PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=30700}

Nosferatu - symfonia grozy

Nosferatu, eine Symphonie des Grauens
1922
7,7 36 tys. ocen
7,7 10 1 36146
7,8 53 krytyków
Nosferatu - symfonia grozy
powrót do forum filmu Nosferatu - symfonia grozy

Bardziej mnie ten film rozśmieszył niż wystraszył,ale postać Ellen była najstraszniejsza wyglądała jak trup nie chcę sobie wyobrażać jak ta aktorka wyglądała gdy umarła.W tym filmie najgenialniejsza jest muzyka.

ocenił(a) film na 9
miley12

Rzeczywiście, jeśli podchodzisz do tego filmu jak do najnowszej Piły, może nieco rozczarować. Pomyśl o nim jak o klasyku, bez którego większość horrorów nie istniałaby.
Mi się podobał przez nastrój, jakiego nie ma żadna współczesna masakra piłą nie posiada.

ocenił(a) film na 10
beatrycze666

Film jest bardzo dobry! W pamieci utkwila mi muzyka oraz wspanialy Nosferatu :P "Blood...your precious blood!". Film to klasyk, od niego zaczely sie wampirze dziela. Polecam :) Rzeczywiscie na yt mozna calosc obejrzec.

ocenił(a) film na 8
miley12

Heh, wydaje mi się, że ciężko się tym filmem przestraszyć. Ale czy trzeba koniecznie się bać? I czy w ogóle strach jest wyznacznikiem tego że jakiś film jest lepszy? ;) Resztę napiszę podobnie jak Ci wyżej - dobry klasyk.

Trawek

Dokładnie, kto się teraz boi na tak klasycznych horrorach? Dziś już nie o to chodzi, nie strach jest wyznacznikiem. Śmiać mi się chce z ludzi, którzy piszą o takim filmie, że jest beznadziejny bo niestraszny, ale my i tak wiemy swoje ;).

9/10