Niezniszczalni 2

The Expendables 2
2012
6,9 125 tys. ocen
6,9 10 1 124669
6,6 32 krytyków
Niezniszczalni 2
powrót do forum filmu Niezniszczalni 2

van damme:

http://www.filmweb.pl/news/Stanowcze+%22nie%22+dla+Van+Damme%27a+w+remake%27u+%2 2Krwawego+sportu%22-89611

lundgren:

http://www.filmweb.pl/news/Dolph+Lundgren+liderem+dru%C5%BCyny+na+wz%C3%B3r+%22S %C5%82onecznego+patrolu%22-89594

ocenił(a) film na 10
VanDammeNet

jeżeli ten film nie ma mieć nic wspólnego z orginałem to niech dadzą inną nazwe..

ocenił(a) film na 10
Expendable91

Widziałeś to: http://www.expendablespremiere.com/uploads/4/2/6/4/4264382/3228802_orig.jpg?293 ? ;-D

ocenił(a) film na 10
karoman4

haha :D

ocenił(a) film na 10
Expendable91

To jest połączenie: głowa Dolpha + reszta ciała Hasselhoffa i wyszło to, co wyszło.

ocenił(a) film na 10
VanDammeNet

Ex91 ma rację.

użytkownik usunięty
karoman4

Jest tyle filmów różniących się od siebie które mają taką samą nazwę. Co w tym dziwnego niech sobie nazywają jak chcą,

ocenił(a) film na 10

Ale widzisz, że to od razu skojarzyło się z Krwawym Sportem Van Damme'a.

użytkownik usunięty

Równie dobrze można oskarżać The Expendables (2012) że ukradli nazwę od filmu The Expendables z roku 1988.

ocenił(a) film na 10

Dzięki, zaznaczyłam sobie do obejrzenia. Gdyby nie Ty, to bym nie wiedziała o istnieniu tego filmu, jak pewnie większość ludzi.

użytkownik usunięty
karoman4

No widzisz że tytuł to jeszcze nic. :)

ocenił(a) film na 10

''Gdyby nie Ty, to bym nie wiedziała o istnieniu tego filmu, jak pewnie większość ludzi.'' Chodziło mi, że wielu ludzi nawet nie wie, że 1988 roku był film o takim tytule, (zresztą na polski jest przetłumaczony inaczej). A jeśli chodzi o Bloodsport, to raczej ten tytuł jest bardziej rozpoznawalny, chociażby ze względu na nazwisko Van Damme.

użytkownik usunięty
karoman4

Ok czyli zmieńmy nazwę Bloodsport z 1988 bo film o takim tytule już był w 1973 roku. :D

ocenił(a) film na 10

Rozbrajasz mnie totalnie ;-D

użytkownik usunięty
karoman4

To nie narzekaj. :D

ocenił(a) film na 10

A kto narzeka?

użytkownik usunięty
karoman4

Pan szeryf z Kalifornii.

ocenił(a) film na 10

Aj tam zaraz narzeka. Po prostu mówię co mi nie pasuje i tyle. Przecież i tak to nie ma znaczenia. Będą chcieli, to zrobią remake tego filmu i mój sprzeciw nic nie wskóra.

karoman4

dolph http://www.expendablespremiere.com/uploads/4/2/6/4/4264382/3228802_orig.jpg?293 :D :D

ocenił(a) film na 10
VanDammeNet

Głowa Dolpha, reszta ciała Hasselhoffa ;-D

głupie porównanie

użytkownik usunięty
prof_mateusz27

Nie głupie tylko rzeczywiste. :)

krwawy sport zna prawie każdy a tamten z ex 1998 zna bardzo mało ludzi ...

użytkownik usunięty
prof_mateusz27

Prawie każdy to mnie rozbawiłeś. Wystarczy zapytać ludzi na ulicy czy znają ten film przypuszczam że tylko kilka osób uzna że tak. Zapytasz czy znają Rambo to prawie wszyscy uznają że tak.
Tak czy siak nowe Expendables nie było pierwsze czyli także można się czepiać ale niektórych to boli. Skoro ten nowy Krwawy Sport ma mieć tylko taką samą nazwę nic więcej to nie rozumiem się czepiania.

kilka osób hahha chyba jak zapytasz jakieś dzieci :) nie chce mi się kłócić ale krwawy sport na prawdę większość ludzi zna. prawda, nie tak jak rambo ale i tak bardzo dużo

użytkownik usunięty
prof_mateusz27

To idź zapytaj zwykłych przechodniów i potwierdzi się to co pisałem. :)

no pewnie oczywiście już lecę

użytkownik usunięty
prof_mateusz27

To poczekam. :)

ocenił(a) film na 10

tak na spokojnie, czy musisz się naprawde czepiać każdego w każdej wypowiedzi w każdym temacie?

użytkownik usunięty
Expendable91

Oj tak lubię wytykać komuś czasem fałszywe zarzuty. :)

ocenił(a) film na 10

dla mnie to bardziej wygląda jakbyś chciał na siłe do kłótni sprowokować

gdyby ten film nie miał mieć nic wspólnego z van damme to by jego nazwiska nie wspominali

co do expendable/s to nie filozofia wbić w wyszukiwarke nazwe filmu:

http://www.filmweb.pl/search?q=expendable

użytkownik usunięty
Expendable91

Jeżeli to remake to rozumiem zarzuty odnośnie tego filmu i nazwy. Jeżeli film ma mieć tylko wspólną nazwę nic więcej to po co się spierać o to by zmienili nazwę i wogólę. To wydaje mi się śmieszne.

"dla mnie to bardziej wygląda jakbyś chciał na siłe do kłótni sprowokować"

Gdzie ty niby widzisz prowokację?

ocenił(a) film na 10

to ma być remake, napisali to wyraźnie w newsach na FW oraz innych stronach.

jeżeli naprawde lubisz wytykać "fałszywe informacje" to zwracam honor i zapraszam na forum bruce lee, jak wejdziesz to sam zobaczysz o co chodzi

użytkownik usunięty
Expendable91

Ja sam już nie wiem czy to ma być remake czy film mający wspólną nazwę jak to ten typ mówił co wczoraj pisało na Filmwebie.

Sam wspominałeś że jeżeli film ma mieć tylko wspólną nazwę to niech zmienią tytuł. Ale po co skoro wiele filmów ma takie same tytuły i nikt się nie pluje. :)

ocenił(a) film na 10

producenci pewno jeszcze z 10 razy zmienią zdanie. w ogóle co ma tutaj scenarzysta do gadania? jak mu się nie podoba coś to niech zmienią scenarzyste. pewno nie jedna osoba przyszła by do producentów na kolanach żeby napisać scenariusz.

jest możliwość że producenci gadają że to remake mając nadzieje że zrobią tym dobrą reklame ale im to raczej na dobre nie wyjdzie

ocenił(a) film na 10
Expendable91

Dlatego mówię, że ten Kamen już wczoraj mi się nie spodobał. Kręci jak potłuczony.

Expendable91

na to wygląda Tomek

użytkownik usunięty
prof_mateusz27

A kto pierwszy napisał o głupim porównaniu? Czyż to nie jest czepianie się? :)

to była zwykła Uwaga a ty robisz z tego wielkie zamieszanie

użytkownik usunięty
prof_mateusz27

Nie robię zamieszania tylko chciałem normalnie podyskutować ale nikt nie chce to trudno może prócz Kasi.

użytkownik usunięty
Expendable91

A jeszcze coś gdzie niby w każdym temacie się czepiam? Uważam że przesadzasz. :)

ocenił(a) film na 10

a myślałem że ten temat skończyliśmy

tutaj masz przykład:

http://www.filmweb.pl/film/Expendables+III%2C+The-2014-663958/discussion/UWAGA!+ dzisiaj+na+Polsacie+o+godzinie+20%3A04,2030020

użytkownik usunięty
Expendable91

Rozumiem ale to była słuszna uwaga skoro w 4 tematach napisał dokładnie to samo a to już jest przesada.

ocenił(a) film na 10

jakby to był sam to by te tematy zostały zbanowane ;)

użytkownik usunięty
Expendable91

Bo nikt tego nie zauważył. :)

to se poczekasz :)

użytkownik usunięty
prof_mateusz27

Strach przed prawdą?

Kończę temat, bo to jest bez sensu

ocenił(a) film na 10

Poza tym nie ma 100%-owej pewności, że ten film nie ma mieć związku z Krwawym sportem Van Damme'a. Ten Kamen sam się plącze i nie zdziwię się, jeżeli to jest zwykłe mydlenie oczu.

użytkownik usunięty
karoman4

Jeżeli będzie coś miał wspólnego to rozumiem zarzut o nazwę ale jeżeli nie będzie to nie rozumiem plucia się o głupią nazwę. :)

ocenił(a) film na 10

Plujemy się na zapas ;-P