PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=545622}

Niezwykłe przygody Adeli Blanc-Sec

Les aventures extraordinaires d'Adèle Blanc-Sec
2010
6,0 5,2 tys. ocen
6,0 10 1 5238
5,0 5 krytyków
Niezwykłe przygody Adeli Blanc-Sec
powrót do forum filmu Niezwykłe przygody Adeli Blanc-Sec

Skrzyżowanie "Nocy w muzeum", "Jumanji" oraz "Indiany Jonesa". film skierowany dla młodej widowni w wieku gimnazjalnym. Dla pozostałych nuda. Nieudana ekranizacja komiksu. Efekty specjalne na poziomie kukiełek w filmach s-f sprzed kilkudziesięciu lat. Papierowi bohaterowie, drętwa fabuła. Lepiej oglądać ten film w TV z przerwami na reklamy co 10 minut, bo wysiedzieć przy tej ramocie bite półtorej godziny raczej trudno.

ocenił(a) film na 10
alzoar

Gimnazjalnym powiadasz, tylko i jedynie? Nuda? Ramota? Zabawne.

ocenił(a) film na 8
alzoar

To nie jest film dla gimnazjalistów. Po prostu ma specyficzny klimat. To trochę takie skrzyżowanie Indiana Jonesa z Doktor Who.

ocenił(a) film na 8
alzoar

hehehe, nawet jeśli ten film miałby w sobie coś z Nocy w muzeum, to tylko na zasadzie pokazania, jak powinno się robić takie filmy. Ja się nie nudziłem, rozkoszowałem się formą, ale i akcją też. Natomiast jak słyszę marudzenie o poziomie efektów specjalnych, to mi się wnętrzności przeinacają, czyż to jest wyznacznik jakości filmu. Poza tym wcale złe nie były. Papierowi bohaterowie? Wręcz odwrotnie - wyraziste i doskonale dopracowane postacie z dobrze dobraną obsadą. HOUK