jest całkiem fajny, przyjemy, scena w której zastrzelono pupila McQuade' a mnie ostro wzburzyła chociaż wiadomo że to tresura zwierzęcia, Inwazja na USA była kozacka bo ukazuje masowy atak na niepodległe państwo czy też chęć dążenia do władzy przez szaleńca, w trylogii Zaginionego w Akcji jest dobitnie poruszony temat wojny w Wietnamie jako jedna z krwawych i najbardziej niepotrzebnych wojen, natomiast w pierwszej części Oddziału Delta można dostrzec prawdziwe oblicza terroryzmu i tego do czego zdolna jest ta grupa ludzi aby tylko ich żądania zostały spełnione, filmy w których występował Chuck jest dużo treści i były one nakręcone na topie że tak rzeknę, ktoś może powiedzieć że to "typowe kino akcji" ale to nie prawda bo ukazują prawdziwe realia życia ludzkiego i to samo można powiedzieć o Rambo 1-4 to dramat człowieka wykończonego przez przeżycia wojenne, który chce uciec przed wojną ale nie jest mu to dane gdyż wojna zawsze go znajdzie i prześladuje go.
Widzicie, a mówią, że kino akcji nie grzeszy fabułą. Bzdura. W każdym filmie jest fabuła i jak widać nawet w akcyjniaku znajdzie się coś, co poruszy ludzkie serce. Pamiętacie scenę z Rambo, kiedy John z nadmiaru emocji zaczął płakać? Tak, twardziel zaczął płakać. http://www.filmweb.pl/film/Niezniszczalni+2-2012-595010/discussion/%22Dlaczego+g inie+ten+z+nas%2C+kt%C3%B3ry+najmocniej+pragn%C4%85+%C5%BCy%C4%87+A+ci%2C+kt%C3% B3rzy+zas%C5%82uguj%C4%85+na+%C5%9Bmier%C4%87%2C+%C5%BCyj%C4%85+dalej+%22,200383 8
albo Życzenie Śmierci 1-5 to też dramat człowiek który w każdej części tracił kogoś bliskiego, opowieść o człowieku któremu nie dane jest szczęśliwe życie
No życzenie śmierci 1-5 było super ,podobało mi się że bohaterem tego filmu był zwykły człowiek ,architekt który stracił kogość bliskiego ,widząc bezradność policji i wymiaru sprawiedliwości bierze sprawy w swoje ręce i pokazuje kto tu rządzi .Z zwykłego obywatela staję się maszyną do zabijania .W 3 cześci podobały mi się jego pułapki zastawiane na te gangi a 5 cześci jak jednego gangstera załatwił ,,ciastkiem ,, Tak Bronek to był debeściak .
Wczoraj oglądałam ,, Na własną rękę '' z Arnim i on w filmie widział na własne oczy, jak zamachu terrorystycznym zginęła jego żona i ich synek. Postanowił sam wymierzyć sprawiedliwość, gdyż władze palcem kiwnąć nie chciały, bo jak to powiedział na temat ich śmierci ten reporter w filmie: ,, to był efekt uboczny ''.
Ogladajać Inwazje na U.S.A miałem wrażenie że Chuck pisąc scenariusz do tego filmu był mocno zainspirowany wprowadzeniem stanu wojennego w Polsce ,bo jest dużo w tym filmie podobnych wydarzeń z tamtych czarnych dni w PRL .A Wiec :Po pierwsze czas powstania filmu ,najprawdopodnie krecili to już 1984 ,lub 1985 czyli 3-4 lata od tamtych wydarzeń .Drugie :Na niepodległe państwo najeżdza rosyjski bandzior ze swoją bandą ,Po trzecie : Czołgi na ulicach ,godzina policyjna ,wkroczenie gwardi narodowej na ulice itp Trochę mi to przypominało stan wojenny .Ciekawe czy Norris inspirował się tymi wydarzeniami z 1981 z PRL -U
Oglądałam ten film kilka razy i nawet nie zwróciłam uwagi na ten aspekt. Ale teraz po tym, co tu piszesz, rzeczywiście można wyciągnąć jakieś podobieństwa. Spostrzegawczy jesteś, bradock ;-)
Ależ nie ma za co ;-)
A mam pytanie. Oglądałeś może film ,,I stanie się koniec'' z Arnim?
Ogladałem go niedawno na jedynce ale jakość zaczoł mnie nudzić (Nie lubię wątków religijnych ,szatan i te sprawy ) i przełoczyłem na jakiś inny film który był lepszy ,wiec całego go nie obejrzałem .W sumie tylko pół filmu .
Aha. Ja wczoraj oglądałam i chciałam o coś się zapytać, ale skoro nie oglądałeś do końca, to możesz znać odpowiedzi ;-)
Wczoraj sobie przypominałem ten film z Chuckiem :Porządni faceci ubierają się czarno ,no i rzeczywiście fajny ,podobała mi się scena jak ci komandosi odbijali tych zakładników nocą w wietnamie ,no i walki Chucka też dobre .A te filmy co masz dodane na swoim profilu to dodajesz te najlepsze ,czy te co obejrzałeś tylko ?
Te najlepsze, chociaż Bohater i strach z Norrisem uważam za jeden ze słabszych to uważam że ma ciekawy wątek z tym mordercą i przyjemny klimat, albo Ucieczka z Alcatraz z Eastwoodem gdzie występował również debiutujący Danny Glover (nie wielka rola ale utkwiła mi trochę w pamięci), podejrzewam że Hauer, Weller, Lamas, Dudikoff, Speakman, Hues oraz polecani przez kolegę ActionMan_filmaniak Dacascosa i Gruner też za jakiś czas będą u mnie na blogu, ale to zależy od tego czy filmy z ich udziałem mi się wkręcą.
Rzuć okiem na tą listę .http://www.amazon.com/Best-Movies-Chuck-Norris/lm/RFUZ9AAHK208V .Dobre jeszcze z Chuckiem był Jednoosobowy Odział i Ośmiokąt .Jeśli nie widziałeś to polecam
O właśnie zapomniałem o Jednoosobowym oddziale zaznaczyć, to też trzeba ogarnąć, właśnie jestem po obejrzeniu Obroży i Autostopowicza, fajne filmy choć ten drugi lepszy, Hauer nie złego oszołoma zagrał.
Dlatego Hauer byłby mile widziany w roli czarnego charakteru w Niezniszczalnych 3 .
Ja ze swej strony polecam (jesli nie oglądałeś) Marca Dacascosa-Tylko dla najlepszych, Sabotaż, Wybrany, DNA, Odjazd i Braterstwo Wilków ora Olivera Grunera- Aytomatic, Savate, Najemnik I i II, Mars i T.N.T.
Kickboxer z Jean Claude Van Damme Thaiboxer młody Van Damm Noksukał biały wojownik Kickboxer 2 świetny klimat lat 90 kiczowate walki ale zdecydowanie najlepszy saquel Kickboxera, Kickboxer 3, 4 i 5 to coś co nie powinno nigdy powstać gówna klasy Z .
No Kickboxer 3 może nawet lepszy od nudnej dwójki klimat Rio de Janerio, Xian z Davidem żartują, pokaz Capojery, strzelanina .
Nie ma sprawy, polecam jeszcze filmy z Jeff Wincottem, Gary Danielsem, Michaelem Worthem II, Don "Dragonem" Wilsonem i Danielem Bernhardtem (kontynuacje Krwawego ringu), niestety tytułów nie podam, bo nie pamiętam już, które filmy były ciekawe. pamietam tylko , ze z Danielsem był super film, w którym ktoś zabijał mistrzów różnych sztuk walki. Co do wilsona to taka ciekawostka, kiedyś walcząc zawodowo spotkał się z naszym fighterem Piotrowskim i dostał łupnia(nie pamiętam jaka była stawka tej walki).