Filmu nie widzialem dlatego mam pytanie. W zwiastunie NOE mial dlugie wlosy a potem nagle byl
ogolony maszynka na max poltora centymetra. W JAKI SPOSOB NOE STRACIL TE DLUGIE
WLOSY???
Między tymi scenami jest duży odstęp czasowy. Fryzura Noego odrobinę się zmieniła na przestrzeni lat :)
Jeszcze filmu nie oglądałam, ale jeśli chodzi ci o to, że w dawnych czasach nie mieli czym golić głów czy brody to tak nie było - golili się na łyso, a potem włosy odrastały - np. Indianie - używano ostrych narzędzi, choćby rogów czy kości zwierząt.
ZIOMUS ja to wiem i tak samo bylo w starozytnym EGIPCIE. Faceci golili w palacach glowy na glaciutko a kobiety mialy kanon piekna i depilowaly sie wszedzie na zero. Kiedys czytalem o tym goleniu w EGIPCIE ale nie o tym chce pisac. INTERESUJE MNIE FILM 'NOE' I MOTYW DLACZEGO WLOSY ZGUBIL CROWE. Moim skromnym zdaniem jest to totalnie durne bo jak juz mial dlugie wlosy CROWE na poczatku to mogli go takiego zostawic wkoncu w czasach NOE'GO 90% facetow mialo wlosy do ramion i brody.
Może mu przeszkadzały podczas budowy albo coś. Zresztą Noe ma 4 różne fryzury w filmie
Pytałeś o ostrze, a nie o przyczynę obcięcia włosów. Może najpierw obejrzyj film, zanim zaczniesz krytykować. Może Noe bał się, że nietoperze będą wplątywać mu się we włosy na Arce... /: Lub po prostu - tak jak napisał Gyp: "Może mu przeszkadzały podczas budowy."
ZARAZ ZARAZ... JA NIE KRYTYKOWALEM FILMU tylko dziwi mnie fakt ze nagle mu wosy skrocono na zapalke wiec nie zmyslaj... Nigdy nie krytykuje filmu ktorego nie widzialem a ty tez go nie widziales wiec nie wiem po co sie udzielasz. Prosilem o odpowiedz osob ktore to widzialy.
I ciekawi mnie dlaczego mu scieli wlosy a ty wyskakujesz jak filip z konopii z tekstami o nietoperzach a filmu i tak nie widziales widocznie uwaznie
"jest to totalnie durne bo jak juz mial dlugie wlosy CROWE na poczatku to mogli go takiego zostawic" - jesli nie widzisz w swojej wypowiedzi krytyki, to masz problem (: poza tym nie potrafisz precyzyjnie sie wypowiadac - pytałeś o ostrze: "czyli nie ma pokazane ze wlosy docinal jakims ostrzem???" - a takie pytanie, podchodzac do tematu LOGICZNIE, swiadczy o zainteresowaniu SPOSOBEM obcinania wlosow. Po 3.: nie jestes uwazny, bo nie zauwazyles formy "-łam" w moich wypowiedziach - jestem DZIEWCZYNĄ.
Wy naprawdę nie macie o czym gadać ?
Ja w swoim krótkim życiu miałem z 10 fryzur a wy sie zastanawiacie czemu NOE sie ogolił. Sorry ale jak to czytam to mi się chce śmiać heheheheheh
A może pogadamy czemu nie ma brody ala Jack Sparrow :)
Facet... a JAKIE TO MA ZNACZENIE?!:D Może miał taki kaprys i zwyczajnie banalnie je sobie ściął?
Tia, też problem ściąć sobie włosy nie mając maszynki. Ludzie to mają pomysły he...
No właśnie jak oglądałam film, to byłam w szoku! Nagle ma włosy do ramion, a potem ścięty jakby dopiero co od fryzjera wyszedł. Wiem przecież, że mógł się ostrzyc jakimiś kośćmi czy narzędziami ale to chyba nie wyszłoby tak idealnie wszystko równo? :D A poza tym jedno mnie jeszcze nurtuje. Skoro Adam i Ewa byli pierwszymi ludźmi i mieli 3 synów (w filmie), to jak do jasnej cholery ci synowie założyli rodziny?