Nocna bestia

13Hrs
2010
4,2 2,2 tys. ocen
4,2 10 1 2198
Nocna bestia
powrót do forum filmu Nocna bestia

Świeżo po seansie

ocenił(a) film na 6

Właśnie skończyłam oglądać na Pulsie i cóż... Chciałam dać mniej, naprawdę. Ale w sumie nie było tak źle. Mogło być znacznie gorzej. Naprawdę mogło.
Generalnie ostatnio lubuję się w filmach, które pokazują coś co znam, ale inaczej. W tym wypadku wilkołaki - nie ładne wilczki, nie w pełni uformowane, włochate wilkołaki, tylko ludzie z kępkami sierści i zabójczym instynktem, czyli zwyczajne potwory. Logiczne też, że nie miały włosów, skoro będąc w odmienionej postaci również ich brakowało - to jest nawet na plus... W pewnym sensie. No i w końcu (ach, dzięki ci reżyserze/scenarzysto!) dar/przekleństwo przekazywane w linii kobiecej, a nie męskiej. Przynajmniej tak to odebrałam.
Zupełnie za to nie rozumiem po kiego grzyba ten Gary na końcu oddycha, ale to jest jedno z ulubionych zakończeń wielu reżyserów/scenarzystów, więc nie mam o co się czepiać. Do obejrzenia... Hmm... Kiedy już naprawdę nie będzie nic innego? Tak sądzę.

ocenił(a) film na 8
Engy

Wydaje mi się, że Gary oddycha bo już zakażono go "wirusem" wilkołaczym, ale dawno oglądałam to nie pamiętam :P

ocenił(a) film na 6
into_the_moonlight

Przyczynę znam - został ugryziony i stał się zapewne wilkołakiem. Chodziło mi bardziej o sens tego zakończenia. Nie ma przecież w planach drugiej części (z resztą po kiego by miała być) więc zabieg jest czystym widzimisię reżysera/scenarzysty ;)