PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=651443}
7,0 97 tys. ocen
7,0 10 1 96670
6,0 21 krytyków
Non-Stop
powrót do forum filmu Non-Stop

gdyby zmniejszyć ilość idiotyzmów przypadających średnio na minutę filmu.
1. Szukanie u pasażerów telefonu z którego wysyłane są wiadomości - twórcy nie słyszeli o możliwości kasowania historii, o wysyłaniu wiadomości przez internet z komputera i oczywiście bez konieczności bycia na pokładzie ?
2. Skąd przeświadczenie, że winny pasażer nie będzie miał kilku telefonów dla zmyłki?
3. Skąd się na końcu tyle pistoletów znalazło na pokładzie?
3. Brawa dla pasażerów za ich spokój ducha... chyba musieli zostać naćpani...

kalichlorek

Trzy pistolety można wyjaśnić.

ocenił(a) film na 7
Jordan66

ale opanowanie pasażerów w żadnym razie , psychologia tłumu i panika jest groźniejsza od 10 pistoletów. Do tego oczywiście możliwość używania kilku telefonów, jak również pisania jedną ręką albo też na "oślep" bez patrzenia w ekran.

OmniModo

A perspektywa spierniczenia się do oceanu grożniejsza od 100 granatników więc lepiej nie panikować

kalichlorek

Co do punktu 1. Przecież osoba, która mu wysyłała wiadomości wiedziała, że np. przed chwilą był w toalecie.

ocenił(a) film na 8
kalichlorek

z całym szacunkiem ale oglądałeś ten film chyba dupą.
Tak jak kolega napisał, przecież sprawca wiedział, że był np. w toalecie, więc musiał być na pokładzie. Punkt 2 racja aż dziw, że sam na to nie wpadłem. Co do trójki to nie dam głowy uciąć ale w samolocie były bodaj dwa pistolety, należące do dwóch agentów więc czego tu nie rozumieć? Jeśli były trzy, to załóżmy, że któryś z przezornych ochroniarzy nosił dwie spluwy.
Uważasz, że pasażerowie byli spokojni? Ja tam uśmiechów u nich nie widziałem, choć fakt-rzeczywistość wyglądałaby zapewne znacznie bardziej dramatycznie. Ale to przecież film akcji, kręci cię oglądania przerażenia u ludzi, bo nie rozumiem czego oczekujesz. Strach jest, a że nie przesadny to kwestia gatunku.
Generalnie jest masa dużo bardziej nielogicznych filmów z Neesonem; non-stop jest dla mnie niemalże arcydziełem porównując go do innych.
Dziwię się także, że zwróciłeś uwagę na takie pierdoły a nie wspomniałeś nic o kiepskim lądowaniu, które swoją drogą najbardziej odbiegało poziomowo od reszty.

ocenił(a) film na 8
Zoh1n

Przepraszam, jeszcze odniosę się do punktu dwa. Przecież do każdego telefonu może być przypisany jeden numer jednocześnie czyż nie? A skoro wiadomości szły kolumną to znaczy, że nadawca wysyłał wiadomości z jednego urządzenia. Możliwe, że da się telefon shakować i podszyć z innego sprzętu ale to już kwestia na szersze dywagacje.

ocenił(a) film na 6
Zoh1n

Jeden telefon schowany do wysyłania wiadomości drugi do pokazywania naiwnemu detektywowi:)
A żeby wiedzieć co ktoś robi na pokładzie, nie trzeba tego widzieć osobiście.
A film przyjemniej by się oglądało, jakby był bardziej dopracowany w szczegółach, żeby nie trzeba było mrużyć oczu na głupoty..

ocenił(a) film na 8
kalichlorek

Pokaz mi film. a najlepiej film akcji, w ktorym nie ma niescislosci ;)

ocenił(a) film na 6
Zoh1n

Filmy Charliego Chaplina są perfekcyjne.
A ponieważ obecnie robione filmy mają być efektowne a nie logicznie doskonałe dlatego tak niewiele mamy obecnie arcydzieł w relacji do wielkości twórczości.
Film nie był zły wiec ma ocenę 6 i na 9 ani 10 nie zasługuje właśnie z powodu swoich wad (nieścisłości), które psuły mi zabawę z oglądania.