Obcy: Romulus

Alien: Romulus
2024
6,4 47 tys. ocen
6,4 10 1 47096
6,4 53 krytyków
Obcy: Romulus
powrót do forum filmu Obcy: Romulus

Dla wszystkich wielkich krytyków, którzy wypluwają tu swoje nic nie wnoszące wypociny - czy wy ten film w ogóle obejrzeliście ? Jest super powrót do korzeni. Jako fan serii, postawiłbym Romulusa zaraz po 1 i 2 części. Nie będę rozpisywał się o fabule, ale same smaczki które się przeplatały z poprzednich odsłon .. coś pięknego. Osoby, które jeszcze się zastanawiają czy warto - tak, zdecydowanie.

ocenił(a) film na 9
Mrpulse

Totalnie się zgadzam. Naprawdę jak na dzisiejsze czasy fajny. Młody wiek bohaterów też fajnie wyjaśniony.

ocenił(a) film na 5
Mrpulse

Fan, który punktuje bzdury które mu się nie podobały i wystawia oceny na podstawie wypunktowanych idiotyzmów - nic nie wnoszące wypociny.

ocenił(a) film na 5
Mrpulse

Fan, który punktuje bzdury które mu się nie podobały i wystawia oceny na podstawie wypunktowanych idiotyzmów - nic nie wnoszące wypociny.

ocenił(a) film na 9
Alkard

Tak jak ktoś "punktuje bzdury" i ma do tego prawo, tak ja punktuje (moim zdaniem) bzdury, które wypisują krytycy czy jak ich tam nazwać. To moje zdanie, a to czy ktoś się z tym zgodzi czy nie to nie mój problem.

ocenił(a) film na 5
Mrpulse

Po raz enty powtarzam,te tak zwane "smacczki"czyli kopie scen z poprzednich części wrecz 1:1 ale zrobione dwa razy gorzej jakościowo tak więc nie wiem gdzie tu te pozytywy
Ps.I do tego wrzucenie do świata Obcego bandy małolatów.

użytkownik usunięty
Mrpulse

Ja bym Romulusa postawił na drugim miejscu, tuż za Ósmym Pasażerem. Rewelacyjna kontynuacja idealnie oddająca klimat jedynki.

ocenił(a) film na 7
Mrpulse

Też uważam, że film jest fajną rozrywką dla fana 1 i 2 części, a odniesienia do nich to prawdziwa przyjemność. Ja bawiłam się dobrze i warto zobaczyć w kinie.