PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=34935}

Nowożeńcy

Just Married
2003
6,2 29 tys. ocen
6,2 10 1 29308
7,3 3 krytyków
Nowożeńcy
powrót do forum filmu Nowożeńcy

-'Ale to Polak' !
Co znowu? Kolejny fil gdzie maja cos do Polakow.. nie zeby mi to przeszkadzalo jakos specjalne, tylko ciekawi mnie czemu wszyscy lubia zartowac z Polakow..
ma kto pomysly?

ocenił(a) film na 7
Risae

Stereotypy istniały, istnieją i będą istnieć. Przypisane praktycznie do każdej społeczności. Każdego kraju.

Risae

ale to ty nie wiesz że większość świata mysli że na terenie polski biegają BIAŁE NIEDŹWIEDZIE! ;D

no nie, polak to nie katolik?! co za pieeeeeeerrrrdoły ! ;)

użytkownik usunięty
Carla

gdzie był żart o Polakach? Chyba go jakoś ominęłam, albo nie patrzyłam wtedy:d
Denerwuje mnie jednak : polak katolik niezmiernie;

ocenił(a) film na 7
Risae

Takk, właśnie szukałam takiego tematu. Oglądałam tylko u kuzynki kawałek (kiedyś oglądałam też ale już nie pamiętam). Polak ;]

ocenił(a) film na 1
Risae

zwłaszcza,że o ile dobrze pamiętam tak padł tekst,że nie jest chrześcijaninem?wydaje mi się,że co najmniej 90% polaków którzy mieszkają w Polsce od wielu pokoleń jest katolikami o_O

Risae

szwaby i amerykanie kręcili ten film... To czego się spodziewaliście. Niemieckie świnie na każdym kroku lubią nam dowalać, a sami już nie pamiętają swojej historii. Cóż, słaba pamięć.

użytkownik usunięty
misk0

Tak, najpierw mówili że Polak, ale jak ta laska w pubie weneckim się go zapytała czy Amerykanin odpowiedział, że tak. ;/

ocenił(a) film na 7

Najczęściej w komediach używają stereotypu Polaka. W Sztuce zrywania też koleś był z pochodzenia Polakiem.

Askaron

"szwaby i amerykanie kręcili ten film... To czego się spodziewaliście. Niemieckie świnie na każdym kroku lubią nam dowalać, a sami już nie pamiętają swojej historii. Cóż, słaba pamięć.|

Hipokryzją jest czepiać się stereotypów, jeśli samemu się nimi posługuje.

Tinkerbell_88

Za to dam filmowi 4 a tak by było 8 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ocenił(a) film na 6
Johny999

Skoro oceniasz filmy wg. takich kryteriów to najlepiej będzie dla nas wszystkich jak usuniesz konto z FB.

Xedrios

Wiesz z Ciebie mogą się śmiać bo pewnie spełniasz te normy stereotypu polaka jakie są za granicą ale ja nie życze sobie aby ktoś sie ze mnie śmiał. Bo nie jestem takim debilem jak większość polaczków. No ale widze że wy nie macie z tym problemu że polacy są źle postrzegani za granicą. Trudno wasz problem, naszczęście nie długo będe tu jeszcze mieszkał.

ocenił(a) film na 6
Risae

Wszyscy lubia zartowac? Jestes paranoikiem? Zobaczyles taki motyw w 2-3 filmach i sikasz.

Risae

trochę dystansu do siebie, a właśnie:

Francuz, Anglik i Polak złapali złota rybkę, która w zamian za uwolnienie, obiecała spełnić po jednym ich życzeniu.
- Ja mam taką brzydką i starą żonę - mówi Francuz - chce żeby była ładną i młodą.
- Na mnie szef w pracy się zawziął - mówi Anglik - daj mi nową pracę z wyższą pensją.
- A mój sąsiad ma stado krów - mówi Polak - spraw, aby mu te krowy pozdychały...

Kowalsky i Malinowsky pojechali do roboty do Anglii. Po kilku miesiącach wraca tylko Kowalsky. Znajomi się pytają:
- A gdzie masz Malinowskiego?
- Został, sklep otworzył - odpowiada.
- Po trzech miesiącach? Jak?
- Normalnie, łomem - odpowiada Kowalsky.

Dlaczego David Copperfield musiał odwołać swój występ w Polsce?
- Nikt nie był nim zainteresowany. W Polsce to normalne, że coś znika.

Po czym poznać że w Niemczech jest za wielu Polaków?
- Cyganie ubezpieczają swoje mieszkania...

Dlaczego nie powinieneś potrącać Polaka jadącego na rowerze?
- Możliwe że to twój rower.

Zdanie z 10 wyrazami i 4 kłamstwami?
- Uczciwy Polak jedzie na trzeźwo swoim własnym samochodem do pracy.

Jaka jest pierwsza lekcja w polskiej nauce jazdy?
- Otwierać drzwi przy pomocy klamki.

Jeśli znacie jakieś śmieszne to wklejajcie :D

ocenił(a) film na 7
Risae

tak, tak, tylko z polaków się śmieją.

ocenił(a) film na 7
Risae

Po prostu taka jest prowda i taka mamy wyrobiona opinie na swiecie, bo polaki to ch*je - przykład walki debili na Litwie miedzy sobom na meczu - i na co tu takim skur**synom budowac stadiony na ełro 2012 jak sie bedom tylko tempe ch*je bic...