Oto moje 10 najlepszych i najbardziej ulubionych filmów akcji .
1 Niezniszczalni 2
2 Szklana Pułapka
3Szklana Pułapka 2
4 Zabójcza Broń
5Commando
6 Rambo 2
7 Twierdza
8 Ostry Poker W Małym Tokio
9 Szukając Sprawiedliwość
10 Czerwony Skorpion
A jakię są wasze typy .?
Taa Jasne ... Może mi jeszcze powiesz ze ,,Ostry Poker w małym tokio był nakrecony w PG -13 ?
Nie widzisz, że sobie robie z ciebie jaja? Od samego początku. Ciężko nie robić sobie jaj z kolesia uważającego Niezniczalnych za najlepszy film akcji ever.
Akurat to czy film ma PG-13 czy nie ma, nie ma tak wielkiego znaczenia, bo są świetne filmy akcji z PG-13 jak np. Mroczny Rycerz. Gdyby był robiony bez PG-13 pewnie byłby jeszcze lepszy, ale wykładanie PG-13 jako wyznacznika jest głupie.
Wiem że sobie ze mnie jaja robisz ,bo podałeś tytuły filmów co nie są filmami akcji . .Zgadza się ze PG -13 nie ma aż tak wielkiego znaczenia jesli chodzi o filmy akcji ,bo np Bondy są kręcone w PG -13 i są dobrymi filmami czy Idiana Jones ale ogólnie jesli film jest ,,krwisty ,,to lepiej smakuje w odbiorze .A jeśli chodzi o najlepszy film akcji ever to trudno wybrać ten najlepszy ,dla jednych bedzie Szklana Pułapka ,dla innych Rambo 1 ,dla jeszcze innych Terminator czy Niezniszczalni 2 lub Predator .
To mój ranking
Ciężko wybrać i nie jestem pewien czy tego nie zmienię ale, na razie jest tak :
1. Uniwersalny żołnierz
2. Terminator 2
3. Niezniszczalni 2
4. Krwawy sport
5. Bez twarzy
6. Terminator
7. Bad Boys I i II
8. Predator
9. Podwójne uderzenie
10. Szklana pułapka 3
Też myślałem żeby dać Podwójne Uderzenie ,Uniwersalny Zołnierz bo to fajne oldschooldowe filmy akcji ,ale tak jak mówisz trudno wybrać tą najlepszą 10 .Fajny ranking .
Ok .Ale to jest bardziej komedia niż klasyczny film akcji .Ja wole dawać w rankingu najlepsze filmy z lat 80/90 .A ogladałeś Blood and Bone ?
Widzę że wiele osób oglądało twierdze stąd zadaje pytanie czy warto obejrzeć ten film?
To ma być żart ? Niewieże ze Twierdzy nie widziałeś . Jesli rzeczywiście nie to powineś bo to mega -kino -akcji
A mogę zapytać, o której Twierdzy piszecie? Bo są dwa filmy o takim tytule. Zaznaczyłam sobie oba do obejrzenia. Ale chcę wiedzieć, o który Wam chodzi.
Niezniszczalni 1,2,3
Rambo 1-4
Terminator 2
Commando
Szklana Pułapka 1-3
Bad Boys 1-2
Undipusted 2-3
Transporter 1-3
Szybcy I wściekli 1-5 kolejność przypadkowa cięzko by wybrać który film lepszy ale jeśli chodzi o miejsce 1 To Niezniszczalni wszystkie części a jeśli chodzi o ostatnie to Szybcy i wściekli.
Moja 10( kolejność przypadkowo)
Rambo I
Szklana Pułapka I
Szklana Pułapka III
Transporter
Lot Skazańców
Kickboxer
Terminator 2
Bez Twarzy
Liberator
Niezniszczalni II
Ja kiedyś widziałem na jakieś stronie amerykańskiej Top 100 action movies lat 80 .,potem drugie Top 100 action movies lat 90 ale to już była przesada .Wiele było gównianych tytułów .Ale szło by zrobić dobrę Top 100 action movies z lat 80,90 ,i po 2000 roku .W sumie 100 filmów akcji które muszisz obejrzeć w swoim życiu !!!
Wiem ,był już tam .Bardzo fajny ,ciekawy ranking aktorów i ich najlepszych filmów . Dzisiaj piszać z Grzebieniem 79 przypomniałeś mi o fajnym filmie z czasów VHS czyli KomandoFoki ,dzisiaj znowu sobie obejrzałem i znowu superwrażenia .Te filmy akcji z lat 80/90 były extra i miały fajny klimat .
komando foki to świetny film! co do rankingu to go ostantio zaktualizowałem dodając wellera, adkinsa i gibsona