Numer 23

The Number 23
2007
7,0 124 tys. ocen
7,0 10 1 124397
5,3 23 krytyków
Numer 23
powrót do forum filmu Numer 23

23:23

ocenił(a) film na 9

Gdybym miała słabszą psychikę też bym tak zbzikowała. Skończył się film, patrzę na zegarek - 23:23. Na początku zgłupiałam i przemknęła mi myśl że mnie też to zacznie prześladować, a potem wybuchnęłam śmiechem.
Ogólnie film bardzo fajny (9/10).

IkaWero

Tak, a ja oglądałem ten film wczoraj, czyli 23 listopada, mam 23 lata, studiuje 2 kierunki studiów, a mieszkam w akademiku nr 3. Więcej nie chce mi się szukać. A jeżeli chodzi o film to trwa godzine i 32 minuty czli odwrócone 23, a film według filmwebu miał premierę 13. 2. 2007 (trójka z trzynastki w połączeniu z dwójką jako, że luty to drugi miesiąc roku), a według wikipedii świtowa premiera filmu odbyła się 23 lutego.

Z filmu najbardziej mnie rozwaliło powiązanie koloru różowego z liczbą 23.

ocenił(a) film na 8
IkaWero

ja skończyłem oglądać film o 23:21 co było całkowitym przypadkiem :D hehe film supr

użytkownik usunięty
IkaWero

Po obejrzeniu zorietowalem sie, ze ogladalem to na 32 kanale (HBO 2)...

ocenił(a) film na 8

A ja mam urodziny 20. 03 hehe

ocenił(a) film na 5
big2www

A ja mam urodziny- 2. 03

Mela0203

A ja jak oglądałam ten film z moim chłopakiem jakieś 2 lata temu, to podczas sceny, kiedy on się budzi i patrzy na zegarek (taki normalny, elektroniczny, czarny z czerwonymi liczbami) i jest 23:23 to ja spojrzałam na nasz i nie dość, że była ta sama godzina to jeszcze zegarek ten sam. To jest dopiero creepy ;)

big2www

Ja urodziłam się 23.03.

ocenił(a) film na 9
IkaWero

haha ja po skończeniu oglądania i wł pierwszej strony www ujrzałem w reklamie identycznego psa jak z tego filmu i jak pomyślałem że kiedyś mieszkałem pod 23, a teraz pod 5 (czyli 2+3) to aż mnie ciarki przeszły.. po czym się roześmiałem, gdyż jak będę chciał zobaczyć 23 to bd wszędzie to widział.. :) moja ocena 9/10, gdyż kilka rzeczy bym jeszcze poprawił, Carrey świetnie zagrał tą rolę i ogólnie jak najbardziej Polecam! :)

ocenił(a) film na 1
IkaWero

Dzisiaj jak szedlem do pracy zobaczylem dwa golebie, wzniosly sie w niebo, patrze zostawily 3 kupy na trawniku! 2i3=23!
wchodze do roboty, pracuje nas 46 osob i 2 kierownikow 46:2=23!
Mialem dwie kanapki, w zoltym serze byly 3 dziury 2i3=23!!
Po przerwie mylem dwie rece przez 3 minuty szarym mydlem 2i3=23!
Wychodze z roboty a tam leja goscia, licze zeby na przystaku: 5, a wlasnie przyjechal autobus linii 18 5+18=23!!
Ide do domu, przelazlem 69 schodow, a mieszkam na 2 pietrze 69:3=23!
Potem zjadlem kolacje i wlazlem do wanny. Umylem jedne plecy, dwa cyce, dwie nogi trzy razy, bo bardzo walily po robocie, ucha dwa, dwa razy dwie rece, bo przed kapiela i w trakcie, dwa poslady, dwie paszki, nos, jednego pytona i jedną szyje.
1+2+6+2+4+2+2+2+1+1=23!!
Polozylem sie spac a tam 23:23 na zegarze, policzylem 23 barany i poszedlem w kime!
Amejzink...

ocenił(a) film na 1
Debesciak

A i jeszcze jak bylem w toalecie to 23 razy się podcierałem jak srałem!!!!!!!!

ocenił(a) film na 6
Debesciak

Hahahah ;D

ocenił(a) film na 9
Debesciak

A jaj sobie nie myłeś? Bo jeśli tak to wychodzi 25 i nici z "AMAZING".

ocenił(a) film na 1
IkaWero

Jajca myłem przedwczoraj ;P

ocenił(a) film na 9
Debesciak

To obleśne i niesmaczne. Zaraz zwymiotuje...

IkaWero

coś słaba jesteś. ;)

ocenił(a) film na 9
MiLusSia

Ale o co ci chodzi?

ocenił(a) film na 1
IkaWero

Dzieki, staram sie ;P

Debesciak

leże i kwicze <rotfl>

gladiatorpl

ludzie mogą mieć różne schizy, liczba 23 lub cokolwiek innego np. czerwone korale, to tkwi w psychice ludzkiej, a potem wszyscy sa zaskoczeni, ze zona pojechala na zakupy, a maz udusil swoje dzieci, az strach sie bac kolo kogo siada sie w autobusie...oj...moze zostane psychologiem ;)

kazdynka

mi numer 23 to kojarzył się będzie mimo wszystko i tak z Michaelem Jordanem :P

ocenił(a) film na 6
IkaWero

Jeśli chodzi o numerologię to polecam książkę "Wachadło Foucaulta" Umberto Eco ;)
Film w porządku, niezły Carrey, choć mógłby być lepszy.

IkaWero

a ja sobie kurde czytam ten temat a tu 23:04 a filmu jeszcze nie wiedzialam LOL

użytkownik usunięty
ambershine

ja ten temat zacząłem czytać równo o 23:23... również byłem przed seansem...

IkaWero

Ja filmu jeszcze nie widziałem, ale nie może mi się przypomnieć, czy 2 czy 3 razy dzisiaj pilem herbatę. Razem, jak nic 23... Creepy!!!

ocenił(a) film na 10
IkaWero

Też mi się film bardzo podobał...
Ja skończyłam oglądać o 23:08 ; p Hehe

ocenił(a) film na 8
Madzia50

ha ja skończyłem oglądać film o 22:43 i co?? film doskonały a carrey w roli tego detektywa rewelacja 10/10

ocenił(a) film na 9
Das Letze Einhorn

ja skończyłam oglądać jakieś 15 minut temu :P film super! Carrey geniusz i druga jego taka wspaniała rola po Truman Show :D

Das Letze Einhorn

Napisałaś posta 23 stycznia!

IkaWero

Po obejrzeniu tego filmu (wieki temu to było) przez miesiąc miałem takie schizy i wszędzie dostrzegałem 23. Teraz mi przeszło, chociaż fascynacja filmem dalej pozostała :> Film jest świetny, najbardziej podobało mi się to, że to był pierwszy film, w którym poznałem nie komiediowy Image Carrey'a. Jak się okazuje, również w poważniejszych produkcjach umie zagrać świetnie.

ocenił(a) film na 5
IkaWero

taaa...ja skończyłam go oglądać o 23.00. Na dodatek żona głównego bohatera nosi moje imię :p ale nie wnikam, bo to przesada. Każdy numer ma wiele wspólnego ze zjawiskami, rzeczami, wydarzeniami. Nie tylko 23. Nie oceniam filmu, gdyż wyłączyłam go po godzinie. Nie jestem pod wrażeniem, ale to oczywiście kwestia gustu ;)

ocenił(a) film na 7
IkaWero

Moja ocena na 10 daje 7- film naprawdę fajny, polecam :)

PS:
10 / 7 = 1,4285714 (1+4+2+8+5+7+1+4 = 32! odwrócone 23 ;d)

ocenił(a) film na 8
Gaeth

a ja skonczylem ogladac o 2001 a w mdzy czasie jak patrzylem na zegaek to cialge natrafialem na 23 lub 32 (min) haha film wymiata :D

ocenił(a) film na 8
maciekeu2

chcialem napisac 22 :01 :D

ocenił(a) film na 10
IkaWero

Ja skończyłem oglądać 23:32 ohoho:D:D

ocenił(a) film na 7
rafaleq1991

o kur.wa a ja skończyłem oglądać patrze 23:42 ja nie moge xD

ocenił(a) film na 7
StorN_filmaniak

a i w trakcie filmu jak autor tego wątku zgłupiałem i zacząłem wokł siebie szukac liczb 23, na szczęści z mizernym skutkiem oprócz tej godziny ^^

ocenił(a) film na 7
IkaWero

Poprostu każdy zaczeliście oglądać fil o pełnej godzinie a film trwa 1 godz 23 minuty to logiczne że się skończy o xx:23

IkaWero

Ja za to urodziłam się 23 lipca. Jak ktoś oglądał film uważnie, to może przypomni sobie z początku filmu co się wtedy stało. ;)

ocenił(a) film na 9
Shanella

Jasne że pamiętam. 23 lipca najczęściej widuje się ufo. Sądzisz że jesteś kosmitką? ;D

ocenił(a) film na 8
IkaWero

19:23 ;D lol film dobry polecam

ocenił(a) film na 9
IkaWero

Na początku troche sceptycznie podchodziłem do tego filmu z tego względu że grał tam Carrey...pomyslalem ze film bedzie zepsuty bo on potrafi robić z siebie tylko idiote. Jak obejzalem film to mnie normalnie zatkało. Świetnie sobie poradził z tą rolą. Moim zdaniem to był najlepszy film z jego udziałem jaki widziałem...najlepsza jego rola.
Pozdrawiam,
RyaN

ocenił(a) film na 8
IkaWero

fajny filmik , najlepsze jest to że film posiadałam od paru dni ale jakoś nie miałam weny do oglądania no i pewnego pięknego wieczorku postanowiłam go zobaczyć ..... chyba nie muszę pisać którego dnia obejrzałam film :D może to przeznaczenie :D J.C. był świetny , uwielbiam go ;]

IkaWero

skończyłem o 21:28... ale za to mam urodziny 19.04 hehe
film bardzo mi sie podobał, gra carreya, fabuła... bardzo ciekawy, trzyma w napięciu
a teraz do rzeczy, znaleźliście w filmie jakieś "ukryte" 23? np. w scenie kiedy Walter ostro hamuje żeby nie rozjechać psa dobrze widać rejestracje jego samochodu - 9068TC 9+6+8=23 ;D

jandys_90

ciekawe co mi przyjdzie do glowy po obejrzeniu w TV :P

rupin

przez Was boję się teraz tego filmu:) pewnie po obejrzeniu dookoła mnie pojawią się same 23.
O, zaczęłam czytać ten temat na forum o 23.32 xD

ocenił(a) film na 10
IkaWero

ARCYDZIEŁO!!!! w którym zagrał komik!
NIEBYWAŁE !
Najlepszy film jaki widziałem!

użytkownik usunięty
poziomski

czyli to lepsze od "los numeros"? oukej, jutro obejrzę. zaczynam doceniać jima carrey'a

ocenił(a) film na 7

liczba osób, które oceniły film: 33.269, czyli 3+3+2+6+9= 23 xD

IkaWero

23:23 skończyłem czytać posty w tym temacie

IkaWero

Oglądałem film na kanale 92(:4=23)

SPOILER

W momencie gdy autobus miał przejechać Sparrowa, na zegarze była godzina 0:23. Minutę później "happy" end.