1,5 2  oceny
1,5 10 1 2
O Último Cão de Guerra
powrót do forum filmu O Último Cão de Guerra

Ostatni pies wojny

ocenił(a) film na 1

Widziałem to pod tytułem "The Last Dog of War". Jest to zupełnie zapomniana (i słusznie) produkcja z Brazylii i Paragwaju. Łączy w sobie parę gatunków takich jak Women in Prison, nazi exploitation i film akcji. Nie muszę chyba mówić, że jedyna dostępna wersja tego filmu jest w tragicznej jakości przez co ogląda się go jeszcze ciężej.

Fabuła tego dzieła polega na tym, że grupa post nazistów porywa córki okolicznej brazylijskiej ludności w celu stworzenia nad rasy ludzi. Zdesperowany ojciec jednej z nich wynajmuje trójkę najemników a la Rambo do uratowania dziewcząt. Owa trójka najemników wprowadza do filmu bardzo męczący element komediowy. Obserwujemy ich przez większość filmu na przemian ze scenami z obozu. Nie ma sensu dalej opisywać fabuły i niektórych scen ponieważ to wszystko już było zrobione wcześniej i lepiej. Jeśli jakimś cudem ktoś się do tego dokopie i zdecyduje się to obejrzeć to życzę wytrwałości. Ode mnie 1/10.

PS. Naziści szukający idealnej rasy poprzez eksperymenty na latynoskach i cygankach?

Cyryn

Ten film nie ma żadnej recenzji/komentarza na imdb. Nie spodziewałem się, że ktoś na filmwebie napisze coś o tym filmie. A jednak Gratuluje dorwania się do tego filmu
oraz zainteresowania się nim.