PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=622318}
5,6 104 tys. ocen
5,6 10 1 103918
4,8 46 krytyków
Noe: Wybrany przez Boga
powrót do forum filmu Noe: Wybrany przez Boga

tylko i wylacznie dzieki aktorom ten film jest znosny. Wiadomo, ze takie slawy jak Crowe i Hopkins przyciagna do kina, tak tez sie stalo, na seans udaly sie nawet osoby, ktore nie sa zainteresowane tematyka biblijna. Co do samego filmu - mizeria, bardzo chaotyczny. Tak jak wspomnialem plusem jest tylko aktorstwo. Jestem pod wrazeniem roli Ray'a Winstone'a, niby nic rewelacyjnego, ale jednak zapada w pamiec.

ocenił(a) film na 6
corsa90

Film nawet niezły, ale dwie rzeczy mnie zastanawiają (SPOILER)

Czemu Tubal-kain z pozostałymi nie napadli na budującą się Arkę dużo wczesniej niż w momencie ulewy i potopu? Wówczas by bez problemu przedarli się do statku :) i po filmie.

Druga sprawa. Mogli też zbudować swój statek lub kilka naraz.. Mieli drewno i wyroby. Nie czaję tego kompletnie. Ludzie to bydło ;)

ocenił(a) film na 5
Azazell

Film musial pokrywac sie z wersja biblijna, a jak powszechnie wiadomo, biblia ma w sobie wiele wiecej podobnie przerysowanych i nonsensownych historii (nie jestem ateista, zeby nie bylo). W kazdym razie masz racje, ich zachowanie bylo glupie. Jednak takie juz sa filmy, w horrorach tez zamiast brac nogi za pas i uciekac przed napastnikiem, to czolgaja sie po podlodze ;p

ocenił(a) film na 6
corsa90

To ciekawe jeśli pokrywa się z wersją biblijną.. to nie sądziłem, że w biblii były kamienne transformersy :P.. Ktoś w historii naszej religii tworząc biblię miał wyobraźnie :).

ocenił(a) film na 5
Azazell

no z transformarsami to ich troche ponioslo ;D ale musisz przyznac, ze to bardziej logiczne niz to, ze Noe zbudowal arke tylko z wlasna rodzina :) tak to juz jest, ze klamstwo powtarzane do znudzenia zostaje przyjete jako prawda, dlatego biblia jest dla wielu zapisem autentycznych zdarzen ;)

ocenił(a) film na 6
corsa90

No w sumie to masz rację.. zgadzam się z tym co mówisz:)