Bardzo fajny! Mimo młodej obsady klimat był dość ciężki, mroczny. Scenografia poszła jeszcze o krok dalej względem poprzednich części i niektóre obrazki budzą kontrowersje... i bardzo dobrze! Taka właśnie była twórczość H.R. Gigera.
W ogóle to ten film wyszedł wręcz zaskakująco dobrze, bo ma wszystkie elementy, które w serii alien mi się podobały. Romulus to horror w kosmosie z prostą fabułą sprowadzającą się do ucieczki pięknej głównej bohaterki przed kultowym obcym. I tyle. Nie było naciąganych filozofii i nużących wątków. Szybko, krótko i na temat. Jak za starych dobrych lat.
A że stare dobre lata hollywoodzkiego kina mamy już dawno za sobą, to nie śledzę już za bardzo nowości i nawet nie kusiło mnie, żeby Romulusa obejrzeć. Los (zwany obecnie algorytmem) jednak zadecydował, że powinienem mimo wszystko to zrobić i podsuną mi ten tytuł... w sugerowanych na youtubie :D Pełny film i to w dobrej jakości full hd :D Aż szkoda było nie skorzystać xd Człowiek myślał, że w internetach coraz większa cenzura, a tu proszę, jaka wolność! Oczywiście w trakcie pisania komentarza, w końcu film został usunięty... ale parę godzin wisiał i zdążył złapać pół miliona wyświetleń i 1,5k komentarzy :D Powiecie uuu...piradztwo! <angry face> A ja odpowiem przewrotnie, że film spodobał mi się na tyle, że chętnie wybrałbym się teraz na niego do kina i obejrzał ponownie. A w ciemno w życiu bym nie poszedł, bo już zbyt wiele razy się na tego typu produkcjach zawiodłem.