5/10. Dużo głupiego kopiowania. Rozumiem, że można wrócić po dziecko. Ale po androida? Nie wyjaśniono mi tego związku (za mało czasu poświęcono więc dla mnie nie jest to wiarygodne). Generalnie to bardz dużo muśnięć tematów bez dania im odpowiedniej dawki czasu by coś uwiarygodnić. Dlatego ten film wydaje mi się głupi i nielogiczny. Jestem fanem (ale nie fanatykiem) serii Obcego (co jakiś czas z przyjemnością odświeżam) i nie miałem tej radości z oglądania. Nawet najgłupsze odpryski serii Obcego coś wnosiły (np. poszerzenie świata). Tu nie dostałem nic nowego (już wiedziałem, że korpo posiada planety oraz już wiedziałem, że życie na tych planetach jest ciężkie a także wiedziałem, że obcych wykorzystuje się do eksperymetów i tak mógłbym wymieniać). No i wisienka na torcie czyli słabe CGi a mogli dąć ten efekt praktyczny do Rooka (Ian Holm). Podsumowując: film długi a jednak płytki.
Ps: co do gry aktorskiej nie mam zastrzeżeń. Młodzi aktorzy dali z siebie wszystko co można i nie sądzę, by z topowymi aktorami coś więcej dałoby się wycisnąć.
Ps2: na szczęscie nie oglądałem trailera bo inaczej dałbym temu filmowi 3/10.
Pozdrawiam!