PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=665400}

Obcy: Przymierze

Alien: Covenant
2017
5,7 83 tys. ocen
5,7 10 1 83274
5,0 59 krytyków
Obcy: Przymierze
powrót do forum filmu Obcy: Przymierze

Bez przesady...

ocenił(a) film na 7

Film nie jest taki zły jak myślałem że będzie po komentarzach. Brakuje w nim grozy i tego poczucia zagrożenia z poprzednich części. Dużo motywów zaczerpniętych z poprzednich obcych, skutkujących zbytnią przewidywalnością ale ogólne film dobry. Zdecydowanie zaniżone opinie. Ja film polecam.

ocenił(a) film na 7
eliot84

W zupełności się zgadzam. Po przeczytaniu opinii można by się spodziewać jakiegoś koszmarnego gniota. Jednak jak się już ktoś do filmu nastawi tak negatywnie jak ja przed seansem, to po seansie okazuje się, że nie było tak źle wcale...
Pomijając nieprzestrzeganie żadnych zasad bezpieczeństwa i zupełnie nieprzygotowaną do takiego lotu załogę, pomijając absurd pakowania się załogi na statek matkę z powierzchni planety, pomijając fakt, że skoro z ludzi zawsze coś wyłaziło, to tego przypalonego kwasem nie prześwietlili, pomijając, że jak zawsze każdy chodzi gdzieś sam, pomijając w końcu to, że nikomu nie przyszło do głowy, że z dwóch identycznych, inteligentnych androidów mógł przetrwać niekoniecznie ten dobry - mamy ładne widoki, szybką akcję... i wiemy skąd pochodzi Obcy.
Niestety, gdyby nie było tych pomyłek, to nie byłoby filmu. Jak bowiem wówczas ktokolwiek na planecie mógłby się zarazić? Ciekawiej by było gdyby Dawid zaprosił ich po prostu do siebie i ich zaraził sam...
No szału nie ma, ale można obejrzeć.

ocenił(a) film na 7
eliot84

A taki "Life" sci-fi z tego samego roku czyli sztampa goniąca sztampę ma wyższą ocenę:) Po prostu hejty, wiadra pomyj wylewają na całkiem dobry film sci-fi tylko dlatego bo ma w tytule słowo "Obcy" czyli legendarna marka.