Było kilka(naście) tematów odnośnie obsady Ex4, a chciałbym poruszyć inny temat, a mianowicie - fabuła.
Pierwsza część to była walka z żołnierzami "przekupionego" dyktatora jakiegoś tam kraju, w Ex2 bohaterowie walczyli z organizacją terrorystyczną jednocześnie mszcząc się za młodszego kolegę. Trzecia część była o handlarzu bronią, który niegdyś należał do Niezniszczalnych, a teraz chce się ich pozbyć.
A czwarta część? Pewnie przełknę fabułę jaka by nie była, ale zastanawia mnie czy tym razem mogliby nieco zmienić swojego wroga. Powiedzmy, zamiast "kolejnej" organizacji terrorystycznej lub wojska, jakaś lokalna mafia w mieście, która liczy sobie więcej ludzi niż bohaterowie to zakładali.
Pewnie jednak Stallone już tam coś wymyślił, więc tylko pozostaje czekać 2 lata. Choć zastanawia mnie też trochę, jak wy sobie wyobrażacie fabułę.
Chciałbym zobaczyć Reno w roli bossa tej mafii w jakimś tam mieście, Seagala oczywiście, że tak.
Musi ktoś zginąć z Ex.... nie chce oklepanej fab fabuły, że zawsze dobrzy mają wygrać, niesamowicie mnie to wkurza, powinni zakończyć tę serię na 4 lub 5 ze śmiercią dobrych bohaterów, happy endy są dla leszczy.
Zgodzę się, że ktoś z Ex powinien zginąć. Właściwie to do tej pory już ze dwóch powinno paść, żeby jakaś sensowna wymiana aktorów była. Np.: uśmiercić Couture'a, a na jego miejsce wrzucić Banderasa.
Albo nieco inaczej widzę fabułę (wiem że będzie odbiegać od tego co Stallone zrobi, ale pofantazjować nie zaszkodzi)
Niezniszczalnych prosi o pomoc ich dawny wspólnik, obecnie biznesmen (Christopher Lambert), aby eskortowali go do miasta na spotkanie z innymi biznesmenami. Wkrótce wychodzi na jaw, że przyjaciel jest na celowniku mafii, której niegdyś podpadł będąc jeszcze na wysokim stanowisku w CIA. Niebawem okazuje się, że mafia liczy więcej ludzi niż bohaterowie pierwotnie zakładali.
Jako mafia: Jean Reno, Liam Neeson, John Travolta, Michael Biehn.
Do drużyny pozytywnych (Stallone, Statham, Li, Lundgren, Snipes) dodałbym... Jai White'a. Tylko jaką postać by grał i jak wyjaśnić jego dojście do "Niezniszczalnych"?
ja (jak już pisałem) chciałbym by w tej części pojawili się wszyscy (nie dosłownie) wrogowie z filmów lat 80 i utworzyli coś na wzór Anty-Niezniszczalnych mogli by nawet być ucharakteryzowani by przypominali postacie z filmów których grali. :)
Nawet wyobraziłem se teaser tego. ogólnie wyglądał by jak ten http://www.filmweb.pl/video/teaser/nr+1-32448 tylko, że tuż przed pojawieniem się tych dobrych z 0:30s pojawiła by się awaria (jak przy awarii komputera) słyszy się kilka strzałów i z cienia wyłaniają się ci wrogowie, potem pojawiło by się logo niezniszczalnych które zaraz potem było by rozwalane przez pocisk i napis Niezniszczalni 4. :)