Chciałam się zapytać czemu ta dziewczynka mówiła że ,,Pani jest zła"?? Bo nie bardzo to rozumiem ... A co do filmu to może nie rewelacja ale da się obejrzeć ;p
Dlatego "zła pani" ponieważ to nie objawiała się dzieciom Maryja tylko ELEMENTAL, obejrzyj fragment filmu 1h 04 min. tam jest wytłumaczone.
Te trzy dziewczynki widzały jakąś panią, były pewne, że objawia im się najświętsza panienka, ale później udowodniono, że ta pani jest zła (ludzie przez nią umierali zamiast zdrowieć) i jest elementalem :)
Oczywiście, że przez "l" - elemental to uosobiona siła żywiołu (w różnych językach "element"="żywioł"). Stąd na HBO tłumaczone to jest jako "żywiołak". Istota ukazująca się w domu wydawała się dziewczynkom Najświętszą Panienką, bo była okryta czymś w rodzaju szaty osłaniającej głowę, jak na wizerunkach Matki Boskiej - ~potem~ już wiedziały, że nie jest to życzliwy byt, więc pisały "Pani jest zła".
Wszyscy macie rację, ale tak jak Asiek666 pytał/a, dlaczego sam żywiołak miałby siebie nazywać złą panią? To nie ma sensu. 
Mam tu na myśli scenę, w której "córka" głównej bohaterki mówi "pani jest zła" bo to dokładnie tak jest przetłumaczone. (jeszcze to sprawdziłem)