PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10000857}

Nikt nie ujdzie z życiem

No One Gets Out Alive
2021
4,5 6,0 tys. ocen
4,5 10 1 6017
5,3 3 krytyków
Nikt nie ujdzie z życiem
powrót do forum filmu Nikt nie ujdzie z życiem

Z ducha lovecraftowskie, choć bez Lovecraftowskiej mizoginii. W tle mitologia Mezoameryki. Szukałam, cóż to za bóstwo zainspirowało twórców i wychodzi, że to któryś z bogów podziemi, być może Mictlantecuhtli, albo pomniejszy demon jakieś wersji Krainy Śmierci. Film nie wymaga zbytniego zaangażowania: wylazło, przylazło, zawładnęło i się panoszy - generalnie zaświaty przeciekają. Umęczona i zdesperowana dziewczyna mówi „nie”, a panowie z poważnymi problemami psychicznymi słyszą „czemu nie?”, co ostatecznie nie wychodzi im na zdrowie.

ocenił(a) film na 5

eeeee, nawet nie dodawałbym takiego tła dla tego straszydła. Ot totalnie generyczny straszak, z machinalną tajemnicą i machinalnym przepracowaniem traumy głównej bohaterki.
Przyzwoicie zrealizowane, no i to by było na tyle.

ocenił(a) film na 6
RipRoy

Tak się składa, że FujFilm ma rację i wielokrotnie w filmie były do tego przesłanki. Książka, która się pojawia plus pełno motyli i ciem w samym filmie nie pozostawiają wątpliwości, że chodziło o Aztecką boginię Itzpapalotl

ocenił(a) film na 8
prowned

Dzieki za te informacje. Szukalam wlasnie co to bylo za bostwo.

ocenił(a) film na 6

Masz rację, tylko chodziło o Aztecką boginię :)

Macie jakieś z tym problemy. A najbardziej to "angażuje" Bond Nie czas umierać gniot jak większość Bondów kina typowej rozrywki oceniony na 7,1.  Jakie problemy społeczne porusza Bond. Fujifilm twój profil zalatuje faszyzmem.  

użytkownik usunięty
katarzyna_czyzyk

Scharakteryzuj jeszcze bukiet zapachowy swojego komentarza, to może wynieść dyskusję na zupełnie nowy poziom.

katarzyna_czyzyk

Wiesz, że Trump powiedział, że są tylko dwie płci. Uwielbiam wkurzać te lewicowe fanatyczki od ekologii, globalnego ocieplenia i veganizmu. Pamiętam jak w UK (gdzie było to legalne) paliłem plastikowe odpady i publikowałem to na FB. Te wariatki od ekologii życzyły mi śmierci.

prowrocek

To co Donald Trump TK Krasnow wysra ma dla mnie zerowe znaczenie. Al-riht to tzw pato prawica obecne rak naszych chorych czasów. I zawsze "przypadkiem" każdy alt-right jest prokremlowski.

katarzyna_czyzyk

PS za globalnym ocieplenie sto cała nauka klimatologa setki badań wykorzystujących superkomputery i czujniki na całej kul ziemskiej gdzie bada się średnie temperatury. Głupi freon prawe doprowadzał do zagłady ludzkości więc najpierw siusiaku pomyśl zanim coś napiszesz. Jestem przeciwniczką demokraci na rzecz merytokracji. W takim system miejsce Trumpa byłoby na szafocie. Za zdradę państwa tak w 1987 roku KGB zrekrutowało Donalda Trumpa jako agenta Krasnow. Napisał o tym książkę były agent KGB i przeciwnik Putina mieszkający za granicą. Rosja nie podbiła Kijowa ale zasadzała swojego człowieka na prezydenta USA

katarzyna_czyzyk

Niech ktoś tej pani zmierzy temperaturkę, bo się chyba zagotowała.... woda w piź..

prowrocek

Piękne jest to lewackie zawodzenie. Czeka nas konfrontacja USA vs CHINY. Obojętne kto nie wygra, to jedno jest pewne. Pewne jest to, że skończy się ta lewacka ideologia. Transwestyci wskoczą w spodnie, baby poznają gdzie ich miejsce, a na ekologie nikt nie będzie się oglądał. Całkiem możliwe, że Europę opanuje Islam, ale oni tez się z babami nie cackają. W jednym macie rację. Jesteście ostatnim pokoleniem.. Ostatnim pokoleniem, w którym tolerowana jest wasza głupota.  W Niemczech wygryfa AFD, we Włoszech Pani Meloni, w USA Trump, w Polsce wygra Mentzen. Zakładam się o każde pieniądze, że do 2030 roku, obozowymi drutami znów popłynie prąd. Nie wiem jeszcze, kto kogo tam będzie przetrzymywał, którzy będą obsługiwać, a którzy będą kuracjuszami, ale przyszłość nie wygląda optymistycznie. No i jeszcze jedno. Kiedy pijane ruskie sołdaty będą cie za włosy ciągnąć na pole - ku uciesze i dla krotochwili - to im powiedz o równouprawnieniu i o tym że cię głowa boli. Jak będziesz krzyczeć odpowiednio głośno, to ci kolbą karabinu wybiją zęby.

Itzpapalotl diamentowy motyl

użytkownik usunięty
INKWIZYTOR_filmweb

Dziękuję