poszukuję filmu o tytule "ninja" (przynajmniej pod takim tytułem kiedyś był w telewizji)
niewiele pamiętam z tego filmu ale spróbuje troche przedstawić parę wątków zawartych w tym filmie
pamiętam że terroryści opanowali jakiś budynek (szklany biurowiec), tytułowy ninja wszedł "po ścianie" tego biurowca i dostał się do środka budynku gdzie sobie później ich tam zabijał
w filmie było też pokazane jak owy ninja był jeszcze dzieckiem i jak uczył go wszystkiego jego mistrz (jedną ze scen jakie pamiętam to taka że owy mistrz chciał nauczyć swojego ucznia bezszelestnego poruszania się, i najpierw wypuścił małego kotka, na tarasie i kazał swojemu uczniowi przejść tak samo cicho jak ten kot, w taki sposób żeby żadna z desek nawet nie zatrzeszczała, uczniowi oczywiście się nie udało i powiedział że to nie możliwe żeby przeszedł tak samo jak ten kot bo on jest cięższy, wtedy mistrz się uśmiechnął i pokazał swojemu uczniowi że jednak się da)
nie wiem czy to wystarczy aby skojarzyć co to za film
ale z góry dziękuję za pomoc
pozdrawiam
Pamiętam ten film,co do tytułu nie jestem pewien ale to chyba "Ostatni Ninja" ("The Last Ninja"). Główny bohater był amerykańskim biznesmenem wychowanym przez japońską rodzinę, jego przybrany ojciec był ninja i przekazał mu wiedzę.
Ostatni Ninja !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!