5,6 4,7 tys. ocen
5,6 10 1 4681
5,0 3 krytyków
No-Do. Wezwani
powrót do forum filmu No-Do. Wezwani

Po raz kolejny utwierdzam się w przekonaniu że mistrzostwo w produkcji kina grozy należy nie do Amerykanów czy Japończyków ale do Hiszpanów. Choć może na tym portalu ma on za słabą notę jak na mój gust to trzeba trzymać że film trzyma w napięciu, choć bywają momenty że chwilami akcja spowalnia. Hiszpanie przyzwyczaili już widza do tego, że jak się biorą za produkcję filmu to robią to w sposób nietuzinkowy. W tym filmie urzekła mnie niebanalna konwencja przechodzenia w retrospektywę za pomocą starego wyblakłego filmu.

moja ocena 8/10

ocenił(a) film na 7
Roberto1909

chyba masz rację, hiszpańska groza jest klasykiem:)

ocenił(a) film na 8
Roberto1909

Zgadzam się z oceną. Mi film się bardzo podobał. Może nie był typowo straszny, ale miał bardzo ciekawą fabułę (wykorzystującą historie i religie- te kroniki robiły dobry klimat) i doskonałą muzykę. Dobrze zagrana była postać księdza. Jeden z lepszych horrorów hiszpańskich jakie oglądałem-8

ocenił(a) film na 6
Roberto1909

Hiszpańskie horrory oglądam "w ciemno" nawet jak mają słabe oceny na filmwebie. I jakoś się jeszcze nie rozczarowałam. Oni potrafią wprowadzić klimat.

Maladie

zgadzam sie a jakie polecacie jeszccze?

podlock

http://www.filmweb.pl/Sierociniec oglądałeś ten film ?
pamiętam jeszcze jeden hiszpański horror przy którym " Wezwani" wyglądają ci się bajką ale nie pamiętam tytułu.

ocenił(a) film na 8
Roberto1909

Podpisuję się pod Twoimi słowami, też tak uważam :)

Vampira666

Ja też :)