PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10010007}

Obcy: Romulus

Alien: Romulus
2024
6,4 45 tys. ocen
6,4 10 1 45178
6,4 65 krytyków
Obcy: Romulus
powrót do forum filmu Obcy: Romulus

Ppp

ocenił(a) film na 7

No cóż. Film nie najgorszy ale końcówka się ciągnie. Już nie umiałem wysiedzieć. Widać że nie obyło się bez propagandy gebelsa.Biali przedstawiani jako źli, zdradzieczcy poza jednym. Kobieta jako silna i niezależna co zabija tone obcych a chłopy nie dają rady pomimo posiadania tej samej broni. Grawitacja jest jakimś tam wytumaczeniem ale mimo wszystko zalatuje woke propaganda. Choć spodziewałem się że będzie gorzej. Trochę obcego. Obcy to bardziej kukła do zabijania niż przerażająca istota z poprzednich filmów. Nie czuje tego napięcia co miały poprzednie, oczekiwania. To co najlepsze w tym filmie to już było i często lepiej w starszych filmach. Końcówka już ciężko wysiedzieć było. Choć ostatni powiedzmy obcy nawet wyglądał przerażająco i to bardziej niz tradycyjny. Wiadomo kto przeżyje a kto umrze od początku do końca. Jak ktoś ma te trzy swoje to wie jak się to potoczy i skoczy. Chyba że nigdy nie widział obcego. Jak mówię spodziewałem się więcej propagandy czarnych, silnych kobiet i homo którego na szczęście nie było. Ale bez zadowolenia black rock i vangarda i wpleceniu trochę tego się nie może niestety obyc Na film warto do kina iść. Na pewno na plus ale trochę a nie jakoś wybitnie. 6/10

ocenił(a) film na 4
MarcusZielinski

propagandy gebelsa? co za debilny komentarz... idź do szkoły, kmieciu