Numer 23

The Number 23
2007
7,0 124 tys. ocen
7,0 10 1 124397
5,3 23 krytyków
Numer 23
powrót do forum filmu Numer 23

23:23

ocenił(a) film na 9

Gdybym miała słabszą psychikę też bym tak zbzikowała. Skończył się film, patrzę na zegarek - 23:23. Na początku zgłupiałam i przemknęła mi myśl że mnie też to zacznie prześladować, a potem wybuchnęłam śmiechem.
Ogólnie film bardzo fajny (9/10).

ocenił(a) film na 5
IkaWero

To tylko liczby. Odkąd człowiek potrafi liczyć wierzy ,że liczby mogą mieć nad nim władzę.Bardziej fascynująca może okazać się 12. Na tarczy zegara jest 12 godzin; 12 miesięcy w ciągu roku; 12 znaków zodiaku; Jowisz w astrologii symbolizujący szczęście potrzebuje 12 lat na okrążenie Słońca; 12 apostołów; Jezus nakarmił głodnych 12 bochenkami chleba; Jakub miał 12 synów, ci zaś byli praojcami 12 plemion Izraela; Jeruzalem miało 12 bram ;12 razy w ciądu roku Księżyc pokazuje się w pełni; w Apokalipsie czytamy,że podczas sądu ostatecznego zbawionych zostanie 12x12x1000; 12 prac Heraklesa; Rzymianie potrzebowali do spisania swych praw 12 brązowych tablic; z rzymu pochodzi tradycja udziału w procesie 12 przysięgłych; 12 uncji to jeden funt; 12 cali to jedna stopa; w tarocie karta z wisielcem ma nr 12; oktawa to 12 dzwieków; węgiel ma liczbę porządkowy 12 zbudowany z 12 protonów i 12 elektronów, (diament najcenniejszy kamień-jest postacią węgla) całe życie na Ziemi oparte jest na węglu i utworzonych z niego skomplikowanych łańcuchach molekularnych.
A teraz pobawcie się z innymi liczbami ,zachęcam do poszukiwań : )

ocenił(a) film na 9
LaRegineMargot

Dobra dobra :P Już nie dowalajcie...bo zachwile ktos wyjedzie z 2Pac'iem i tajemnicą liczby 7 :PP