Film śmierdzi uniwersum Star Wars. Tak. Głóna boharka musi być dziewczyną, ponieważ jest to film typu horror, i kobiety muszą mieć kogoś w kogo się wcielą, lecz kuźwa mać! Główna bohaterka ubiera się jak Rej ze Star Wars! imie ma podobne do Rej ze Star Wars! I NIE UWIERZYCIE! nawet towrzyszy jej TAK SAMO czarnoskury SZTURMOWIEC! Czy ta marka nie potrafi wysilić się na oryginalność?! Trzeba aż tak SPLAGIATOWAĆ postać bo twórcy nie mogą wymyślić dziewczyny do filmu?! Oczywiście Starwarsowość filmu wyraża się rónież w powrocie starych postaci, jak ten android z pierwszej części Aliena, który nie miał prawa przeżyć wybóch! i wygląda to jak fanfik.
.
Film ogólnie bardzo dobry, lecz drugą wadą jest to UPUPIENIE aliena. To nie jest film o DOROSŁEJ KOBIECIE, i dorosłych mężczyznach, ozar szczawiach którzy robią z siebie dorosłych aby być COL, nie to kur... jest film o DZIECIACH W KOSMOSIE! TO AVATAROWOŚĆ W NAJCZYSTRZEJ POSTACI gdzie odrzucamy dorosłych dobiorców i robimy film dla dzieci aby sprzedawać minifigórki w KINDER NIESPODZIANCE! - kiedy będą mini alieny w kinder niespodziance bo ten film jest horrorem dla młodzieży. Dorosły odbiorca czuje tu zażenowanie. A teraz o zaletach filmu:
.
Jako fan Prometeusza liczyłem aby nowy film ukazał wątek negatywnych kosmitów rasy inżynierów, czyli inżyniera Zeusa, i tu jestem zmieszany, bo niby dostałęm toc zego chciałem, ale nie jestem tego pewny. Rzekomo owy nowy przeciwkik mógłby być Zeusem, i mógłby przeżyć kontakt z naszą REJ ZE STAR WARS, podbić ziemię stanowiąc nowe zagrożęnie dla ludzkości i mit o Rumulusie nam by to podkreślał, ponieważ Rumulus założył Rzym, gdzie kult Zeusa stanowił fundament religii. Trzymajmy więc kciuki aby ten wątek był eksplorowany w kolejnych częściach.
.
W czym on jest , kur....a, blada twarz, dobry??????!!! W serwowaniu splagiatowanych scen z reszty filmów serii?