PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=622318}
5,6 104 tys. ocen
5,6 10 1 103889
4,8 46 krytyków
Noe: Wybrany przez Boga
powrót do forum filmu Noe: Wybrany przez Boga

jedne problem

użytkownik usunięty

gdzie sa murzyni i azjaci? ogladalem tylko zwiastuny, ale tam sami biali. nie rozumiem czemu zdecydowano sie na takie rozwiazanie.ciekawsze by bylo jakby np. jeden syn Noego byl czarny, a zona np azjatka, bo skoro z nich mialy powstac wszystki narody swiata, to powinni miec ogromna pule genow i laczyc w sobie cechy wielu ras.

użytkownik usunięty

P.S. nie interesuje mnie zaden religijny czy ateistyczny belkot i przepychanki tylko sam film. wiec jak ktos ma potrzebe wyrazic swoje "glebokie" przemyslenia, to pelno jest takich tematow.

ocenił(a) film na 9

To zastanawiaj się nad tym dalej. Może weź na to wszystko poprawkę, podejdź z dystansem i potraktuj jako metaforyczną opowieść o dobru i złu. Tak będzie lepiej dla ciebie. Albo napisz o tym doktorat, że to wszystko kłamstwo bo przecież nie było Azjatów i Murzynów :)

użytkownik usunięty
Cobra_Choke

nie no znowu jakis nie umiejacy czytac, ze zrozumieniem. prosilem bez pisania bzdur. mam pochodzic bezkrytycznie bo co? bo to jest opowiesc o dobru i zlu? to jest film i interesuje mnie w jaki sposob zostal wykonany i jak ta historia zostala opowiedziana. dobor statystow jest istotna czescia opowiadania historii w filmie. poprostu. rozumiesz juz teraz?

ocenił(a) film na 9

W takim razie przepraszam. Z takim pytaniem do Aronofskiego.

użytkownik usunięty
Cobra_Choke

Bo akcja filmu nie dzieje się w Afryce czy Chinach. Poza tym nie wiadomo dokładnie, czy w potopie zginęła cała ludzkość, czy tylko mieszkańcy Bliskiego Wschodu. Dla wielu osób żyjących w tamtych czasach ich miejsce zamieszkania było całym światem, nie znali obcych wysp, kontynentów. Może dlatego myśleli, że jak oni zginą, to zginie całą rasa ludzka.

użytkownik usunięty

z tresci filmu wynika, ze jednak wszyscy ludzie na ziemi zgineli.

ocenił(a) film na 10

Jakoś tak wyszło, że Biblia faktycznie biała jest - poza Trzema Mędrcami.