Niezniszczalni 2

The Expendables 2
2012
6,9 125 tys. ocen
6,9 10 1 124669
6,6 32 krytyków
Niezniszczalni 2
powrót do forum filmu Niezniszczalni 2

Naprawdę się cieszę, że jeszcze jedna część tej serii i skończy się na dobre ten typ kina akcji... Można powiedzieć, że Niezniszczalni to film "ostatniego tchnienia", oczywiście tyczy się to kiczowatego gatunku. Nie bez powody nikt nie robi już takich filmów i chwała im za to. Niezniszczalni 2 oprócz kilku dobrych tekstów nie mają nic do zaoferowania. Najlepsza scena to ta wejściem Norrisa ale i tak była zmarnowana. Aktorstwo było marne, fabuła - jaka fabuła, zero polotu, absurdalne sceny akcji. Nawet jeżeli chodzi o samych bohaterów jak i ich autoironie to i tak z pożałowaniem patrzałem na ich drętwe twarze. No ale czego się spodziewać po Simon'ie West'cie i bandzie pseudo aktorów. Dobrze, że Eastwood w tym nie zagrał... A ci wszyscy podstarzali "aktorzy" oprócz Willis'a niech lepiej wracają na emeryturę, ich czasy dawno przeminęły, a kino ich nie potrzebuje.

użytkownik usunięty
SilverX

Panie, głupoty Pan gadasz !

ocenił(a) film na 6

Jeżeli Niezniszczalni zasługują na 10 to trzeba w takim razie przedefiniować słowo "arcydzieło"...

ocenił(a) film na 10
SilverX

Ocenianie jest indywidualną sprawą każdego użytkownika na tym, czy innym forum i nie powinno CIebie obchodzić, że kolega Izaiash albo nawet ja, oceniliśmy ten film tak, a nie inaczej. My do Twojej oceny się nie czepiamy.

ocenił(a) film na 6
karoman4

Fakt, ale stawianie temu filmowi maksymalnej oceny może świadczyć o braku gustu albo ocenianiu pod wpływem emocji itp...

ocenił(a) film na 10
SilverX

Motyw, pod wpływem którego postawiono filmowi taką, a nie inną ocenę również nie powinien nikogo obchodzić. Każdy człowiek ocenia wg swojego upodobania.

ocenił(a) film na 6
karoman4

OK, ale 10 w systemie filmweb'u oznacza "arcydzieło". To ja się pytam z której strony ten film to owe "arcydzieło" ?

użytkownik usunięty
SilverX

Każdy ocenia jak mu się podoba i nic ci do tego, nie ma sensu się spinać.

użytkownik usunięty
SilverX

Jeżeli oceniamy w kategorii gatunku to jest to arcydzieło a jeżeli oceniamy ogólnie to arcydziełem ten film nie jest. Ale to każdego sprawa jak ocenia.

użytkownik usunięty

No tak, arcydzieło kina akcji. I tyle na ten temat.

ocenił(a) film na 6

Kino akcji to pojęcie szerokie, także jak ocenia się film to się go nie szufladkuje. Gdyby wszyscy tak myśleli żaden ranking filmowy nie miał by sensu, przykładem takiego myślenia i braku gustu jest ranking filmwebu.

ocenił(a) film na 10
SilverX

Bo w ogóle ocen nie powinno być. Powinno być tak jak na you tube: podoba mi się / nie podoba mi się.

użytkownik usunięty
karoman4

Nie przesadzaj za ocenami to akurat jestem. :)

ocenił(a) film na 10

Ale skrócić ich rozpiętość. Od 1 do 5 wystarczyłoby.

użytkownik usunięty
karoman4

W sumie dobry pomysł. Wiesz zawsze możesz głosować od 1 do 5. :)

ocenił(a) film na 10

Nie, bo nie podobają mi się te opisy. Stosuję rozpiętość od 4 do 10.

ocenił(a) film na 9
karoman4

Oby nie! Ja sam wolałbym 22-stopniową skalę ocen (czyli od 0 do 10 z możliwością dawania połówek).

Co do rankingu, to w ogóle nie powinno być czegoś takiego. Ranking jest miarodajny tylko wtedy, gdy ta sama grupa osób głosuje - np. mamy ranking najlepszych komedii romantycznych, to głosuje np. 1000 wybranych osób i dopiero wtedy ranking cokolwiek znaczy.

Po to powstał gustomierz, żeby ludzie nie spinali się na temat niesprawiedliwego rankingu, bo każdy może wtedy dość łatwo odnaleźć to, co go interesuje.

http://film.org.pl/a/ranking/najlepsze-filmy-lat-80-13790/ -> oto metoda, przy pomocy której udało się stworzyć miarodajny ranking.

ocenił(a) film na 9
SilverX

ze strony kina akcji, w tym gatunki "niezniszczalni" są absolutnie rewelacyjni

ocenił(a) film na 7
karoman4

No - nareszcie ktoś z obiektywnym punktem widzenia - szacun stary ! Każdy ma swój guso do wypowiedzi.

ocenił(a) film na 10
corben1

Jak już to nie stary, a stara ;-)

użytkownik usunięty
karoman4

wiara moglaby wejsc czasem w profil i zobaczyc znaczek plci uzytkownika

użytkownik usunięty

Ale jednak sugerują się z nicku gdzie końcówka nicku MAN4 sporo mówi. :)

użytkownik usunięty

Dobrze, ze sa dwie plci. Chociaz gdy widze dzisiejsza mlodziez to watpie........

ocenił(a) film na 10

Nie należy mojego nicku tak rozdzielać. Ale to nawet nie jest kwestia samego nicku. Sam avatar też odgrywa dużą rolę.

użytkownik usunięty
karoman4

dokładnie. :)

ocenił(a) film na 10

Gdyby była możliwość zmiany nicku, bez ponownego zakładania konta, to bym sobie zmieniła, ale nie można. A avatar to wiadomo, przeznaczony dla jednej osoby, w różnych ujęciach ;-)

użytkownik usunięty
karoman4

To moze zrob drugie konto, przeczekaj te smieszne blokady i zlikwiduj karomanowe konto

ocenił(a) film na 10

A na co mi drugie konto? ;-) Już się przyzwyczaiłam do tego.

użytkownik usunięty
karoman4

Zeby nie bylo tego nicku, ktory chcialas zmienic. Tak swoja droga stworzylem amatorski trailer trojki, tylko nie wiem jak go wrzucic tu na forum, wiec wrzuce na YT i jak mi limity pekna to wkleje link tutaj

ocenił(a) film na 10

Taki sam nick mam pryz swoim e-mailu ;-D Nie jest straszny. Są gorsze rzeczy na świecie.

użytkownik usunięty
karoman4

np. Pattison bondem.

http://www.filmweb.pl/news/Robert+Pattinson+Jamesem+Bondem-86909

ocenił(a) film na 10

O_o?

użytkownik usunięty

I tu mamy klasyczny upadek kina.

ocenił(a) film na 10

Czyżby to miała być zapowiedź końca?

użytkownik usunięty
karoman4

No a nie?

ocenił(a) film na 10

Końca świata. Armagedon i apokalipsa.

użytkownik usunięty
karoman4

Koniec kina juz sie zaczal teraz powoli pozniej gwaltownie

ocenił(a) film na 10

Ale ja już się przyzwyczaiłam, że mylą mnie z chłopakiem. Jest ten stereotyp: dziewczyna i kino akcji - niemożliwe. No a jednak zdarzają się wyjątki ;-)

ocenił(a) film na 7
karoman4

dżijzus krajst ! nie wiedziałem, że moja drobna pomyłka odnośnie Twojej płci może wywołać taką lawinę wypowiedzi !!! więcej tego wszystkiego niż jakichkolwiek konstruktywnych uwag na temat samego filmu - haha - ale jaja. no ale z drugiej strony - ja również mógłbym być kobietą. tylko, że mam męski nick i również męski avatar - co w jakimś tam stopniu mnie identyfikuje - Twoje natomiast są mega-zwodnicze. a ja nigdy nie sprawdzam czyjegoś profilu - to wypowiedź jest ważna i jej merytoryka a nie płeć ;) pozdrowionka ;)

ocenił(a) film na 10
corben1

To masz klasyczny przykład, że pozory czasem mylą. ;-)
A my tak zawsze dyskutujemy. Ważne by było miło i aby nikogo nie obrażać.

użytkownik usunięty
karoman4

Fajny ten twój avatar. Trochę mi tutaj Bruce przypomina Brudnego Harrego. :)

ocenił(a) film na 10

To z serialu ,,Na wariackich papierach''. Mam dużo tych jego zdjęć. Trzeba co jakiś czas zmieniać ;-)

ocenił(a) film na 7
karoman4

no - to teraz dopiero zrobiłem wgląd w Twój profil. po tym, co zobaczyłem i przeczytałem stwierdzam, że masz baaaaardzo dobry gust filmowy oraz to, że miałaś super dzieciństwo - wychowując się na wspomnianych filmach i serialach. coś jak ja :) Szoda, że takich osób jest tak niewiele - heh - ja czuję się jak przedstawiciel ginącego gatunku :DDD

ocenił(a) film na 10
corben1

Dlaczego przedstawiciel ginącego gatunku? Czyżby faceci mieli wyginąć?

ocenił(a) film na 7
karoman4

miałem na myśli swój gust filmowy ;P

ocenił(a) film na 10
corben1

Aha. Nie martw się, póki żyjemy, będziemy przypominać o tym gatunku.

SilverX

Zgadzam sie z toba .. jak dla mnie jest to film o niczym ..